Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Berta Melinda jelentkezik Spanyolországból

2009 tavaszán készítettem interjút Berta Melinda, kéthelyi születésű kézilabdásunkkal, aki akkor a Ferencváros NB 1-es csapatának játékosaként volt Magyar Kupán3., Magyar Bajnokságban2., Ifjúsági Bajnokságban 1. helyezett. Hallottam, hogy jelenleg nem Magyarországon tölti napjait, hanem külföldön él. Írtam neki, érdeklődtem, milyen tapasztalatokat szerzett, hogy érzi magát, hogyan tart kapcsolatot szeretteivel, milyen lesz a karácsonya. Az alábbiakban olvashatják rövid beszámolóját. (Balázs Andorné)

Melinda

Lassan másfél éve döntöttem úgy, hogy kipróbálom a külföldi életet, és kimegyek Spanyolországba játszani. Teljesen más kultúrával, más emberekkel ismerkedtem meg, a nyelvről nem is beszélve. Az elején angolul kommunikáltam, de ahogy telt az idő, egyre többet megértettem, és elkezdtem spanyolul beszélni.

Az itteni emberekről, csapattársaimról csak jót tudok mondani. Mindig nagyon segítőkészek voltak, és segítettek mindenben. A spanyol nép nagyon közvetlen és nyugodt. Fent vagyok északon, egy gyönyörű szép tengerparti városban. Itt kint kevesebbet edzünk, mint Magyarországon, de ennek ellenére nagyon intenzívek az edzések. Úgy gondolom, itt nem hajtják úgy szét a sportolókat, mint otthon.

Melinda akcióban
Támadás

Kapcsolattartás a szülőkkel? Hála istennek, amióta az internet létezik, semmi sem lehetetlen, napi kapcsolatban vagyok a szüleimmel, nővéremékkel és kis unokaöcsémmel is Skype-on! Amióta kint vagyok, azt mondhatom, internetfüggő lettem, de ezáltal közelebb lehetnek hozzám a szeretteim, barátaim. Azért egy másik országban élni, nem mondom, hogy könnyű dolog. Mindenkinek magának kell eldöntenie, bevállalja-e vagy nem, én nem bántam meg, hogy kijöttem, bár hiányzik a család és a barátok.

Úgy gondolom, sokat tanultam itt kint, spanyol nyelv, új barátok, és nagyon sok szép helyre eljutok a kézilabda által. Szinte bejárjuk egész Spanyolországot, néha 10-12 órát utazunk egy meccsre. Hála istennek, a karácsonyt - mint tavaly - idén is otthon töltöm a családdal! Kapunk 10 nap szabadságot. Tavaly volt először, hogy a karácsonyt nyugodtan tölthettem, ugyanis míg otthon játszottam, általában már 26-án vagy 27-én edzésem volt, egészen Szilveszterig.

Berta Melinda Spanyolországban kézilabdázik
Berta Melinda
(2011. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A kéthelyi hársfák
(2020. III.szám Ősz)
·Adventi programok Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·Gyereknap, ahogy mi láttuk
(2016. I-II.szám Nyár)
·Szüreti mulatság 2015.
(2015. III.szám Ősz)
·Versenyeredmények az iskolában a 2013/14. tanévben
(2014. II.szám Nyár)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. II.szám Nyár)
·Véradás
(2009. II.szám Nyár)
·Itt a tél...
(2007. IV.szám Tél)
·Önkormányzati választás 2006.
(2006. III.szám Ősz)
·Fogászati helyzetkép
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc