Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Irodalmi rendezvények augusztusban, a könyvtárban

Augusztusban két remek irodalmi programra is sor került a községi könyvtárban. Augusztus 18-án Az éjszaka csodái címmel klasszikus szerzők könnyed írásaiból adott elő Galkó Bence színművész, a Szegedi Nemzeti Színház tagja, fuvolán játszott a Kéthelyről elszármazott Nagy Ágnes, Marcali város közművelődési, idegenforgalmi és turisztikai referense. Elmondhatjuk, hogy Galkó Bence színművész is kötődik Kéthelyhez, hisz már két évtizede nálunk tölti a nyarakat, látogatója a könyvtárnak. Kovács Lajosné Laki Katalin könyvtáros felkérésére vállalta el ezt a szereplést, mellyel kellemes estét szerzett a népes közönségnek. Az irodalmi esten került sor az elmúlt hatvan év könyvtárosainak és könyvtári dolgozóinak a köszöntésére, mivel idén éppen 60 éves a könyvtár. Sipos Balázs polgármester, valamint a Kéthelyért Egyesület részéről Dávidné Vidák Tünde virágot adott át az ünnepelteknek.

Galkó Bence színművész felolvasó estje a könyvtárban

A késő nyár egyik legforróbb napján, augusztus 27-én pedig a Héttorony című internetes irodalmi magazin szerzőgárdájának számos tagja érkezett Kéthelyre, hogy felolvasó estet tartson. Ezzel a látogatással köszöntötték ugyanis írótársukat, Kisslaki Lászlót, akinek idén jelent meg Este a konyhában című kötete, melynek nagysikerű bemutatója május 18-án volt, ugyancsak a könyvtárban.

Az est főszervezője Serfőző Attila maga is író, költő, festőművész, és egyben a magazin főszerkesztője. A maratoni hosszúságú felolvasáson közel harminc mű hangzott el. Az írók, költők többnyire egymás műveit olvasták fel, ahogy az a rendszeres Héttorony-esteken már megszokott. Kivétel volt Kisslaki László, akinek Dorka könnyű halált hozott című novelláját és az író barátjának, Bányai Tamásnak egy novelláját is Samuné Bogyó Hajnalka olvasta fel, kitűnően. A felolvasás után az irodalmi kávéház vacsorával és baráti beszélgetésekkel folytatódott a művelődési házban. A vendégek egy része a rekkenő hőség ellenére, sétát téve lencsevégre kapta a falut, és itteni élményeiket papírra is vetették. A fotók és az írások egyaránt felkerültek az internetre, hírét keltve a rendezvénynek és Kéthelynek. A fotók és az írások internetes elérhetősége megtalálható a Kéthelyért Egyesület honlapján.

Héttorony találkozó Kéthelyen
Irodalmi est közönsége
Balla Mária
(2011. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Hosszúné Tóth Rita
(2019. III.szám Ősz)
·Újabb értékekkel gazdagodott a települési értéktár
(2018. III.szám Ősz)
·Kéthely SE hírei
(2016. III.szám Ősz)
·Fekete Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Nagyok mennek, kicsik jönnek
(2014. II.szám Nyár)
·Kiemelkedő versenyeredmények a 2011-12-es tanévben
(2012. II.szám Nyár)
·Pörög tovább az időkerék…
(2009. II.szám Nyár)
·Helyesbítés
(2008. II.szám Nyár)
·Tél végi – tavasz eleji programok az óvodában
(2007. I.szám Tavasz)
·„Icipici ovis vagyok…”
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc