Nagyon fontos cseppek

Cseppek a Földön

Lázas készülődésre lettem figyelmes egyik délelőtt az iskola udvarán. Hatalmas, színes földgömb rajzolódott ki a kövezeten több ügyes felsős és rajztanáruk keze nyomán. Később izgatott alsós gyerekeket kék zsákokba csomagoltak. Érdeklődésemre megtudtam, hogy Bartis Melinda nyolcadikos tanulót kell kérdeznem, ha tudni szeretném, mi történik.

- Mihez kellett a földgömb és a zsákba bújtatott gyerekek?

- A Víz Világnapja alkalmából a DRV Zrt. írt ki három kategóriában pályázatot, amire rajztanárom, Szatmári Norbert hívta fel a figyelmemet. Fotóval, videóval és rajzzal lehetett pályázni. A fotó kategóriában az volt a feltétel, hogy csoportkép legyen, amin minél több gyerek alkosson nagy vízcseppet. Az én érdeklődésemet ez utóbbi keltette fel.
A földgömbös ötlet tőlem származik. A Föld és a cseppek azt jelképezik, hogy a víz a Föld ajándéka, és vigyáznunk kell rá, hiszen a bolygó víztartaléka is véges. Először szemeket is terveztünk a Földünknek, de ezt később elvetettük. Így is rengeteg munkánkba tellett, pedig sokan segítettek, köztük az osztályomból a barátaim, és a hetedikből is páran. Persze külön köszönet annak a sok alsós kisgyereknek, akik "cseppé lettek" a kedvünkért. Köszönöm Norbi bácsinak is a sok segítséget és a szervezést.

- Mi a tét? Lesz valami díj?

- A nyeremények között van tablet PC, hordozható winchester, értékes könyvutalvány, valamint meglepetés ajándékok. Köszönetképpen én is fogok egy kis meglepetéssel készülni a segítőimnek.

- Köszönöm a felvilágosítást, sok sikert kívánok a pályázathoz! Az iskola tanulóinak és dolgozóinak figyelmét már sikerült felhívnod, szerintem ez is szép eredmény.

Szétfolytak a vízcseppek

Lapzárta után érkezett:

Bartis Melinda meghívást kapott a DRV-től a pályázat eredményhirdetésére, Siófokra, annyit tudunk, hogy ott van a legjobbak között.

Iskolánk néhány tanulója eredményesen szerepelt az Eötvös Loránd Fizika Levelező Versenyen, 7. osztályosok között 137 nevezettből Mika Liliána 4., Tóth Dániel 7., Szita Bettina 19., 8. osztályban 87 tanulóból Huszár Márk 2. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk Pandur Tímea. További részletek a nyári számban!

Balázs Andorné