Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

A Művelődési Ház őszi hírei

Szeptember 15. Nyitott Klub

„Éji, égi üzenetek” címmel ezoterikus előadást hallhattak az érdeklődők. Az est előadója Zentai Anna asztrológus, spirituális tanácsadó. Mondandójában igyekezett segítséget nyújtani abban, hogyan használhatjuk helyesen az ezotéria tudományát, és hogyan ismerhetjük fel az égi üzeneteket saját életünkben. Mit olvashatunk ki a csillagok állásából, és ezekből milyen következtetéseket vonhatunk le. Személyes kérdésekre is szívesen válaszolt.

Szeptember 19. Tájséta

Délelőtt 11 órakor gyülekeztek az elszánt tájsétázni vágyók, akiket a szakadó eső sem riasztott vissza. Így hát a B, „eső terv” lépett életbe. A Művelődési Házban gyülekezve, 2 fős csapatokat alakítva helytörténeti, Baglas hegyi totót kellett mindenkinek kitölteni. Majd tájsétás pólókat felvéve, útleveleket felkarolva, sétálva indultunk útnak a Hunyadyak által 1773-ban épített Öregbaglas pincéhez, ahol a házigazda betekintést nyújtott a borkészítés fortélyaiba. Lehetett mustot inni, esetleg bort kóstolni zsíros kenyér mellé.
Innen a Tulipán tanyára indultunk tovább, ahol forró teával vártak bennünket.
Az öreg nádfedeles házikóban a gyerekek rajzaiból készült kiállítást lehetett megtekinteni. Emellett a kéthelyi Palmetta Egyesület segédletével lehetőség volt a Boronkai Egyesülettel íjászkodni. Józsi betyár pedig a betyárvilág rejtelmeit idézte fel, és betyárpróbákkal várta az érdeklődőket. Közös bográcsvacsora után a résztvevők közül 3 szerencsés nyertes nevét húzták ki, akik ajándékokat kaptak, melyeket Temesvári Szilvia, a Tájséta projekt egyik felelőse adott át. A tájsétához kapcsolódó rajzpályázat díjazottjai és résztvevői egyaránt értékes ajándékokban részesültek. Délutánra még a nap is ránk mosolygott, és vidám citerázás mellett búcsúzott el egymástól a közel 80-90 fős lelkes társaság. Köszönöm mindenkinek a részvételét és a segítségét.

Szeptember 28. „Vissza a természetbe”

A „Prevenció a gyermekgyógyászatban”című előadást hallgathattuk meg Dr. Kardos Erzsébet és Dr. Peszleg Pálma gyerek szakorvos és természetgyógyász közvetítésében.
Az est fő mondanivalója, hogy előtérbe kellene helyeznünk életünkben a természetes alapanyagú gyógymódokat. A gyógynövények használatára, a helyes táplálkozásra, illetve a megelőzés fontosságára hívták fel figyelmünket. Nagyon barátságos és mindenre kiterjedő előadásban volt részünk.

Október 1. Integrált színház

A Móricz Zsigmond regényéből készült, Kocsák Tibor - Miklós Tibor szerzőpáros „Légy jó mindhalálig” című musicaljét láthatta a kéthelyi közönség. Az előadásban részt vettek iskoláskorú gyerekek, a kéthelyi szociális otthon lakói, illetve 3 hivatásos színész. Felejthetetlen élményben volt részünk, méltán arattak már több helyen is sikereket. Köszönjük, hogy minket is megtiszteltek ezzel a fantasztikus darabbal.

Október 13. Nyitott Klub

Bohárné Tapsonyi Andrea előadását hallhattuk a jógáról. Beszédében kiemelte, hogy a jóga Indiából ered, közel 4000 éves tudomány. Jóga gyakorlatok, ászanák gyakorlásával kiegyensúlyozottabbá és rugalmasabbá válik az ember. A mai rohanó világban a jóga segít abban, hogy rátaláljunk saját belső békénkre és harmóniánkra.
Aki kedvet kapott, az kipróbálhatott egy-két gyakorlatot, és azóta minden szerdán este fél 6-kor összejönnek a jógázni vágyók az óvoda tornatermében. Másokat is szeretettel várunk.

Október 23.

A Kéthelyért Egyesület jóvoltából az Iskolatörténet című fotókiállítással kezdődött a délután, melyet Balla Mária nyitott meg. Az 1956. október 23-ai eseményekre emlékezve vetítés volt a mozi teremben, majd fáklyás felvonulással zártuk a napot.

Fáklyás felvonulás okt. 23-án

November 2. Tökfaragó délután

Kicsik és nagyok egyaránt serényen munkálkodtak a szebbnél szebb töklámpások faragásában. A fárasztó munka után tökös süti különlegességeket kóstolhattak a résztvevők.
Mindenkinek köszönjük a kellemes délutánt.

Tököt faragtak kicsik-nagyok

November 13. Emléknap

Hurja Lajos tanár úr életére és munkásságára emlékeztünk.
A rendezvény résztvevői:

  • Kéthelyi Asszonykórus, Középiskolás Kórus
  • Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola Művészeti Tagozata
  • Kéthelyi Szociális Otthon Kórusa
  • Kőröshegyi Dalkör
  • Balatonfenyvesi Népdalkör
  • Balatonkeresztúri Népdalkör
Köszönöm mindenkinek a részvételét, segítségét!

„ Vannak dalok amiktől táncra perdülünk.
Dalok amiktől énekelni kezdünk.
De azok a legjobb dalok, amik felidézik benned, amit akkor éreztél,
amikor először hallottad őket.
És ezzel megint összetörik a szívedet.”

November 28. Adventi készülődés

Ünnepi koszorúkat készítettünk, gyertyát merítettünk hagyományos módon.
Kellemes hangulatú délutánon unokák, szülők, nagyszülők közösen ügyeskedtek az ünnepi előkészületekben.

November 29. Magyarock a Vörösiszap-katasztrófa áldozataiért

segélykoncertet szerveztek a keszthelyi sportcsarnokban, melynek a bevételét a rászorulók közt osztják szét. A Kéthelyi Baglas-hegyi Baráti kör a Szkítia zenekar invitálására megtisztelő felkérésnek tett eleget. Neves előadók közt, mint pl. Kormorán, Szkítia, Ismerős arcok stb. örültünk, hogy mi is felléphettünk ezen a nemes célú eseményen. Felejthetetlen élmény volt.

Luca napi vásár
Vásár a Művelődési Házban
Peti Gréta
(2010. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·1%
(2021. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2018. I.szám Tavasz)
·Válogatás az iskolai versenyeredményekből (2015-16.)
(2016. I-II.szám Nyár)
·Vendégek a kéthelyi iskolában (folytatás)
(2015. IV.szám Tél)
·Sakk-hírek
(2013. IV.szám Tél)
·Kiváló sportteljesítmények az őszi szezonban!
(2010. IV.szám Tél)
·Mikulás az iskolában
(2009. IV.szám Tél)
·A doktor bácsi. Emlékezés dr. Batáry Károlyra
(2008. IV.szám Tél)
·Eredeti kéthelyi bakik
(2007. I.szám Tavasz)
·Tehetségesek, eredményesek
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc