Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Az új tanév küszöbén

Szeptember 1-jén ismét benépesültek az iskolák. Pedagógusok, gyerekek és az iskola összes dolgozója újult erővel igyekszik szembenézni az előttünk álló tanév feladataival, kihívásaival.
Tanulólétszámunk most, a tanév elején 155 fő. 8 tanulócsoporttal dolgozunk, az alsó tagozatban iskolaotthonos rendszerben, 5-6. évfolyamon napközit, 7-8. évfolyamon tanulószobát működtetünk.
A művészeti iskolában a néptánc tanszakon 73, a képzőművészet tanszakon 41 tanulót képezünk.

A neveléshez-oktatáshoz szükséges feltételeket 16 főállású, 1 részmunkaidős és 5 óraadó pedagógus mellett 12 fős technikai személyzet biztosítja. Részmunkaidős kollégánk és egy óraadónk a művészeti oktatásban dolgozik, további 4 óraadónk a kémia, az ének, az angol nyelv és a gyógypedagógia területén. Szakos ellátottságunk így 100 %-os.
Az előző tanév végén 3 kollégánk, Nagy Imréné gazdasági vezető, Berta Mária szakácsnő és Kovács Józsefné takarítónő nyugdíjba vonult. Helyüknek betöltése folyamatban van.
Két kolléganőnk van jelenleg GYES-en: Dóber-Horváth Anikó és Tibolyné Hajdú Aliz. Őket hamarosan követni fogja Molnár Mariann, ezért a 3. osztályban helyettesítőként, szerződéses munkaviszonyban új tanító néni kezdte meg a munkát Nemes Béláné személyében.

Oktató-nevelő munkánkat továbbra is Pedagógiai Programunk és az erre épülő Helyi Tantervünk szellemében végezzük. A tantárgyfelosztás elkészítésénél elsődleges szempontunk a szakmaiság, a szakos ellátottság maximális biztosítása.
Szakmai munkaközösségeink és minőségügyi csoportunk körültekintően elkészítette feladattervét, elosztotta a személyre szabott feladatokat.

Ebben a tanévben is igyekszünk következetesen alkalmazni és betartani a törvényi változásoknak megfelelően az igazolatlan hiányzások vezetését, a fegyelmező intézkedéseket. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy hiányzási statisztikánk az előző tanévben sokat javult.

Továbbra is részt veszünk a Szegedi Tudományegyetem felméréssorozatában, és bekapcsolódtunk az ELTE kutatómunkájába, amely a hátrányos helyzetű tanulók foglalkoztatására irányul.
Tanulóink számára biztosítjuk osztályok szerint, 8 hetes turnusokban az úszásoktatást. Osztályszinten tanulmányi kirándulásokat, az érdeklődők számára színházlátogatást, múzeumlátogatásokat, nyári tábort szervezünk.
Szervezett papírgyűjtéssel szeretnénk segíteni, hogy az osztályok pénztára bővüljön, amit általában a tanulmányi kirándulásokkor használnak fel. Ősztől tervezzük PET palackok és műanyagkupakok folyamatos gyűjtését is iskolánkban, ennek részleteiről a szülőket tájékoztatni fogjuk.

Biztosítjuk tanulóink felkészítését és részvételét tanulmányi- és sportversenyeken, ahol eddig is több kiemelkedő eredményt értek el.
Színvonalas műsorok keretében megemlékezünk fontos történelmi eseményeinkről, jeles napokról. Már több éve Balatonújlak közönsége is megtekintheti karácsonyi műsorunkat, hiszen nagy örömmel hívják tanulóinkat. A Diákönkormányzat aktív közreműködésével megrendezzük hagyományos farsangunkat, és a Szülői Szervezet segítségével a gyermeknapot. A tanév végén művészeti bemutatót tartunk, ahol táncosaink és rajzosaink számot adnak éves munkájukról.
A minőségbiztosítás keretében motiváló céllal bevezetett Tanulói Értékelőt ebben a tanévben is alkalmazzuk, hiszen nagyon népszerű volt, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az év végi összesítés után a legügyesebb és legeredményesebb tanulókat jutalmazni kívánjuk.

Szeretnénk a jövőben is minél több pályázat adta lehetőséget kihasználni, hiszen az ily módon nyert támogatásból új számítógépeket, laptopokat vásároltunk, bővítettük a néptáncosok ruhatárát.
Tavasszal a fenntartóval közösen pályázatot nyújtottunk be a tornaterem aljzatának cseréjére, melynek elbírálása sikeres lett, 5.600.000 Ft-ot nyertünk. A munkálatok nemsokára megkezdődnek.

A jövőben is szeretnénk jó kapcsolatokat fenntartani partnereinkkel, számítunk építő jellegű véleményükre, észrevételeikre, javaslataikra. Hiszem, hogy közösen, egymást segítve hatékonyabbak lehetünk gyermekeink nevelésében, problémáink megoldásában.

Tanulóinknak, a szülőknek, az iskolánkat támogatóknak és magunknak, pedagógusoknak is nyugodt, eredményes tanévet kívánok!

Sümegi Tamásné
mb. igazgató
(2011. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kerámia tábor
(2019. II.szám Nyár)
·13 méter 43 centiméter
(2018. II.szám Nyár)
·Tájékoztató a Települési Értéktár létrehozásáról
(2016. III.szám Ősz)
·Elkezdődött az érdemi munka
(2014. IV.szám Tél)
·Húsvéti vásár a Művelődési házban
(2013. I.szám Tavasz)
·A Kéthelyért Egyesület 2010. évi tevékenységéről
(2011. I.szám Tavasz)
·Köszönet
(2009. III.szám Ősz)
·Hétköznapok szépségei
(2007. II.szám Nyár)
·Kiállítás a kézműves szakkörösök munkáiból
(2006. II.szám Nyár)
·Kicsi lány - nagy reménység
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc