Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Sakkozóink eredményei megyeszerte

Február 24-én Marcaliban a „Mikszáth Sakk-kupán” a kéthelyi csapat – Tóth Dániel, Lengyel Péter, Hosszú Kristóf, Léránt Zalán - 2. helyezést ért el. Tábladíjban részesült Tóth Dániel és Lengyel Péter, Pálfi Péter a 3. helyezett csapat tagjaként szintén tábladíjban részesült.

A Marcali Sakk kupán

Február 26-án a Marcali Városi Sakkbajnokságon a lányoknál Hamrik Bianka 2., Szerpák Anita 3., az alsós lányoknál Léránt Boglárka 3. helyezést ért el.
A felnőtt összetett versenyben Tóth Dániel az előkelő 3. hellyel büszkélkedhet, amit ritka szép versenyzéssel – 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség – sikerült kivívnia.
Lengyel Péter a felsősök között 3. helyen fejezte be a versenyt, szintén szép győzelmekkel, Tóth Dániel természetesen a legjobb felsős díjat is megkapta.
A 4. osztályosok között Pálfi Péter az 1., Hosszú Kristóf a 3. helyezést, a 2. osztályosok között Léránt Zalán 2., Pálfi Gergő 3. helyet szerzett.

A kéthelyi delegáció Földváron

Március 2-án a Somogy Megyei Sakk Diákolimpiára utaztunk Balatonföldvárra. Nem titkolva éremért indultunk a felsős fiú csapattal, ami olyan jól sikerült, hogy a legfényesebbet, aranyérmet nyertünk. Az elérhető 28 pontból csak kettőt elhullajtva.
A bajnokcsapat tagjai: Tóth Dániel egyetlen pontot vesztett az 1. táblán. A 2. táblán Lengyel Péter vitézkedett 100 %-os teljesítményt nyújtva. A 3. táblán Hamrik Bianka sem adta alább, mind a 7 partiját megnyerte. A 4. táblán Szerpák Anita szintén egyetlen partit hibázva verte a megye sakkozóit. Négy ponttal megelőztük a 2. helyezettet, a 10 csapatot számláló mezőnyben. Nem először nyerte meg kéthelyi csapat a megyei diákolimpiát, de ekkora fölénnyel még soha sem sikerült. A kéthelyi lányok bizonyították, hogy a Polgár László „Nevelj zsenit!” c. könyvében leírtak nincsenek messze a valóságtól, miszerint a lányok is egyenrangú ellenfelei lehetnek a fiúknak ebben a sportágban.
Az alsós kéthelyi fiúk 10 csapatból 4. helyen végeztek. A Hosszú Kristóf, Takács András, Léránt Zalán, Léránt Boglárka összetételű csapat még túl fiatalnak bizonyult, de ez is szép eredmény tőlük. Az alsós mezőnyben ennek ellenére álltak dobogón kéthelyi sakkozók, a Mikszáth iskola színeiben Pálfi Péter ezüst-, Fekete Ákos és Pálfi Gergő bronzérmet nyert. Pálfi Gergő elsős létére 7-ből 6 ponttal csapata legügyesebb versenyzője lett.

Megyei diákolimpia nyertes sakkcsapatunk

Március 5-én Balatonlellén, az egyéni diákolimpián már mindenki a saját pecsenyéjét sütögethette, vagyis saját magát küzdhette fel a dobogóra. Az I. korcsoportban Léránt Boglárka ezüstérmet, IV. korcsoportban Hamrik Bianka ezüstöt, Szerpák Anita pedig bronzot érdemelt sakkozásáért. Tóth Dániel aranyérmet nyert, Lengyel Péter 3-4. helyen végzett. A II. korcsoportban Pálfi Péter bronzérmes lett. I. korcsoportban Fekete Ákos 100 %-os teljesítménnyel, magabiztosan nyert, nyugodt játékának köszönhetően.
Léránt Zalán 5. helyezése is jónak mondható, mivel a 3. helyezettel azonos, 4,5 ponttal zárta a versenyt. Pálfi Gergő 6. helyezése is említésre méltó, mivel legfiatalabb volt a mezőnyben.

Alsós fiúk

Több szülő érdeklődött, mennyit kell fizetni a sakk-szakkörben való részvételért. Itt értesítek mindenkit, hogy ingyenes a tagság, és 5 éves kortól minden sakkozni vágyót szívesen látok szombaton és vasárnap a művelődési házban tartott foglalkozásokon.

Horváth József
(2011. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Kapitány kiszállt...
(2020. I.szám Tavasz)
·Elkezdődött a tanév
(2017. III.szám Ősz)
·Helyi támogatások
(2015. III.szám Ősz)
·Spanyolországi Európa-bajnokság
(2014. IV.szám Tél)
·Művelődési hírek
(2013. I.szám Tavasz)
·Nyári hittanos vetélkedő
(2011. III.szám Ősz)
·Farsang 2010 – ahogy mi láttuk
(2010. I.szám Tavasz)
·Matty – Tábori élmények
(2008. III.szám Ősz)
·Mikulás az iskolában
(2006. IV.szám Tél)
·Féljünk-e a kullancstól?
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc