Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Kirándulás Angliába

A helyi általános iskolában fakultatív angol oktatásra járó 7-8. osztályos tanulóknak ebben a tanévben lehetőségük nyílt – a marcali Noszlopy iskola diákjaihoz csatlakozva - részt venni egy angliai kiránduláson. Pappné, Kocsis Mónika tanárnő viselte gondját a négy kéthelyi lánynak. Az alábbi fogalmazást egy szerencsés résztvevő írta.

A nagy utazás május 15-én kezdődött. Fél 6-kor indultunk Budapestre, ahol egy nagy, sárga, emeletes busz várt minket. A nagyon kényelmes ülésekben elhelyezkedve - útközben meg-megállva néhány szép angol városban - másnap este érkeztünk meg a Londontól kb. 50 km-re fekvő szállásunkra. Kis lakásokban laktunk, mindegyikben egy felnőtt is aludt, hogy vigyázzon ránk.

Első napunkon London nevezetességeit látogattuk meg: pl. Big Ben, Parlament, számos híres park. Az idegenvezetőnk nagyon kedves volt, sok dolgot megtudtunk tőle a városról. Amikor hazamentünk, elkészítettük a vacsoránkat, és egy játékteremben szórakozhattunk. Később megnéztük a London Eye-t – ahonnan csodás panorámában gyönyörködhettünk -, valamint a Buckingham palotát és az őrségváltást. Nagyon jól éreztük magunkat.

A 3. napon ismét Londonba utaztunk, majd elindultunk Franciaország felé. Párizsban megtekintettük az Eiffel -tornyot, a Diadalívet, a Notre Dame-ot és még több híres épületet. Nagyon gazdag és szép a belváros. Tetszettek a programok és a nevezetességek, rendkívül érdekes volt az egész. Párizsban kaptunk egy kis szabadidőt a vásárlásra.

Este 7 óra felé indultunk haza. Budapestre érve leszálltunk a nagy buszról, és egy kisebbel jöttünk Kéthelyre. Itt vártak a szüleink, akiknek nagyon örültünk, hiszen úgy éreztük, régen láttuk őket.

Az út során rengeteg barátot szereztünk. Szerencsére az időjárás is végig kedvezett nekünk. Sok maradandó emléket gyűjtöttünk, és az biztos, hogy újra elmennénk egy ilyen kirándulásra.

Magyarok Londonban
A csoport Móni tanárnővel
London Eye
Párizsban
Fülöp Anita 8. o.
(2011. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Mesztegnyői vendégek Kéthelyen
(2019. I.szám Tavasz)
·Falunap
(2018. II.szám Nyár)
·Hadifogságban a II. világháború után
(2015. III.szám Ősz)
·Van labdarúgó utánpótlás Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·Anekdotákat gyűjtök
(2013. II.szám Nyár)
·Nova, 2011.
(2011. III.szám Ősz)
·A régi disznóölések
(2009. IV.szám Tél)
·Nem értem a kérdést, s nem tudom a választ
(2008. IV.szám Tél)
·Megemlékezés az iskolában
(2005. III.szám Ősz)
·Garzonlakások épülnek Kéthelyen
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc