Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Nyári sakkesemények

Versenyzők a Tóparti Partin

Idén a Korcsoportos Országos Rapid Sakkversenyen enyhén szólva gyér volt az érdeklődés. De nem von le semmit az eredmény értékéből, miszerint Havanecz Bianka magabiztosan nyert.

Az Országos Korcsoportos Egyéni Sakkversenyen - már nagyobb létszámból - II. helyezéssel végzett Bianka, Huszár Nóra IV. lett. Az I. helyezett az EB-ot választotta, így Biankának a VB jutott, mely Brazíliában kerül megrendezésre. Sajnos, a magas költségek miatt le kellett mondania a részvételről.

A II. Földvár Kupán jó eredménnyel végeztek a kéthelyi sakkozók. Havanecz Bianka a felnőttek között érdemelt kupát. A legfiatalabbak között Léránt Boglárka I. helyezésben és csoportelsőként még különdíjban is részesült. Pálfi Gergő a fiúk között lett első, Mika Anna negyedik helyezést ért el. A másodikosok között Fekete Ákos diadalmaskodott, a fiú I. helyezés mellett szintén csoportgyőztes különdíjjal térhetett haza. Léránt Zalán V. helye is jó eredménynek számít, egy apró mattal érmes lehetett volna. A 3-4. osztályos fiúk között Pálfi Péter nyert aranyat, a 7-8-osok között Hamrik Bianka II., Szerpák Anita III. helyezéssel fejezte be a versenyt. (Bianka az összes fiút megelőzte!) Ezen a napon Keszthelyen is sakkverseny zajlott, ahonnan Huszár Nóra I., Tóth Dániel II. helyezéssel tért haza.

Alsós fiúcsapat

Marcaliban idén két sakktáborban hódolhattak szenvedélyüknek a sakkot szerető gyerekek.

Egyéni és csapatversenyeken túl szimultánt is szerveztek nekik. Érdekessége, hogy a tábor többi résztvevőjének Tóth Dániel és Lengyel Péter adott 9-9 táblán szimultánt. Ennek során a nagyoknál Dani 18 parti során két vereséggel és egy döntetlennel (amit Szerpák Anitával játszott), Peti pedig egy döntetlennel (Takács Andrásnak köszönhetően), mindketten jól teljesítettek. A két sakktábor a hagyományokhoz híven idén is jó hangulatban zajlott. Egy kis fürdés és mozilátogatás is belefért a programba.

Kéthelyen, a Gadácsi Autóház támogatásával ifjúsági sakkverseny került megrendezésre, 16 fő részvételével. „A” csoportban Havanecz Bianka I., Tóth Dániel II., Lengyel Péter III. lett. „B” cs.: Léránt Boglárka I., Dudás Eszter II., Mika Anna és Dudás Virág III. „C” cs.: Fekete Ákos I., Pálfi Péter II., Takács András és Léránt Zalán III.

Balatonföldváron augusztusban Tóparti Sakkparti elnevezésű egész napos rendezvényen vettünk részt. Itt már nagyobb létszámmal, 14 fővel sikerült megjelennünk. „A” csoportban I. helyezett Léránt Boglárka, II. Mika Anna, III. Dudás Virág lett, fiúknál II. Pálfi Gergő. „C” csoportban Szerpák Anita II. helyezést ért el. A fiúknál Tóth Dániel I. lett, csupán fél pont veszteséggel. „D” csoportban Havanecz Bianka az ifik között II., a 24 fős felnőtt mezőnyben pedig IV. helyezett lett.

A verseny után Portisch Lajos – a Nemzet Sportolója -, Mádl Ildikó és Pintér József nemzetközi nagymesterekkel 25-25 táblán játszhattak szimultánt a résztvevők.

Bianka díjat vesz át Portisch Lajostól

Öt döntetlen született. Pintér Józseffel szemben Tóth Dániel győztesként álhatott fel a sakktábla mellől. Nem sokkal később Portisch Lajos is feladta partiját Havanecz Bianka ellen.

Bianka egy minőségáldozattal fordította maga javára a partit, és feliratkozhatott a Portisch Lajost legyőzők csekély táborába. A Nemzet Sportolója örömmel vette tudomásul, hogy legyőzője csapattársa a nagykanizsai csapatban. A versenyt előadások kísérték, és a napot Farkasházy Tivadar történetei színesítették.

Augusztus végén Keszthelyen 1 hetes nemzetközi sakkversenyen vettek részt Havanecz Bianka és Tóth Dániel, mindketten jól szerepeltek. Ugyanebben az időben Nagybajomban Sakk Villámverseny zajlott, ahol Takács András – egy kaposvári NB II-es sakkozót is legyőzve -, valamint Pálfi Péter és Hosszú Kristóf 4-4 pontot szerezve a középmezőnyben végeztek.

Szeptember közepén Nagykanizsán, a XXIII. Batthány Kupán versenyeztünk. Szombathelytől Szegedig, valamint Horvátországból is érkeztek erős sakkozók a küzdelemre, ahonnan Havanecz Bianka arany, Huszár Nóra ezüstéremmel és 1-1 szép kupával tértek haza. Léránt Boglárka 3. helyezést ért el, továbbá 22 főből 8. lett a fiúk mezőnyében. Pálfi Péter 45-ből 19., valamint Lengyel Péter 44-ből 11. helyezése is említésre méltó.

Két ügyes sakkozó leány Nagykanizsán, a Batthány Kupán
Horváth József
(2011. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Művészeti tábor
(2019. II.szám Nyár)
·Kerámia tábor
(2019. II.szám Nyár)
·Köszönet a szüreti felvonulás és bál segítőinek és támogatóinak
(2016. III.szám Ősz)
·Sakkhírek
(2015. III.szám Ősz)
·Húsz éve áll a könyvtár élén Kovács Lajosné könyvtáros
(2013. IV.szám Tél)
·Ismét álmodtak egyet…, és kellemes volt az ébredés
(2011. III.szám Ősz)
·Jelentés
(2010. III.szám Ősz)
·Készül a karácsonyi mézeskalács
(2008. IV.szám Tél)
·Sportélet Kéthelyen
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc