Sakkozóink eredményei megyeszerte

Február 24-én Marcaliban a „Mikszáth Sakk-kupán” a kéthelyi csapat – Tóth Dániel, Lengyel Péter, Hosszú Kristóf, Léránt Zalán - 2. helyezést ért el. Tábladíjban részesült Tóth Dániel és Lengyel Péter, Pálfi Péter a 3. helyezett csapat tagjaként szintén tábladíjban részesült.

A Marcali Sakk kupán

Február 26-án a Marcali Városi Sakkbajnokságon a lányoknál Hamrik Bianka 2., Szerpák Anita 3., az alsós lányoknál Léránt Boglárka 3. helyezést ért el.
A felnőtt összetett versenyben Tóth Dániel az előkelő 3. hellyel büszkélkedhet, amit ritka szép versenyzéssel – 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség – sikerült kivívnia.
Lengyel Péter a felsősök között 3. helyen fejezte be a versenyt, szintén szép győzelmekkel, Tóth Dániel természetesen a legjobb felsős díjat is megkapta.
A 4. osztályosok között Pálfi Péter az 1., Hosszú Kristóf a 3. helyezést, a 2. osztályosok között Léránt Zalán 2., Pálfi Gergő 3. helyet szerzett.

A kéthelyi delegáció Földváron

Március 2-án a Somogy Megyei Sakk Diákolimpiára utaztunk Balatonföldvárra. Nem titkolva éremért indultunk a felsős fiú csapattal, ami olyan jól sikerült, hogy a legfényesebbet, aranyérmet nyertünk. Az elérhető 28 pontból csak kettőt elhullajtva.
A bajnokcsapat tagjai: Tóth Dániel egyetlen pontot vesztett az 1. táblán. A 2. táblán Lengyel Péter vitézkedett 100 %-os teljesítményt nyújtva. A 3. táblán Hamrik Bianka sem adta alább, mind a 7 partiját megnyerte. A 4. táblán Szerpák Anita szintén egyetlen partit hibázva verte a megye sakkozóit. Négy ponttal megelőztük a 2. helyezettet, a 10 csapatot számláló mezőnyben. Nem először nyerte meg kéthelyi csapat a megyei diákolimpiát, de ekkora fölénnyel még soha sem sikerült. A kéthelyi lányok bizonyították, hogy a Polgár László „Nevelj zsenit!” c. könyvében leírtak nincsenek messze a valóságtól, miszerint a lányok is egyenrangú ellenfelei lehetnek a fiúknak ebben a sportágban.
Az alsós kéthelyi fiúk 10 csapatból 4. helyen végeztek. A Hosszú Kristóf, Takács András, Léránt Zalán, Léránt Boglárka összetételű csapat még túl fiatalnak bizonyult, de ez is szép eredmény tőlük. Az alsós mezőnyben ennek ellenére álltak dobogón kéthelyi sakkozók, a Mikszáth iskola színeiben Pálfi Péter ezüst-, Fekete Ákos és Pálfi Gergő bronzérmet nyert. Pálfi Gergő elsős létére 7-ből 6 ponttal csapata legügyesebb versenyzője lett.

Megyei diákolimpia nyertes sakkcsapatunk

Március 5-én Balatonlellén, az egyéni diákolimpián már mindenki a saját pecsenyéjét sütögethette, vagyis saját magát küzdhette fel a dobogóra. Az I. korcsoportban Léránt Boglárka ezüstérmet, IV. korcsoportban Hamrik Bianka ezüstöt, Szerpák Anita pedig bronzot érdemelt sakkozásáért. Tóth Dániel aranyérmet nyert, Lengyel Péter 3-4. helyen végzett. A II. korcsoportban Pálfi Péter bronzérmes lett. I. korcsoportban Fekete Ákos 100 %-os teljesítménnyel, magabiztosan nyert, nyugodt játékának köszönhetően.
Léránt Zalán 5. helyezése is jónak mondható, mivel a 3. helyezettel azonos, 4,5 ponttal zárta a versenyt. Pálfi Gergő 6. helyezése is említésre méltó, mivel legfiatalabb volt a mezőnyben.

Alsós fiúk

Több szülő érdeklődött, mennyit kell fizetni a sakk-szakkörben való részvételért. Itt értesítek mindenkit, hogy ingyenes a tagság, és 5 éves kortól minden sakkozni vágyót szívesen látok szombaton és vasárnap a művelődési házban tartott foglalkozásokon.

Horváth József