Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Nyertes pályázat, takarékos gazdálkodás

Mivel is kezdhetném, szokták mondani, hát a jóval! 5 millió 686 ezer Ft pályázati támogatást nyertünk tornatermünk sportburkolatának cseréjére, a beruházás teljes összege előre láthatólag 7 millió 116 ezer Ft lesz. Bízom benne, ezzel több mint 25 évig koptathatják az általános iskolás diákok, és a kéthelyi sportszerető emberek az új Regugym azúrkék burkolatot, hisz az 1987-ben beépített, mára elavult, rugalmatlanná vált régi is ennyi ideig bírta. Természetesen a burkolat cseréje előtt a terem teljes körű tisztító meszelése is megtörtént, amihez a Marcali Kistérségtől kaptunk segítséget állvány és munkaerő formájában.

Fél év az új költségvetéssel, és csaknem egy év a választások óta. Akár évértékelést is tarthatnék, de ezt hagyjuk meg a közmeghallgatásra a kettősség és párhuzam elkerülése végett. Viszont élnék a rövid számvetés lehetőségével a 2011. év I. félévével és önkormányzati működésével kapcsolatban.

Hatékonyság, ésszerű, takarékos gazdálkodás és az intézményi rendszer működésének tavalyi szinten történő biztosítása volt a cél, amit - úgy gondolom - sikerült is megvalósítanunk. A 2010. évben lebonyolított rendezvények a nehéz anyagi körülmények ellenére 2011-ben is megvalósultak, amiért ezúton szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek.

A közterületek rendben tartása a közfoglalkoztatási rendszer átalakítása ellenére (előnyben a 4 órás foglalkoztatás), feleannyi munkaóra és munkaerő felhasználásával, véleményem szerint időben megtörtént.

Öröm volt hallani egy-egy konferencia alkalmával polgármester kollégáimtól a kérdést:

- Volt szíved otthagyni azt a szép virágos és rendezett falut (Kéthelyt)?

Erre azt válaszoltam: - Csak e pár óra erejéig, egy nap után honvágyam lenne!

Elkészült három fontos és jelentős forgalommal bíró hegyi útszakasz, melyhez szeretném megköszönni a Kéthelyi Hegyközség és az Aranykalász Mezőgazdasági Szövetkezet nagymértékű támogatását, és Pálfi László helyi vállalkozó hathatós segítségét.

A 68-as főút melletti árok tisztítása és a falu teljes egészében a villamos vezetékhálózat felülvizsgálata és ágmentesítése megtörtént egyeztetéseim, általam írott levelek hatására. Remélem ezzel a Balaton, Rákóczi, Kossuth utcák gyakori közvilágítási hibái minimálisra csökkennek.

Tisztító meszelés is magvalósult az orvosi - védőnői rendelő, gyermekjóléti iroda és az iskola esetében, szinte teljes mértékben. Kisebbségi iroda is kialakításra került a művelődési ház épületében.

Kátyúztunk a szárítói és kápolnai úton a „Nagypince” felé, és természetesen, ahol még szükség volt rá.

Ezer apróság történt még, melyhez úgy gondolom, kevés lenne a hely és az idő, hogy felsoroljuk, de aki igazán nyitott szemmel jár Kéthelyen, az láthatja, az idő nem állt meg, működünk, és ha összefogunk, a nehézségeink ellenére szép és reményteli célokat tűzhetünk ki. Bizakodjunk, de soha ne bízzuk el magunkat! Sok és nehéz feladat áll még előttünk egy élhetőbb Kéthelyért!

Sipos Balázs
polgármester
(2011. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
(2020. III.szám Ősz)
·Táblaavató a Fancsi-várnál
(2018. III.szám Ősz)
·Ünnepek és hétköznapok az óvodában
(2016. I-II.szám Nyár)
·Gonda Marina
(2015. III.szám Ősz)
·Kéthely Község Önkormányzatának 2013. I. félévi gazdálkodásáról
(2013. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2011. IV.szám Tél)
·Búcsú 40 év után
(2010. I.szám Tavasz)
·Koszorúzás
(2007. II.szám Nyár)
·Hétköznapok szépségei
(2007. II.szám Nyár)
·Garzonlakások épülnek Kéthelyen
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.21 msodperc