Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Irodalmi rendezvények augusztusban, a könyvtárban

Augusztusban két remek irodalmi programra is sor került a községi könyvtárban. Augusztus 18-án Az éjszaka csodái címmel klasszikus szerzők könnyed írásaiból adott elő Galkó Bence színművész, a Szegedi Nemzeti Színház tagja, fuvolán játszott a Kéthelyről elszármazott Nagy Ágnes, Marcali város közművelődési, idegenforgalmi és turisztikai referense. Elmondhatjuk, hogy Galkó Bence színművész is kötődik Kéthelyhez, hisz már két évtizede nálunk tölti a nyarakat, látogatója a könyvtárnak. Kovács Lajosné Laki Katalin könyvtáros felkérésére vállalta el ezt a szereplést, mellyel kellemes estét szerzett a népes közönségnek. Az irodalmi esten került sor az elmúlt hatvan év könyvtárosainak és könyvtári dolgozóinak a köszöntésére, mivel idén éppen 60 éves a könyvtár. Sipos Balázs polgármester, valamint a Kéthelyért Egyesület részéről Dávidné Vidák Tünde virágot adott át az ünnepelteknek.

Galkó Bence színművész felolvasó estje a könyvtárban

A késő nyár egyik legforróbb napján, augusztus 27-én pedig a Héttorony című internetes irodalmi magazin szerzőgárdájának számos tagja érkezett Kéthelyre, hogy felolvasó estet tartson. Ezzel a látogatással köszöntötték ugyanis írótársukat, Kisslaki Lászlót, akinek idén jelent meg Este a konyhában című kötete, melynek nagysikerű bemutatója május 18-án volt, ugyancsak a könyvtárban.

Az est főszervezője Serfőző Attila maga is író, költő, festőművész, és egyben a magazin főszerkesztője. A maratoni hosszúságú felolvasáson közel harminc mű hangzott el. Az írók, költők többnyire egymás műveit olvasták fel, ahogy az a rendszeres Héttorony-esteken már megszokott. Kivétel volt Kisslaki László, akinek Dorka könnyű halált hozott című novelláját és az író barátjának, Bányai Tamásnak egy novelláját is Samuné Bogyó Hajnalka olvasta fel, kitűnően. A felolvasás után az irodalmi kávéház vacsorával és baráti beszélgetésekkel folytatódott a művelődési házban. A vendégek egy része a rekkenő hőség ellenére, sétát téve lencsevégre kapta a falut, és itteni élményeiket papírra is vetették. A fotók és az írások egyaránt felkerültek az internetre, hírét keltve a rendezvénynek és Kéthelynek. A fotók és az írások internetes elérhetősége megtalálható a Kéthelyért Egyesület honlapján.

Héttorony találkozó Kéthelyen
Irodalmi est közönsége
Balla Mária
(2011. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
(2020. II.szám Nyár)
·Legyen a szeretet mindennapunk része…
(2017. IV.szám Tél)
·Kereskai Béla amatőr alkotó
(2016. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2014. I.szám Tavasz)
·Havanecz Bianka ismét hallatott magáról
(2013. I.szám Tavasz)
·Sakkozóink eredményei megyeszerte
(2011. I.szám Tavasz)
·Peti Gréta képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Udvarlás, házasság a régi időkben
(2008. II.szám Nyár)
·Karácsony Ünnepén (részlet)
(2005. IV.szám Tél)
·Nátha nyáron?
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc