Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Nyári hittanos vetélkedő

A hittanverseny dobogósai

Az iskolai tanév végével elkezdődött a szünet a gyermekeknek. De nem mindegyiküknek, hiszen tizennyolcan közülük felnőttekkel kiegészülve csapatokat alakítottak egy nyári hittanos vetélkedőhöz.

Minden fordulóban kaptak elméleti és gyakorlati feladatokat is. Az elméleti feladatok megoldásához lapozniuk kellett a Szentírást és a Hozsannát, illetve kutakodni templomunk, kápolnánk múltjában, valamint pápánk életéről. Természetesen emellett a hittanos alaptudást is fel kellett eleveníteniük.

A gyakorlati feladatok között mindig valamit készíteni is kellett. Ilyen barkácsolós feladat volt az Úrnapi sátor makett, a halászáshoz kapcsolódó életkép, valamint a templom és az édenkerti életkép készítése. A technika, a kivitelezés a csapatokra volt bízva. Ennek eredményeként minden elképzelést felülmúló alkotások, építmények érkeztek megoldásként, melyekből templomunkban egy igazi kis kiállítást tudtunk létrehozni.

A barkácsolós kategória utolsó feladatában a magyar szent családot kellett megjeleníteni. Semmilyen megkötést nem kaptak a kivitelezésre. Ennek köszönhetően Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg szobra elkészült például agyagból, rongyból; megjelent falapon metszetként, illetve élőképben, hiszen három csapat beöltözve jelenítette meg a magyar szent családot.

A vetélkedő hajrájában ezek a gyerekek még arra is szakítottak időt – a nyári szünet vége felé -, hogy verseket tanuljanak, melyekkel Szent István királyra emlékeztek.

Az Édenkert makettje és ketten az alkotók közül a hittanversenyen

Minden forduló után pontozva, javítva visszakapták feladatmegoldásaikat és láthatták a hirdetőtáblán a verseny pillanatnyi állását. Izgalommal időztek a kiírások előtt. A lelkes csapatmunkának nagyon szoros versengés lett a vége.

A tízfordulós „játékot” 9 csapattal kezdtük, és ennyivel is zártuk, mintegy 70-75 főt megmozgatva. Nagyon jó volt látni, ahogy gyermekek az idősebbekkel igazi kis „családokként” dolgoznak együtt. Szívmelengető az a szorgalom, amivel tevékenykedtek a nyári szünetben.

A vetélkedő zárásaként először mindannyian egy szentmisén vettünk részt, majd a plébánia udvarán elkezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés. Több kategóriában is osztottunk helyezéseket, ezek után pedig az összesített pontszámok alapján jutalmaztunk. Több helyen is holtverseny alakult ki, illetve sokszor csak 1-2 ponton múlott a helyezés száma. Különdíjjal több helyi vállalkozó is támogatott bennünket.

A nap zárásaként elfogyaszthattuk azt a vacsorát, mellyel egyházközségünk képviselőtestületi tagjai – saját anyagi hozzájárulásukból – láttak vendégül minden jelenlévőt. A nagymamák által készített sütemény-felajánlások pedig desszertként szolgáltak. Utána még beszélgettünk, és lélekben gazdagodva mentünk haza.

A vetélkedőhöz kapcsolódó valamennyi részlet megtalálható egyházközségünk honlapján (www.kethely.plebania.hu).

Azt gondolom, itt nem volt vesztes, csak sok-sok nyertes, mert mindenki gazdagodott – ki tudásban, ki szeretetben, ki hitben…

Szent István napi ünnepség
Pandur Tímea
hitoktató
(2011. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
(2020. II.szám Nyár)
·Télbúcsúztató, tavaszköszöntő események az óvodában
(2018. I.szám Tavasz)
·Rendhagyó technikaóra
(2016. IV.szám Tél)
·Anekdotákat gyűjtök…
(2015. II.szám Nyár)
·Ambrus Zoé rajza díjnyertes lett!
(2012. IV.szám Tél)
·A Művelődési ház hírei
(2011. I.szám Tavasz)
·Gondolatok – kisdiákok között
(2010. IV.szám Tél)
·Mesélő természet
(2007. III.szám Ősz)
·Országos kompetenciamérés
(2007. II.szám Nyár)
·A kéthelyi művelődési ház tavaszi programja
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc