Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Fizikaverseny

Ebben a tanévben már negyedik alkalommal hirdette meg a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola 8 fordulóból álló fizika levelező versenyét. Az első 7 forduló feladatlapját folyamatosan postai úton küldik ki, melyet a tanulók megoldanak és visszaküldöm. A szerzett pontszámokat összeadják, így kialakul a sorrend. Ez alapján a legjobb 15 gyermek kap meghívást a 8. fordulóra, melyet a kaposvári iskolában kell megírniuk a tanulóknak.

Iskolánk már a kezdetek óta részt vesz a versenyben, és mindig szép sikerekkel zártunk. Először Pálfi Bencének (2. hely), majd Bódis Máténak (1. hely), tavaly pedig Huszár Márknak (2. hely) köszönhettük a hatalmas örömöt 7. osztályosként. Sajnos a 8. osztályosok versenyében az idei tanévig nem sikerült dobogón végezni, mindig valami kis apró hibán lecsúsztunk róla.

Most is nagy érdeklődéssel vártuk ősszel az első borítékot. A feladatsorok könnyebb és nehezebb feladatokat is tartalmaztak. Sőt olyanokat, amelyek az apukáknak, a nagypapáknak és nekem – a tanárnak – is feladták a leckét. Persze nem hátráltunk meg, küzdöttünk és legyőztük a nehézségeket. A hetedikesek azért is hajtottak nagyon, mert az előző évek miatt nem akartak lemaradni, Huszár Márk pedig immár 8. osztályosként szerette volna megmutatni, hogy helye van a kéthelyieknek a dobogón.

A sok munkának meglett az eredménye, hiszen 136 nevezett 7. osztályos tanulóból Szita Bettina 19. helyen zárt; a döntő fordulóra Mika Liliánával és Tóth Dániellel utaztunk. Dani 7. helyezett lett, Lili pedig lecsúszva a dobogóról a 4. helyen fejezte be a versenyt. A 8. osztályosoknál 87 tanulót neveztek, ahol Huszár Márk a kaposvári forduló után a képzeletbeli dobogó 2. fokára állhatott. A rengeteg befektetett munka tehát idén is meghozta gyümölcsét.

Mindegyik gyermeknek köszönöm, hogy ilyen örömmel ajándékozott meg. Jó lenne, ha minden ember legalább egyszer életében átélhetne ilyen várakozást, szívdobogást, ami egy ilyen eredményhirdetéssel jár. Nekem ezt immár negyedik alkalommal adták meg a kéthelyi „fizikás” diákok.

Pandur Tímea
fizikatanár
(2012. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·A Kőkecskétől a vadgesztenyefákig
(2019. IV.szám Tél)
·Új tűzoltóautó átadása
(2019. I.szám Tavasz)
·Beszámoló a 2016-os működésről
(2016. IV.szám Tél)
·Pandur Tímea
(2014. III.szám Ősz)
·Antal László emlékei
(2012. IV.szám Tél)
·Boszorkányos történet
(2012. I.szám Tavasz)
·A Művelődési ház hírei
(2009. II.szám Nyár)
·Rózsi néni emlékei - Temetkezési szokások
(2008. III.szám Ősz)
·Találkozásom Illés Tiborral
(2005. IV.szám Tél)
·Aki felkötötte a kolompot, annak kolompolni kell!
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc