Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Köszönet és tapasztalat

Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a falu lakosságának, támogatóknak, önkormányzati dolgozóknak, a kéthelyi termelőszövetkezetnek, az áprilisi „vasgyűjtési akcióban” való részvételért és segítségért. Eredményesnek és sikeresnek nevezhetjük az összefogást több okból is. Anyagilag, hisz 261 ezer Ft gyűlt össze a tavaly őszi 126 ezerrel szemben, és eszmei értékét tekintve is, mert egyre kevesebb „házaló vasgyűjtőt” lehetett településünk területén látni.

Kéthely is részt vett az „Ajánld fel a csokid árát” elnevezésű akcióban, mely során a Kaposi Mór Oktató Kórház részére folyt gyűjtés műszervásárlás céljából. A lakosság felajánlásának jóvoltából 25 ezer forinttal támogattuk a kórházat, ami az intézményeinkben kihelyezett dobozokban gyűlt össze és került kiegészítésre. Általános iskolás gyermekeink műsoraival, alkotásaival is színesítettük az összeg átadására szervezett május 14-i kaposvári rendezvényt. Köszönet a felkészítő, kísérő tanároknak és kisiskolásainknak a sűrű program és a hőség ellenére a kitartásért.

Ároktisztítási akciónkat a mellékutcáink mentén a nyári időszakra szüneteltetjük a „fűnyírási szezon”, és a kitermelt hordalék okozta kellemetlenségek miatt. A Balaton utca nyugati oldalán elhelyezkedő földárok tisztításával kapcsolatban a Marcali Közútkezelő vezetőjével tárgyalásokat folytatunk.

Naponta járva a települést összességében azt tapasztalom, mindenki gondozza saját portáját és annak utcafrontját. Vannak azért elhanyagolt telkek és területek, kérjük ezeket a lehetőségekhez mérten, minél hamarabb szíveskedjenek rendbe tenni, esetleg figyelmeztessék szomszédjaikat kötelezettségeikre.

Örömmel tapasztalom a szükséges rosszra, a szemétszállítással kapcsolatos változásokra való kulturált átállást, bár rendszerünk a lakosság javaslatai alapján még finomításra szorul, egyeztetünk a szolgáltatóval az esetleges észrevételek kapcsán. Egyre többen használják a szelektív gyűjtőket, bár még nem mindenki rendeltetésszerűen, de eddig nem jelentek meg szemétszigetek a falu határában. Kérnénk a lakosságot, maradjon is így, hisz az illegális szemétlerakás súlyosan büntethető, arról nem is beszélve, kommunális hulladékunk mennyire árulkodó is lehet! A rendezett, tiszta település mindannyiunk érdeke!

Lassan itt a nyár, a napos idő és a rendezvények időszaka. Falunap (június 11-én), Baglas fesztivál (július 9-én), Erdélyi Ízek Napja (augusztus 13-án), értünk van, rólunk és nekünk szól. Tiszteljük meg a szervezőket, fellépő szeretteinket, hozzátartozóinkat jelenlétünkkel!

Adjunk módot és lehetőséget kapcsolataink ápolására, közösségek erősítésére, és nem utolsó sorban a szórakozásra, kikapcsolódásra!

Köszönettel és tisztelettel:

Sipos Balázs
polgármester
(2011. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sakk
(2020. I.szám Tavasz)
·Műfüves labdarúgópálya létesült Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·Rendhagyó technikaóra
(2016. IV.szám Tél)
·Hadifogságban a II. világháború után
(2015. III.szám Ősz)
·Kétirányú, 2x1 haladósávos kerékpárút épül
(2013. I.szám Tavasz)
·Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
(2012. I.szám Tavasz)
·Köszönetnyilvánítás
(2010. IV.szám Tél)
·Óvodai hírek
(2007. III.szám Ősz)
·Szülők és óvoda
(2007. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.02 msodperc