Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Nyári hittanos vetélkedő

A hittanverseny dobogósai

Az iskolai tanév végével elkezdődött a szünet a gyermekeknek. De nem mindegyiküknek, hiszen tizennyolcan közülük felnőttekkel kiegészülve csapatokat alakítottak egy nyári hittanos vetélkedőhöz.

Minden fordulóban kaptak elméleti és gyakorlati feladatokat is. Az elméleti feladatok megoldásához lapozniuk kellett a Szentírást és a Hozsannát, illetve kutakodni templomunk, kápolnánk múltjában, valamint pápánk életéről. Természetesen emellett a hittanos alaptudást is fel kellett eleveníteniük.

A gyakorlati feladatok között mindig valamit készíteni is kellett. Ilyen barkácsolós feladat volt az Úrnapi sátor makett, a halászáshoz kapcsolódó életkép, valamint a templom és az édenkerti életkép készítése. A technika, a kivitelezés a csapatokra volt bízva. Ennek eredményeként minden elképzelést felülmúló alkotások, építmények érkeztek megoldásként, melyekből templomunkban egy igazi kis kiállítást tudtunk létrehozni.

A barkácsolós kategória utolsó feladatában a magyar szent családot kellett megjeleníteni. Semmilyen megkötést nem kaptak a kivitelezésre. Ennek köszönhetően Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg szobra elkészült például agyagból, rongyból; megjelent falapon metszetként, illetve élőképben, hiszen három csapat beöltözve jelenítette meg a magyar szent családot.

A vetélkedő hajrájában ezek a gyerekek még arra is szakítottak időt – a nyári szünet vége felé -, hogy verseket tanuljanak, melyekkel Szent István királyra emlékeztek.

Az Édenkert makettje és ketten az alkotók közül a hittanversenyen

Minden forduló után pontozva, javítva visszakapták feladatmegoldásaikat és láthatták a hirdetőtáblán a verseny pillanatnyi állását. Izgalommal időztek a kiírások előtt. A lelkes csapatmunkának nagyon szoros versengés lett a vége.

A tízfordulós „játékot” 9 csapattal kezdtük, és ennyivel is zártuk, mintegy 70-75 főt megmozgatva. Nagyon jó volt látni, ahogy gyermekek az idősebbekkel igazi kis „családokként” dolgoznak együtt. Szívmelengető az a szorgalom, amivel tevékenykedtek a nyári szünetben.

A vetélkedő zárásaként először mindannyian egy szentmisén vettünk részt, majd a plébánia udvarán elkezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés. Több kategóriában is osztottunk helyezéseket, ezek után pedig az összesített pontszámok alapján jutalmaztunk. Több helyen is holtverseny alakult ki, illetve sokszor csak 1-2 ponton múlott a helyezés száma. Különdíjjal több helyi vállalkozó is támogatott bennünket.

A nap zárásaként elfogyaszthattuk azt a vacsorát, mellyel egyházközségünk képviselőtestületi tagjai – saját anyagi hozzájárulásukból – láttak vendégül minden jelenlévőt. A nagymamák által készített sütemény-felajánlások pedig desszertként szolgáltak. Utána még beszélgettünk, és lélekben gazdagodva mentünk haza.

A vetélkedőhöz kapcsolódó valamennyi részlet megtalálható egyházközségünk honlapján (www.kethely.plebania.hu).

Azt gondolom, itt nem volt vesztes, csak sok-sok nyertes, mert mindenki gazdagodott – ki tudásban, ki szeretetben, ki hitben…

Szent István napi ünnepség
Pandur Tímea
hitoktató
(2011. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Alexandriai Katalin nyomdokain
(2019. IV.szám Tél)
·Dudás Virág újabb sikerei Ju-Jitsu sportágban
(2017. III.szám Ősz)
·Települési értékeinkről
(2017. I.szám Tavasz)
·Nagyszerű eredmények a Keszthelyi Hévízi László Emlékversenyen
(2014. III.szám Ősz)
·A Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubja tudósítása
(2012. III.szám Ősz)
·Karácsony, a fény és a szeretet szimbóluma
(2011. IV.szám Tél)
·A Művelődési Ház hírei
(2009. IV.szám Tél)
·Templomi események
(2007. II.szám Nyár)
·Toldi kalandja a farkasokkal – ahogy egy tücsök látta
(2005. IV.szám Tél)
·Élményeim a sítáborról
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc