Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

London – Párizs 2012

(Kéthelyi diákok Albionban)

Idén május 20-án került sor gyönyörű utazásunkra. A busz Marcaliból indult 10 órakor. Szlovénián, Ausztrián, Németországon, Hollandián, Belgiumon keresztül utaztunk Franciaországig. 3-3 és fél óránként megálltunk, a buszsofőrök váltották egymást, mi pedig kicsit kinyújtóztattuk tagjainkat.

Odafelé hosszabb pihenőt tartottunk Passauban. Megtekintettük a dómot, a 3 folyó találkozását, és barangoltunk a városban 1-2 órát. Az éjszakát a buszon töltöttük.

A Csalagúthoz (Csatorna-alagút a La Manche csatornán – szerk.) a reggeli órákban értünk. Itt a busz bement egy nagy vonatba, és fél órán belül már a másik oldalon voltunk. Mihelyt odaértünk Angliába, az óránkat 1 órával vissza kellett állítanunk.

Doverben megálltunk, megnéztük a Fehér Sziklákat, és sétálhattunk a tengerparton. Utána Canterburyben láttuk a legrégebbi katedrálist, és volt egy kis szabadprogramunk is. Megkóstoltuk a Fish & Chipset, nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy a magyar ételek nyomába sem érhet. Továbbutaztunk Rochesterbe, ott is egy katedrálist néztünk meg, ami olyan gyönyörű volt, mint Canterburyben. Végül – még a szállásunk előtt – körülnéztünk Dickensben is.

A szállásunk Holl Hellosban volt, otthonos Mobil Home-okban (mobilházak – szerk.), a Temze partján. Még aznap este a sofőrök és az idegenvezető kikészítették az alapanyagokat a vacsoránkhoz minden ház számára, hogy mindenki felvigye a szállására.

„Szerencsénknek” köszönhetően a mi ennivalónkat is elvitték, tehát megkezdhettük körutunkat, hogy kiderítsük, ki vitte el. Természetesen az utolsó házikóban találtuk meg, ami mellesleg a szomszédunk volt. Miután visszaszereztük, mi is elkészíthettük vacsoránkat, akár a többiek.

Londonban 3 napot töltöttünk, keddtől csütörtökig. 1. nap megnéztük a Parlamentet a híres Big Bennel, a Buckingham Palotát, megpihentünk a St. James parkban, láttuk a Picadilly Circust és még szabadprogramunk is volt. Ellátogattunk a Nemzeti Galériába és az előtte álló Trafalgar térre is.

A 2. napon ellátogattunk a Természettudományi Múzeumba, sétáltunk a Hyde parkban, voltunk a Madame Tussauds panoptikumban, délután pedig megtekintettük Londont a világ legmagasabb óriáskerekéről, a London Eye-ről.

Kilátás a London Eye-ről
A Madame Tussauds panoptikumban

3. nap délelőtt a British Museumot csodálhattuk meg, majd vásárlási lehetőséget kaptunk az Oxford Streeten. Barangoltunk a Covent Gardenben, majd sétáltunk a Tower körül, természetesen a hídon is.

Pénteken utaztunk vissza Párizsba, ismét a Csalagúton keresztül. Este értünk csak a francia fővárosba, mert éjjel megdobálták a buszt kővel, így a programunk csúszott, mivel meg kellett várnunk a rendőrséget. Párizsban tranzitszállásunk volt.

Másnap Párizs felfedezésére került sor: Eiffel torony, városháza, Notre Dame, Latin negyed, Concorde tér, illetve hajózás a Szajnán. Este fél 7-kor indultunk haza. Marcaliba vasárnap 3 órakor érkeztünk meg.

Igaz, jól elfáradtunk, de rengeteg élménnyel gazdagodtunk, szívesen részt vennénk ismét egy ilyen utazáson, ha lehetőségünk adódna.

Lengyel Petiék a Louvre előtt
Mika Liliána 7. o.
(2012. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak
(2019. III.szám Ősz)
·Téli ünnepek és hétköznapok az óvodában
(2018. IV.szám Tél)
·Sikeres tűzoltóink
(2017. II.szám Nyár)
·A Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola és Szülői Szervezetének 2014/2015-ös tanév II. féléves közös programjai, tervei
(2015. I.szám Tavasz)
·Beszámoló Gyuláról
(2013. III.szám Ősz)
·Évfordulóink 2012-ben. I. rész.
(2012. I.szám Tavasz)
·Nyitott Klub
(2010. II.szám Nyár)
·Kórushírek
(2008. III.szám Ősz)
·Gyereknap
(2007. II.szám Nyár)
·Tehetségesek, eredményesek
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc