Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Nagyon fontos cseppek

Cseppek a Földön

Lázas készülődésre lettem figyelmes egyik délelőtt az iskola udvarán. Hatalmas, színes földgömb rajzolódott ki a kövezeten több ügyes felsős és rajztanáruk keze nyomán. Később izgatott alsós gyerekeket kék zsákokba csomagoltak. Érdeklődésemre megtudtam, hogy Bartis Melinda nyolcadikos tanulót kell kérdeznem, ha tudni szeretném, mi történik.

- Mihez kellett a földgömb és a zsákba bújtatott gyerekek?

- A Víz Világnapja alkalmából a DRV Zrt. írt ki három kategóriában pályázatot, amire rajztanárom, Szatmári Norbert hívta fel a figyelmemet. Fotóval, videóval és rajzzal lehetett pályázni. A fotó kategóriában az volt a feltétel, hogy csoportkép legyen, amin minél több gyerek alkosson nagy vízcseppet. Az én érdeklődésemet ez utóbbi keltette fel.
A földgömbös ötlet tőlem származik. A Föld és a cseppek azt jelképezik, hogy a víz a Föld ajándéka, és vigyáznunk kell rá, hiszen a bolygó víztartaléka is véges. Először szemeket is terveztünk a Földünknek, de ezt később elvetettük. Így is rengeteg munkánkba tellett, pedig sokan segítettek, köztük az osztályomból a barátaim, és a hetedikből is páran. Persze külön köszönet annak a sok alsós kisgyereknek, akik "cseppé lettek" a kedvünkért. Köszönöm Norbi bácsinak is a sok segítséget és a szervezést.

- Mi a tét? Lesz valami díj?

- A nyeremények között van tablet PC, hordozható winchester, értékes könyvutalvány, valamint meglepetés ajándékok. Köszönetképpen én is fogok egy kis meglepetéssel készülni a segítőimnek.

- Köszönöm a felvilágosítást, sok sikert kívánok a pályázathoz! Az iskola tanulóinak és dolgozóinak figyelmét már sikerült felhívnod, szerintem ez is szép eredmény.

Szétfolytak a vízcseppek

Lapzárta után érkezett:

Bartis Melinda meghívást kapott a DRV-től a pályázat eredményhirdetésére, Siófokra, annyit tudunk, hogy ott van a legjobbak között.

Iskolánk néhány tanulója eredményesen szerepelt az Eötvös Loránd Fizika Levelező Versenyen, 7. osztályosok között 137 nevezettből Mika Liliána 4., Tóth Dániel 7., Szita Bettina 19., 8. osztályban 87 tanulóból Huszár Márk 2. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk Pandur Tímea. További részletek a nyári számban!

Balázs Andorné
(2012. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Németh Lajos
(2019. III.szám Ősz)
·Alakuló testvér-települési kapcsolat
(2017. IV.szám Tél)
·Közelítettünk…
(2016. III.szám Ősz)
·Elkezdődött az érdemi munka
(2014. IV.szám Tél)
·Lezárult a 2013-as alapkompetencia képzés Kéthelyen
(2014. I.szám Tavasz)
·Évfordulóink 2012-ben. I. rész.
(2012. I.szám Tavasz)
·75 év
(2009. IV.szám Tél)
·Óvoda
(2008. III.szám Ősz)
·Karácsonyi emlékek
(2005. IV.szám Tél)
·Köszönet a támogatásért
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc