Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakk

Március 26. Nagyatádon a Gondolkodás napja elnevezésű sakkversenyen vettünk részt. Fekete Ákos a D csoportban magabiztosan megnyerte a versenyt, Lénárt Boglárka 2. helyezett lett a 3 pontjával. B csoportban egyetlen leányként a felnőtt mezőnyben szoros partikat ért el Hamrik Bianka, és egy kupával térhetett haza. A C csoportban két leány indult, a balatonlellei meg is nyerte a fiúmezőnyt maga mögé utasítva. Szerpák Anita pedig a harmadik helyen végzett. Dicséretére legyen mondva, hogy egyedül csak ő tudta legyőzni az első helyezettet. Lengyel Péter ötödikként a fiúk 11 fős mezőnyében, a saját korcsoportjában pedig bronzéremmel térhetett haza.

Április 1-3. Szombathely, Diák Sakkolimpia országos csapatbajnokság – a 26 csapatból a 12. helyen sikerült befejeznünk a versenyt. Tóth Dani az első táblán 3,5 pontot ért el, de legalább egy pont bent maradt a játékában. Lengyel Péter második táblán 3 pontot gyűjtött, neki sem voltak gyengébbek az ellenfelei, őt egy szemtelen csalással fosztották meg a 4. pontjától. De amit a bíró nem lát, azt sajnos itt sem ítélik meg, akár a fociban. Harmadik táblán Hamrik Bianka verte a fiúkat, így a határt, 6,5 pontot szerezte meg. Bianka az összes partijában nyerésre állt, ebből egyet döntetlenre rontott, egyet pedig el is veszített. Ha csak fél pontot veszít, akkor a felsős fiú mezőnyben, 3. táblán a legjobb pontszerző, és tábladíjjal nyert volna. 113 versenyzőből a 10. helyen végzett.
Szerpák Anita a 4. táblán 3,5 ponttal járult hozzá a 12. helyezéshez. Jól kijátszotta a partijai nagy részét, vesztett állást is okosan megfordítva.

Havanecz Bianka, Huszár Nóra a Batthyány Gimnázium, Nagykanizsa színeiben, két ezüstérem után idén felértek a csúcsra, és aranyéremmel térhettek haza. Gratulálunk a szép sikerhez! Bianka a legjobb első táblás különdíjat is kiérdemelte. Idén a harmadik táblásuk, Csonka Anna is felnőtt a feladathoz, az ő teljesítménye is kellett a kéthelyi lányok régóta várt győzelméhez.

Május 7. Zalakaros Város Sakk Bajnokságának 20 főt számláló – nagyrészt felnőttekből álló - mezőnyében Tóth Dániel 2. helyezést ért el. Öt győzelemmel és két döntetlennel, két kupával térhetett haza, mivel a legjobb ifjúsági játékosnak járó kupát is ő érdemelte ki.

Marcaliban, a Király kupán Fekete Ákos 100 %-os teljesítménnyel nyert, Pálfi Gergő harmadik, Léránt Boglárka második, Hosszú Kristóf a II. korcsoportosok között 2., Pálfi Péter bronzérmes lett.

Kéthelyi lányok arany kupával

Diákolimpia, Debrecen. Ketten Kéthelyről - Fekete Ákos 3 ponttal, Tóth Dani 3,5 ponttal - a korcsoportjukban 23. helyezést értek el. Egy országos versenyen már nincsenek gyenge játékosok, minden pontért kőkemény küzdelem folyt, még a kicsik, az I. korcsoportosok között is. Szombat délután, fullasztó melegben kellett játszaniuk. Dani két nyerésre álló, előnyös partit is elrontott, de ha csak egyik is megvan, egy ponttal 8-10 helyet lehetett előre lépni, vagy hátra csúszni.
Havanecz Bianka is ugyanebben az időben vesztette el a partiját az első kiemelt ellen (Bianka volt a második számú kiemelt), az utolsó 5 percben nyerésre állt, de minimum döntetlenre, és sajnos hibázott. Természetesen az ezüstéremmel is elégedettek voltak a nagykanizsai edzők, mivel Bianka érte el a legjobb eredményt Nagykanizsáról.

Szerpák Anita, Hamrik Bianka
Nóra és Bianka aranyérmes csapattagok a Sakk Diákolimpián
Horváth József
(2011. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Távoktatás egyetemista szemmel
(2021. I.szám Tavasz)
·Egy kéthelyi sírkő üzenete
(2017. III.szám Ősz)
·Kéthelyi diákok a Somogy megyei sakk diákolimpián
(2017. I.szám Tavasz)
·85 éves a Kéthely Sportegyesület
(2014. IV.szám Tél)
·Öregfiúk télen
(2014. I.szám Tavasz)
·Kiegészítés
(2011. I.szám Tavasz)
·Köszönetnyilvánítás
(2009. II.szám Nyár)
·Becsengettek!
(2008. III.szám Ősz)
·Korszerűsödő oktatás
(2006. IV.szám Tél)
·Emlékoszlop az iskolában
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc