Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Önkormányzati tájékoztató

2011. február 15-én Kéthely Község Önkormányzatának költségvetése elfogadásra került. Az állami támogatás mértékének csökkenése óvatos, jól átgondolt gazdálkodásra ösztönözte településünket. Éppen ezért, az ésszerű takarékosság követelményének érvényesítése céljából felülvizsgáltuk az egyes kiadások alakulását, rangsoroltuk a feladatokat, annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló források a megfelelő helyekre koncentrálódjanak.

Az önkormányzat kötelező feladatainak ellátását alapul véve terveztünk. Véleményem szerint az oktatási intézmények működéséhez és a szociális ellátáshoz az anyagi fedezetet biztosítanunk kell. Fontos szempontként szerepel még a falukép szinten tartása és javítása, az önkormányzati ingatlanok megóvása, felújítása, értékeink megőrzése és növelése.

A képviselő-testület 2010. évi támogató határozata értelmében Marcalival közösen pályázatot nyújtunk be Marcali város gesztorságával a két települést összekötő, Kéthely – Marcali- Bize városrészig húzódó kerékpárút külterületi szakaszának megvalósítására, amihez az anyagi fedezetet szintén biztosítanunk kell.

A tavasz közeledtével elkezdtük a vízelvezető árkok tisztítását a falu alsó részeiről felfelé haladva, így a Béke utca nyugati és a Csaba utca északi oldalán. Az időjárás függvényében a munkálatok tovább folytatódnak a település többi részein is. A hegyközséggel karöltve tervezzük a hegyi utak további javítását, melyhez kérném majd a munkagéppel rendelkező szőlősgazdák és pincetulajdonosok segítségét is.

Társadalmi munka keretében természeti értékeink folyamatosan szépülnek, így a Parkerdő és március 14-én a Baglas-hegy (Parapli) is. Köszönet érte az Önkénteseknek!!

A lomtalanítás keretén belül szeretnénk az őszi példájára hagyományt teremteni, a lakosság fémhulladékát összegyűjtené Önkormányzatunk, ezért kérjük Önöket, hogy az erre kijelölt napon szíveskedjenek az ilyen jellegű hulladékaikat kihelyezni. A múlt évben befolyt összegből iskolánk és óvodánk alapítványai 63-63 ezer forintban részesültek.

Közvilágításunkat is bővítjük a nem megfelelően megvilágított útszakaszok és utcasarkok tekintetében, ez kb. 10-12 lámpatest felszerelését foglalja magába. Pályázat útján megpróbáljuk felújítani iskolánk tornatermének padlózatát is.

Szűkülő forrásaink ellenére a település infrastruktúrájának szinten tartása és hosszú távon gyarapítása a cél, mely tisztán önerőből nem lehetséges. Élhetőbb, szebb Kéthely megvalósításához az adódó pályázati lehetőségeinken kívül szükség van a lakosság áldozatos munkájára, összefogására is.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! Tisztelettel:

Sipos Balázs
polgármester
(2011. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
(2020. II.szám Nyár)
·Általános iskolai versenyeredmények 2017/2018. tanév
(2018. II.szám Nyár)
·Megújult híd Kéthely határában
(2017. I.szám Tavasz)
·1%
(2015. IV.szám Tél)
·Sakkhírek
(2014. II.szám Nyár)
·Sakk
(2011. II.szám Nyár)
·Évforduló
Szeptember 9-én volt Kéthely első írásos említésének 735. évfordulója
(2009. III.szám Ősz)
·A kis Rajzoló
(2007. IV.szám Tél)
·Kéthely híres szülöttei:
Hegedűsné Bodenburg Lina
(2006. I.szám Tavasz)
·Élményeim a sítáborról
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc