Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Irodalmi rendezvények augusztusban, a könyvtárban

Augusztusban két remek irodalmi programra is sor került a községi könyvtárban. Augusztus 18-án Az éjszaka csodái címmel klasszikus szerzők könnyed írásaiból adott elő Galkó Bence színművész, a Szegedi Nemzeti Színház tagja, fuvolán játszott a Kéthelyről elszármazott Nagy Ágnes, Marcali város közművelődési, idegenforgalmi és turisztikai referense. Elmondhatjuk, hogy Galkó Bence színművész is kötődik Kéthelyhez, hisz már két évtizede nálunk tölti a nyarakat, látogatója a könyvtárnak. Kovács Lajosné Laki Katalin könyvtáros felkérésére vállalta el ezt a szereplést, mellyel kellemes estét szerzett a népes közönségnek. Az irodalmi esten került sor az elmúlt hatvan év könyvtárosainak és könyvtári dolgozóinak a köszöntésére, mivel idén éppen 60 éves a könyvtár. Sipos Balázs polgármester, valamint a Kéthelyért Egyesület részéről Dávidné Vidák Tünde virágot adott át az ünnepelteknek.

Galkó Bence színművész felolvasó estje a könyvtárban

A késő nyár egyik legforróbb napján, augusztus 27-én pedig a Héttorony című internetes irodalmi magazin szerzőgárdájának számos tagja érkezett Kéthelyre, hogy felolvasó estet tartson. Ezzel a látogatással köszöntötték ugyanis írótársukat, Kisslaki Lászlót, akinek idén jelent meg Este a konyhában című kötete, melynek nagysikerű bemutatója május 18-án volt, ugyancsak a könyvtárban.

Az est főszervezője Serfőző Attila maga is író, költő, festőművész, és egyben a magazin főszerkesztője. A maratoni hosszúságú felolvasáson közel harminc mű hangzott el. Az írók, költők többnyire egymás műveit olvasták fel, ahogy az a rendszeres Héttorony-esteken már megszokott. Kivétel volt Kisslaki László, akinek Dorka könnyű halált hozott című novelláját és az író barátjának, Bányai Tamásnak egy novelláját is Samuné Bogyó Hajnalka olvasta fel, kitűnően. A felolvasás után az irodalmi kávéház vacsorával és baráti beszélgetésekkel folytatódott a művelődési házban. A vendégek egy része a rekkenő hőség ellenére, sétát téve lencsevégre kapta a falut, és itteni élményeiket papírra is vetették. A fotók és az írások egyaránt felkerültek az internetre, hírét keltve a rendezvénynek és Kéthelynek. A fotók és az írások internetes elérhetősége megtalálható a Kéthelyért Egyesület honlapján.

Héttorony találkozó Kéthelyen
Irodalmi est közönsége
Balla Mária
(2011. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Polgármesteri beszámoló az elmúlt 5 évről
(2019. III.szám Ősz)
·Múltidéző – Fehérlaposok
(2017. I.szám Tavasz)
·Sötétben lapul a vidámság!
(2016. IV.szám Tél)
·20 éves a Kéthelyi Asszonykórus
(2014. III.szám Ősz)
·Falu karácsonya 2012.
(2012. IV.szám Tél)
·Bajnok Eszter ezüstérmes Ankarában!
(2011. II.szám Nyár)
· A III. Borkorcsolyasütő verseny díjazottjai
(2009. III.szám Ősz)
·Versenyek és eredmények a 2007/2008-as tanévben
(2008. II.szám Nyár)
·Mit sütsz …
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.09 msodperc