Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Köszönet és tapasztalat

Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a falu lakosságának, támogatóknak, önkormányzati dolgozóknak, a kéthelyi termelőszövetkezetnek, az áprilisi „vasgyűjtési akcióban” való részvételért és segítségért. Eredményesnek és sikeresnek nevezhetjük az összefogást több okból is. Anyagilag, hisz 261 ezer Ft gyűlt össze a tavaly őszi 126 ezerrel szemben, és eszmei értékét tekintve is, mert egyre kevesebb „házaló vasgyűjtőt” lehetett településünk területén látni.

Kéthely is részt vett az „Ajánld fel a csokid árát” elnevezésű akcióban, mely során a Kaposi Mór Oktató Kórház részére folyt gyűjtés műszervásárlás céljából. A lakosság felajánlásának jóvoltából 25 ezer forinttal támogattuk a kórházat, ami az intézményeinkben kihelyezett dobozokban gyűlt össze és került kiegészítésre. Általános iskolás gyermekeink műsoraival, alkotásaival is színesítettük az összeg átadására szervezett május 14-i kaposvári rendezvényt. Köszönet a felkészítő, kísérő tanároknak és kisiskolásainknak a sűrű program és a hőség ellenére a kitartásért.

Ároktisztítási akciónkat a mellékutcáink mentén a nyári időszakra szüneteltetjük a „fűnyírási szezon”, és a kitermelt hordalék okozta kellemetlenségek miatt. A Balaton utca nyugati oldalán elhelyezkedő földárok tisztításával kapcsolatban a Marcali Közútkezelő vezetőjével tárgyalásokat folytatunk.

Naponta járva a települést összességében azt tapasztalom, mindenki gondozza saját portáját és annak utcafrontját. Vannak azért elhanyagolt telkek és területek, kérjük ezeket a lehetőségekhez mérten, minél hamarabb szíveskedjenek rendbe tenni, esetleg figyelmeztessék szomszédjaikat kötelezettségeikre.

Örömmel tapasztalom a szükséges rosszra, a szemétszállítással kapcsolatos változásokra való kulturált átállást, bár rendszerünk a lakosság javaslatai alapján még finomításra szorul, egyeztetünk a szolgáltatóval az esetleges észrevételek kapcsán. Egyre többen használják a szelektív gyűjtőket, bár még nem mindenki rendeltetésszerűen, de eddig nem jelentek meg szemétszigetek a falu határában. Kérnénk a lakosságot, maradjon is így, hisz az illegális szemétlerakás súlyosan büntethető, arról nem is beszélve, kommunális hulladékunk mennyire árulkodó is lehet! A rendezett, tiszta település mindannyiunk érdeke!

Lassan itt a nyár, a napos idő és a rendezvények időszaka. Falunap (június 11-én), Baglas fesztivál (július 9-én), Erdélyi Ízek Napja (augusztus 13-án), értünk van, rólunk és nekünk szól. Tiszteljük meg a szervezőket, fellépő szeretteinket, hozzátartozóinkat jelenlétünkkel!

Adjunk módot és lehetőséget kapcsolataink ápolására, közösségek erősítésére, és nem utolsó sorban a szórakozásra, kikapcsolódásra!

Köszönettel és tisztelettel:

Sipos Balázs
polgármester
(2011. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Télutó, tavaszelő az oviban
(2020. I.szám Tavasz)
·Beérett a kaktuszfüge
(2018. III.szám Ősz)
·Tavaszi túra
(2016. I-II.szám Nyár)
·Lőrincz László
(2014. III.szám Ősz)
·Idén 10 éves a Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. III.szám Ősz)
·Búcsú 40 év után
(2010. I.szám Tavasz)
·Matty – Tábori élmények
(2008. III.szám Ősz)
·Új gyerekek, új dolgok az óvodában
(2005. III.szám Ősz)
·A Petőfi Sándor Művelődési Ház nyári programja
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc