Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kirándulás Angliába

A helyi általános iskolában fakultatív angol oktatásra járó 7-8. osztályos tanulóknak ebben a tanévben lehetőségük nyílt – a marcali Noszlopy iskola diákjaihoz csatlakozva - részt venni egy angliai kiránduláson. Pappné, Kocsis Mónika tanárnő viselte gondját a négy kéthelyi lánynak. Az alábbi fogalmazást egy szerencsés résztvevő írta.

A nagy utazás május 15-én kezdődött. Fél 6-kor indultunk Budapestre, ahol egy nagy, sárga, emeletes busz várt minket. A nagyon kényelmes ülésekben elhelyezkedve - útközben meg-megállva néhány szép angol városban - másnap este érkeztünk meg a Londontól kb. 50 km-re fekvő szállásunkra. Kis lakásokban laktunk, mindegyikben egy felnőtt is aludt, hogy vigyázzon ránk.

Első napunkon London nevezetességeit látogattuk meg: pl. Big Ben, Parlament, számos híres park. Az idegenvezetőnk nagyon kedves volt, sok dolgot megtudtunk tőle a városról. Amikor hazamentünk, elkészítettük a vacsoránkat, és egy játékteremben szórakozhattunk. Később megnéztük a London Eye-t – ahonnan csodás panorámában gyönyörködhettünk -, valamint a Buckingham palotát és az őrségváltást. Nagyon jól éreztük magunkat.

A 3. napon ismét Londonba utaztunk, majd elindultunk Franciaország felé. Párizsban megtekintettük az Eiffel -tornyot, a Diadalívet, a Notre Dame-ot és még több híres épületet. Nagyon gazdag és szép a belváros. Tetszettek a programok és a nevezetességek, rendkívül érdekes volt az egész. Párizsban kaptunk egy kis szabadidőt a vásárlásra.

Este 7 óra felé indultunk haza. Budapestre érve leszálltunk a nagy buszról, és egy kisebbel jöttünk Kéthelyre. Itt vártak a szüleink, akiknek nagyon örültünk, hiszen úgy éreztük, régen láttuk őket.

Az út során rengeteg barátot szereztünk. Szerencsére az időjárás is végig kedvezett nekünk. Sok maradandó emléket gyűjtöttünk, és az biztos, hogy újra elmennénk egy ilyen kirándulásra.

Magyarok Londonban
A csoport Móni tanárnővel
London Eye
Párizsban
Fülöp Anita 8. o.
(2011. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak
(2019. III.szám Ősz)
·Sakk
(2019. I.szám Tavasz)
·Az iskola szülői szervezetének őszi, téli munkája
(2016. IV.szám Tél)
·Önkormányzati fejlesztések 2015-ben
(2015. III.szám Ősz)
·Hunyadi utcától a Magyari utcáig
Töredékek
(2013. III.szám Ősz)
·425 éve, hogy a „koppányi szandzsákbég megvette volt Ketthellt.”
(2011. III.szám Ősz)
·Nyári tábor 2010.
(2010. III.szám Ősz)
·Rózsi néni emlékei
(2008. IV.szám Tél)
·Eredeti kéthelyi bakik
(2007. I.szám Tavasz)
·Változások az egészségügyi alapellátásban
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.17 msodperc