Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Kéthelyen jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igényelhetnek a saját otthonukban élő;

  • 65 éven felüli időskorúak,
  • pszichiátriai betegek,
  • fogyatékkal élő személyek, akik képesek a segélyhívó készülék megfelelő használatára.

A szolgáltatás lényege, hogy felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából (lakásban, vagy annak 200 méteres körzetében történő elesés, baleset, rosszullét) az érintett lakásán elhelyezett speciális riasztó készülék használatával az ügyeletes gondozó (helyben lakó szakember) 20 percen belül megjelenik a helyszínen, és segít elhárítani a kialakult helyzetet (elsősegélyt nyújt, értesíti az orvost, központi ügyeletet, mentőt, rendőrséget, és hozzátartozókat).

A rendszer működését egy lakáson felszerelt speciális készülék teszi lehetővé, amelyhez egy testen viselhető mobil nyomógomb van hozzárendelve. Vészhelyzet esetén, nincs más teendő, mint ennek a „pánik gombnak” a megnyomása. Ezt követően az ügyeletes Központban érzékelik a riasztást, és haladéktalanul indítják az ügyeletes gondozót, aki a helyszínen tájékozódik a kialakult helyzetről, és attól függően azonnali beavatkozást kezdeményez.

A szolgáltatást a Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központtal társulva tudjuk biztosítani, melyért 2012.04.01-től fizetendő intézményi térítési díj: 20 Ft/ellátási nap, melyből indokolt esetben normatív kedvezményt tudnak biztosítani.

Amennyiben felkeltette érdeklődését jelen tájékoztatónk, vagy tud környezetében olyanokról, akiknek szüksége lenne erre a szolgáltatásra, kérjük, tájékoztassa az érintettet, vagy jelezze felénk az elérhetőségeink valamelyikén, hogy személyesen is tájékoztathassuk.

Hosszúné Tóth Rita
Intézményvezető helyettes
Tel: 06/30 609-1988, 85/339-150