Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Önkormányzati tájékoztató

E cím alatt adtam a költségvetés elfogadása után is tájékoztatást 2011 márciusában a tervekről, elképzelésekről. A költségvetési év végére értünk, ezért most a tényekről, az akkor leírtak teljesüléséről szeretném a falu lakosságát tájékoztatni. Óvatos, jól átgondolt, ésszerű és takarékos gazdálkodást vázoltam fel kora tavasszal, az önkormányzat kötelező feladatait alapul véve, amit úgy gondolom, 100 %-ban meg is valósítottunk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy bizonyos dolgokon még nem javíthatunk. Fontosnak tartottam a falukép szinten tartását, ingatlanok megóvását, felújítását.

A helyi kisebbségi önkormányzat kérésére az irodahelyiségüket felújítottuk, ezt követően elvégeztük az orvosi rendelő, a védőnői és gyermekvédelmi szolgálat helyiségeinek, a nyári szünidő alatt az általános iskola és tornaterem teljes körű tisztító festését.
Elkészült az árkok hordalék mentesítése a Lenin, az Ady és a Kossuth Lajos utcákban, új árok készült a telekhatárok pontosítását követően a Május 1. és a Kossuth utca között, az újonnan telepített szőlőterület alatt. Folytatódott az Ady utcai árok betonozása a korábbi évben tervezettek szerint. A közútkezelő jóvoltából a Balaton utca nyugati oldalán elhelyezkedő csapadékvíz-elvezető is kitisztításra került, megkeresésünket és kérésünket követően.
Megtörtént az E-ON által, a falu területén a villanyvezeték-hálózat ágmentesítése, szintén közbenjárásomra a folyamatos meghibásodások (Balaton, Rákóczi és Kossuth utcai) kiküszöbölése céljából.
A falukép szinten tartását átlagban 13 fő közfoglalkoztatottal láttuk el áprilistól november végéig.
A kéthelyi hegyben a hegyközséggel karöltve, Pálfi László vállalkozó és az Aranykalász Szövetkezet segítségével 3 főbb útszakasz, közel 2 km hosszúságban került felújításra, sármentesítésre.
Az önkormányzat tulajdonát képező benőtt, használaton kívüli utakról, elhanyagolt árkokról kitermeltük a fát, melyből 66 m3 akác és 58 m3 vegyes tűzifa került a „Gamesz”- telepre beszállításra. Ebből a szociális bizottság 2 m3-enként 22 rászoruló részére ítélt meg ilyen fajta természetbeni juttatást. A többi - intézményeink fűtés korszerűsítését követően - saját célra kerül felhasználásra, hosszú távú terveink szerint.
Kijavítottuk a szárítói út vasút környéki kátyúit, a Kápolnai utat (búcsú előtt ezt ágmentesítettük is), belterületi útjaink hibás szakaszait.
Pályázati támogatással felújítottuk általános iskolai tornatermünk sportburkolatát, óvva ezzel gyermekeink testi épségét, elősegítve az egészséges életmódra való nevelését.
Mindenszentek előtt nagyobb hangsúlyt fektettünk a temető rendezettségére, a kavicsozást frissítettük az összkép javítása érdekében.
A korábbi évek gyakorlata és hagyományai alapján idén is megrendezésre került - anyagi lehetőségeinkhez mérten - a falunap, támogattuk a Lovas Napot, a Baglas Fesztivált, az Erdélyi Ízek Napját és a Roma Napot.
A két lomtalanítás alkalmával vasgyűjtést is szerveztünk, melyből az idei évben 674 ezer forint gyűlt össze, melyet iskolánk, óvodánk alapítványainak, helyi civil szervezeteinknek az igények és kérések szerint ajánlunk fel. Köszönet érte az akcióban résztvevőknek, a Harmath és Bartis családnak, akik nagyobb mennyiségű fémhulladékot ajánlottak fel e jótékony célra.
Végül, de nem utolsó sorban intézményeink zavartalan működését biztosítva, a falu összképét szinten tartva, az ésszerű és takarékos gazdálkodás elvét érvényesítve, az elődömtől átvett megtakarítást (kb. 16 millió Ft) egy év alatt majdnem megduplázva (kb. 30 millió Ft), bizakodva, stabil és biztos alapot teremtve vághatunk neki az elkövetkező évnek.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és békés, boldog újévet kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:

Sipos Balázs
polgármester
(2011. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Jótékonysági bál
(2019. III.szám Ősz)
·Kéthelyi diákok a Somogy megyei sakk diákolimpián
(2017. I.szám Tavasz)
·Bosnyák Viktória a könyvtárban
(2016. III.szám Ősz)
·Történelmi helyszínen történelmi győzelem
(2014. III.szám Ősz)
·Jázmin bemutatkozik
(2012. IV.szám Tél)
·Nagyon fontos cseppek
(2012. I.szám Tavasz)
·Adóhírek
(2009. I.szám Tavasz)
·Télapó itt van
(2007. IV.szám Tél)
·Fáj a térdem…
(2005. III.szám Ősz)
·Kézműves óvodások
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc