Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Önkormányzati tájékoztató

Az elmúlt év során intézményi rendszerünk zavartalanul működött, a faluképet szinten tartottuk, bizonyos területeken javítottuk, elkészült a tornaterem sportburkolata, és helyi összefogással készültek hegyi utak, árkok, és többlet-bevételre tehettünk szert a vasgyűjtés kapcsán.

Stabil alapot teremtve és bizakodóan vághattunk neki 2012. évi költségvetésünknek, melynek további célja az intézményi rendszer zavartalan, ésszerű és takarékos gazdálkodásának biztosítása. A tévhittel ellentétben a 2011. decemberi adóemelésnek az elmúlt év pénzmaradványához semmi köze, annak hatása 2012. évben fog érvényesülni.

A 2012. évre vonatkozóan kiadásaink csökkentése jelentős és látványos mértékben már nem kivitelezhető. A fogyasztás minimalizálása ellenére emelkednek az árak (üzemanyag, gáz, víz, villamos energia), és az ÁFA mértékének változása is jelentősen befolyásolja dologi kiadásainkat, ezek csökkentése csak beruházással, technológiai fejlesztéssel érhető el, mint például a közvilágítás korszerűsítése, óvoda, közintézmények fűtésének korszerűsítése. Ehhez a telepünkön található önkormányzati területekről kitermelt fa biztos alapul szolgálhat, továbbá szükségszerű még önkormányzati épületeink felújítása és hőveszteségének csökkentése (nyílászárók cseréjével) a hatékonyság szempontjából.

2012. évi költségvetésünk e tények és számadatok tükrében került kialakításra és a beruházások és felújítások is ennek megfelelően, ugyanakkor kedvező kiírásra váró és kiírásra került pályázatok figyelembe vételével.

Településünk jövője és további fejlődése szempontjából fontos a megvalósuló kerékpárút, és - egyéb vállalkozói és egyéni igények vonatkozásában - talán szükségszerű településrendezési tervünk felülvizsgálata és aktualizálása, a fejlesztési igényekhez való hangolása. Hosszú távon ez bevételi forrás (iparűzési adó), ugyanakkor megélhetési lehetőség (munkahelyteremtés) biztosítását is szolgálhatja egy-egy nagyobb vállalkozás Kéthelyre települése kapcsán.

A Start munkaprogramra az elmúlt év során (2011 novemberében) kettő pályázatot nyújtottunk be. Egyet a téli segítségnyújtás vonatkozásában, ami - a szélsőséges időjárási viszonyok közepette is - lehetővé tette, hogy a falunkban egyedül élő, segítségre szoruló emberek naponta szem előtt lehessenek, gondoskodó figyelemben részesüljenek (február-március hónapokban). A másik pályázat a belvízelvezető árkok felújításával kapcsolatos. Tavaly már elkezdtük, az idén ezt folytatjuk a munkaügyi központ támogatásával. Öt fő munkabérére (100%) és bizonyos mértékig eszköz- és anyagbeszerzésre kapunk ezzel kapcsolatban támogatást. Ebből készülhet majd el az Ady, a Május 1. és a Kossuth utcai árkok elmaradt és elöregedett részeinek betonozása, ugyanakkor a mélyebb területeken fekvő földárkok hordalék-mentesítése.

Önkormányzatunk állami költségvetésből gazdálkodó szervezet, nem termelőüzem, viszont ésszerű beruházásokkal önfenntartóvá válhat, és kiadáscsökkentést hajthat végre. A munkabérre fordított kifizetés Kéthelyen többszörösen térül meg, eggyel több családnak biztosít ezzel megélhetést, míg ezzel szemben az energiaszolgáltató a gázért és villamos energiáért fizetett összeg hasznát tőlünk elviszi.

Tisztelettel:

Sipos Balázs
polgármester
(2012. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
(2020. II.szám Nyár)
·A kéthelyi iskolában az EFOP 3.1.8-17-2017 „Együtt testvérként” c. pályázat zajlik jelenleg
(2018. I.szám Tavasz)
·A Kéthelyi Általános Iskola Szülői Szervezetének munkájáról
(2017. II.szám Nyár)
·Általános iskolai versenyeredmények 2014/2015.
(2015. II.szám Nyár)
·Bajnok Eszter országos bajnok
(2013. II.szám Nyár)
·Felhívás
(2011. IV.szám Tél)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. II.szám Nyár)
·Készül a karácsonyi mézeskalács
(2008. IV.szám Tél)
·Egyesület - Kéthelyért
(2007. I.szám Tavasz)
·Új képzési formák szeptembertől
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.02 msodperc