Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

60 éves a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona

Május 31-én négynapos ünnepségsorozat kezdődött a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthonában, abból az alkalomból, hogy az intézmény hatvan éves. 1951-ben a Magyar Állam a Fővárosi Tanács kezelésébe adta az egykori Sári pusztai Hunyady-kastélyt, amelyet szociális intézménye számára vett igénybe a főváros. A zirci apátsági épületéből költözött ide az intézmény, amely fennállásának itteni hatvan éve alatt számos átszervezésen ment át, s lett fokozatosan értelmi fogyatékosok otthona. A bensőséges ünnepségre a 2006-ban birtokba vett modern központi épületegyüttes parkosított udvarán került sor. A megemlékezésen Gilikter Gabriella igazgató és Petri Ágnes szakmai vezető felidézte az intézmény és a benne folyó szakmai munka fejlődéstörténetét, Lengyelné Szira Judit csoportvezető pedig a Bizalomház tevékenységét mutatta be. Dávid Lászlóné főnővér személyes hangú visszaemlékezése után elköszöntek a most nyugdíjba vonuló dolgozóktól. Köszöntötték az intézmény egyetlen, 1951-óta itt élő lakóját és Lakatos Lászlónét, egykori dolgozót, aki 1951-től 1992-ig, továbbá Fazekas Jánosnét, aki negyvenöt évig volt munkatársa az intézménynek. A gondozók és a lakók változatos, együttes kulturális műsorral - vers, énekkari szereplés, táncbemutató – szerepeltek a meghívott vendégek, az intézmény egykor igazgatója, Mezeiné Sánta Klára, a fővárosi polgármesteri hivatalt képviselő tisztségviselők, a társintézmények dolgozói, a község vezetői és az intézmény korábbi dolgozói előtt. Az évforduló tiszteletére emlékhelyet is kialakítottak, melyet Németh József atya, az egyházközség plébánosa áldott meg. Az évfordulóra Múltunk és jelenünk címmel színes, az intézmény történetét és jelenlegi szakmai munkáját bemutató jubileumi emlékkönyvet is kiadtak, melyet Barta Erika és Domahidi Csilla állított össze.

Kéthely lakossága nevében tisztelettel köszöntjük az intézményt 60. születésnapján, és kívánunk az eddigi magas szintű szakmai munka után mindenkinek továbbra is meleg, családias légkört, önzetlen segítőkészséget és jó egészséget!

Balla Mária
a Kéthelyért Egyesült részéről
(2011. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Falunap
(2019. II.szám Nyár)
·Óvodai események
(2017. II.szám Nyár)
·Késtünk…
(2016. I-II.szám Nyár)
·Ajándékok karácsonyra
(2014. IV.szám Tél)
·Idei művészeti sikereim
(2013. I.szám Tavasz)
·Óvodánk eseménynaptára a 2010-2011-es nevelési évben
(2010. IV.szám Tél)
·35. évforduló
(2010. II.szám Nyár)
·Iskolai hírek
(2008. I.szám Tavasz)
·Boszorkánynak lenni egy estére
(2007. I.szám Tavasz)
·„Ép testben ép lélek”
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc