Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakkhírek

Sakkcsapat trófeákkal
Bianka a nagykanizsai csapattal

Nagyatád – a Somogy Megyei Ifjúsági Grand Prix versenysorozat 4. fordulóján a második korcsoportban Pálfi Péter 1., Fekete Ákos 2., Hosszú Kristóf 4., Takács András 5. helyezett lett. Az első kcs-ban Pálfi Gergő 1., Léránt Boglárka 1., Dudás Virág 3., Lengyel Péter a harmadik kcs-ban 1.

Balatonlelle – a Somogy Megyei Egyéni Diákolimpián az I. kcs-ban Léránt Boglárka 100 %-os teljesítménnyel 1., Dudás Virág 3. helyezést ért el. Az V. kcs-ban Hamrik Bianka lett 1. Az I. kcs-os fiúknál Pálfi Gergő 2., a II. kcs-ban Hosszú Kristóf 2., Pálfi Péter 3., Takács András 4., Fekete Ákos 5. helyet szerzett a 15 fős mezőnyből. A III. kcs-os fiúknál Lengyel Péter 1., a IV. kcs-ban Tóth Dániel 3. lett.

Celldömölk – a Ság Hegy Kupán vendégszerepeltünk. Egész Dunántúlról voltak versenyzők a Vas megyei városban, ahol eddig ritkán sikerült a fiúk mezőnyében díjazottként végezni. Ezért különösen örültünk Pálfi Péter 4., Takács András 6., valamint Léránt Boglárka 2., értékes tárgyjutalommal járó helyezésének.

Budapest – az Országos Egyéni Diákolimpián sikerült Havanecz Biankának megnyerni a döntőt, veretlenül a mezőnyében, ez az aranyérem hiányzott még gazdag gyűjteményéből. Hamrik Bianka is büszke lehet nyolcadik helyezésére, gratulálunk a lányoknak! Léránt Boglárka 12. lett, Lengyel Péter sajnos nem jutott a legjobb 20 közé. Az országos versenyeken már rutinos, erős mezőnyben kell helytállni, és nem mindegy, hogy kinek mennyi játszma van a háta mögött. Sajnálatos, hogy a körülmények nem voltak méltóak a verseny rangjához.

Marcali – a Mikszáth Sakk-kupán, csapatversenyen a kéthelyi csapat III. helyet szerzett. Sajnos tartalékosan, három alsóssal tudtunk megjelenni, Lengyel Péter hiányzott a második tábláról. A csapat tagjai: Tóth Dániel, Takács András, Léránt Zalán, Léránt Boglárka. Takács András legjobb harmadik táblás különdíjban részesült. A győztes – marcali – csapat tagja volt a kéthelyi Fekete Ákos, a II. helyezett – szintén marcali - csapatot pedig Pálfi Péter erősítette.

Szombathely- az Országos Csapat Diákolimpián négy kéthelyi résztvevőért is izgulhattunk: alsós fiú mezőnyben 9. helyezést ért el a marcali Mikszáth színeiben Fekete Ákos és Pálfi Péter. 6. helyezett lett a nagykanizsai Batthyány Gimnázium lány csapatával Huszár Nóra, Havanecz Bianka pedig a nagykanizsai fiú csapattal bronzérmes. Pálfi Péter veretlenül, 5,5 ponttal csapata legjobb pontszerzője volt, Huszár Nóra hasonlóan 5,5 ponttal az első táblán szintén jól teljesített, nem rajta múlt az eredményesebb szereplés. Havanecz Bianka a fiúmezőny második tábláján szintén jól szerepelt.

Balatonföldvár - a Somogy Megyei Ifjúsági Grand Prix versenysorozat utolsó fordulóján elért eredmények: I. kcs. leány: Léránt Boglárka 1., fiú: Pálfi Gergő 1., II. kcs. fiú: Pálfi Péter 1., Hosszú Kristóf 2., Léránt Zalán 3., Fekete Ákos 4., Takács András 5. III. kcs: Lengyel Péter 1., IV. kcs: Szerpák Anita 1., a felnőtt mezőnyben Tóth Dániel az előkelő 3. helyezéssel fejezte be a versenyt.
A Grand Prix versenysorozat összesített végeredménye: alsós lányoknál Léránt Boglárka bronzérmes, a másodikos kislány 3 évvel fiatalabb, mint az őt megelőző helyezettek.
Az alsós fiú kategóriában Pálfi Péter 1., Fekete Ákos 2., Léránt Zalán 3. Pálfi Péter mind az öt versenyét megnyerte, így megérdemelten vihette haza a bajnoki kupát. Felsős fiúknál Lengyel Péter 1., Tóth Dániel 2. Dani a harmadik fordulótól a felnőtt mezőnyben játszott, de ez semmit nem von le Peti teljesítményéből, háromszor is bajnok volt a Grand Prix során.

A gyerekek nyáron sem fognak unatkozni, sakktáborokban fejlesztik tudásukat.

Horváth József
(2012. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
(2020. II.szám Nyár)
·Sakk
(2017. IV.szám Tél)
·Nova Raca-n jártak rajzosaink
(2016. I-II.szám Nyár)
·Munka, fejlődés, nyugalom
(2015. I.szám Tavasz)
·Hunyadi utcától a Magyari utcáig
(2012. III.szám Ősz)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. I.szám Tavasz)
·Új fogorvosunk bemutatkozik
(2009. IV.szám Tél)
·Katasztrófavédelem
(2007. II.szám Nyár)
·Múzeumi látogatás
(2006. I.szám Tavasz)
·Versenyeredmények a 2003-2004. tanévben
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.09 msodperc