Berta Melinda jelentkezik Spanyolországból

2009 tavaszán készítettem interjút Berta Melinda, kéthelyi születésű kézilabdásunkkal, aki akkor a Ferencváros NB 1-es csapatának játékosaként volt Magyar Kupán 3., Magyar Bajnokságban 2., Ifjúsági Bajnokságban 1. helyezett. Hallottam, hogy jelenleg nem Magyarországon tölti napjait, hanem külföldön él. Írtam neki, érdeklődtem, milyen tapasztalatokat szerzett, hogy érzi magát, hogyan tart kapcsolatot szeretteivel, milyen lesz a karácsonya. Az alábbiakban olvashatják rövid beszámolóját. (Balázs Andorné)

Melinda

Lassan másfél éve döntöttem úgy, hogy kipróbálom a külföldi életet, és kimegyek Spanyolországba játszani. Teljesen más kultúrával, más emberekkel ismerkedtem meg, a nyelvről nem is beszélve. Az elején angolul kommunikáltam, de ahogy telt az idő, egyre többet megértettem, és elkezdtem spanyolul beszélni.

Az itteni emberekről, csapattársaimról csak jót tudok mondani. Mindig nagyon segítőkészek voltak, és segítettek mindenben. A spanyol nép nagyon közvetlen és nyugodt. Fent vagyok északon, egy gyönyörű szép tengerparti városban. Itt kint kevesebbet edzünk, mint Magyarországon, de ennek ellenére nagyon intenzívek az edzések. Úgy gondolom, itt nem hajtják úgy szét a sportolókat, mint otthon.

Melinda akcióban Támadás

Kapcsolattartás a szülőkkel? Hála istennek, amióta az internet létezik, semmi sem lehetetlen, napi kapcsolatban vagyok a szüleimmel, nővéremékkel és kis unokaöcsémmel is Skype-on! Amióta kint vagyok, azt mondhatom, internetfüggő lettem, de ezáltal közelebb lehetnek hozzám a szeretteim, barátaim. Azért egy másik országban élni, nem mondom, hogy könnyű dolog. Mindenkinek magának kell eldöntenie, bevállalja-e vagy nem, én nem bántam meg, hogy kijöttem, bár hiányzik a család és a barátok.

Úgy gondolom, sokat tanultam itt kint, spanyol nyelv, új barátok, és nagyon sok szép helyre eljutok a kézilabda által. Szinte bejárjuk egész Spanyolországot, néha 10-12 órát utazunk egy meccsre. Hála istennek, a karácsonyt - mint tavaly - idén is otthon töltöm a családdal! Kapunk 10 nap szabadságot. Tavaly volt először, hogy a karácsonyt nyugodtan tölthettem, ugyanis míg otthon játszottam, általában már 26-án vagy 27-én edzésem volt, egészen Szilveszterig.

Berta Melinda Spanyolországban kézilabdázik
Berta Melinda