Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

A tornaterem felújítása

Új sportburkolatot kapott a tanév őszén iskolánk tornaterme. Az 1987-ben átadott csarnok Graboplast műanyag padozata bizony már nagyon elkopott, elvékonyodott. Évek óta szerettük volna már felújítani, kicserélni, de ennyi pénze az iskolának, ill. a fenntartónak nem volt.

2011 tavaszán jelent meg a BM „Iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás” pályázata, amelyre mi is beadtuk a pályázatot, a költségvetés tervezetét. Tárgyaltunk több céggel, gyűjtöttük az információkat iskoláktól, sportcsarnokoktól, kerestük a legjobbat legolcsóbban, s persze vártuk a kedvező döntést. Kicsit késve, de augusztusban aztán végre kiderült, hogy nyertünk, méghozzá 5 millió 686 ezer Ft-ot. Ez az összeg igaz, kicsit kevesebb volt az igényeltnél, de szerencsére az önkormányzat (fenntartó) így is vállalta az önrészt, és a kivitelező Pannon Metál Kft is engedett az árból. Így kapott a terem egy 9 mm vastag, német Regugym beltéri sportburkolatot 7.116.250 Ft-ért.

A kivitelezési munkák októberben zajlottak, de a szép őszi idő lehetővé tette, hogy ne maradjanak el a testnevelés órák. A padozat lerakása után a kivitelező a vonalazást is elvégezte, visszakerültek a bordásfalak, a kapuk. Türelmetlenül vártuk, gyerekek, felnőttek egyaránt, hogy végre kipróbáljuk, milyen az új burkolat. Nem csalódtunk! Mindenki legnagyobb megelégedésére nem csak egy szebb burkolatot kaptunk, hanem sokkal puhább, rugalmasabb az új Regugym sportpadló. Így a fejlődésben lévő gyerekek izületeit, talp- és sarokcsontjait is jelentősen kíméli. Talán kibír ez is 24 évet, s hogy így legyen, kérünk mindenkit, aki a termet használja, vigyázzon rá!

Köszönet a fenntartónak a tetemes anyagi hozzájárulásért, és mindenkinek, aki segített megírni a pályázatot, majd bontani, szerelni, javítani, felújítani! Jó sportolást az új tornateremben!

A régi padló
Bontás
Szigetelés
Az új burkolat
A végleges állapot
Nagy Gábor
(2011. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nikula András Csaba
(2019. III.szám Ősz)
·Programterv júliustól szeptemberig
(2017. II.szám Nyár)
·Kéthelyi Ifjúsági Klub
(2016. I-II.szám Nyár)
·Gyermekélet régen
(2014. IV.szám Tél)
·Új tanítónő az iskolában
(2012. III.szám Ősz)
·Mozogj Falu!
(2011. III.szám Ősz)
·Boszibál képek
(2010. I.szám Tavasz)
·Bemutató tanítás az iskolában
(2008. I.szám Tavasz)
·Kéthelytől Washingtonig
(2005. III.szám Ősz)
·Ősz
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc