Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Szüreti felvonulás, bál, borkorcsolyasütő verseny
·Alexandriai Katalin nyomdokain
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
·A Kőkecskétől a vadgesztenyefákig
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
·Alakuló ülés
·Kéthelyi sorsok
·90 éves a Kéthelyi Sportegyesület
·Bálozott az Asszonykórus
·Kitüntettek
·Csoportos gyógytorna a faluban
·Sport- és egészségnap
·Előadás az úri hímzésről
·Futás a gyermekekért
·Sakk
·Karácsonyi képek

Szeptembertől új program az óvodában

A törvény értelmében új óvodai nevelési programmal indítottuk a tanévet. Összeállításakor figyelembe vettük eddigi nevelési gyakorlatunkat, személyi- és tárgyi feltételeinket, helyi adottságainkat, hagyományainkat, helyi értékeinket, a tágabb és szűkebb környezet nyújtotta lehetőségeket, elvárásokat. Ezekből következően kiemelt szerepet kap óvodánkban a tanulási képességek fejlesztése, a differenciált nevelés, az egyéni bánásmód. A nyugodt, családias, biztonságot nyújtó légkörben a gyermeki játék elsődlegességét hangsúlyozzuk. Fontos számunkra, hogy a partneri elvárások között is a szülői, a gyermeki igényeket - nemcsak a program megfogalmazásakor, hanem folyamatosan - kiemelten kezeljük. A minőség és a minőségi munkavégzésre törekvés áll nevelésünk középpontjában. Érzelmileg gazdag, környezetében jól tájékozódó, nyitott, érdeklődő, önmagát értékelni tudó és másokat elfogadó, együttműködő személyiség megalapozására törekszünk.

Alapvető feladataink közé tartozik hagyományaink, környezetünk és környezeti értékeink ápolása, melyhez községünk elhelyezkedése és szépsége sok lehetőséget kínál. Adottságaink lehetővé teszik az állat- és növényvilág természetes, élő környezetben való megismerését, megszerettetését, védelmét. Az élményszerű tapasztalatszerzést szülői ötletekkel, segédlettel is igyekszünk gyarapítani. Kirándulunk helybéli nagyszülőkhöz, gyümölcsöt szüretelünk, lovaskocsira ülünk, a Balatonhoz megyünk köveket, kagylókat gyűjteni, meglátogatjuk a környező falvak nevezetességeit.

Kirándulnak az óvisok
Kirándulnak az óvisok

2004. szeptember 14-én a nagycsoportosok az óvónők és két anyuka kíséretében hajókirándulásra utaztak. Reggel a menetrend szerint közlekedő autóbusszal indultak Keszthelyre, ott a városnéző kisvonattal bejárták a várost, végállomás a hajókikötő volt. A Csobánc nevű sétahajóról egy órán keresztül gyönyörködhettek a gyerekek a Balaton szépségeiben. Hazafelé vonattal jöttek, a vasútállomásról fáradtan, de élményekkel telve sétáltak vissza az óvodába. A jókedvről a fotók is árulkodnak.

Az idei tanévben több kirándulást is szervezünk a kicsiknek. Folytatjuk a tavaly elkezdett oviaerobic játékos tornát és alkalmanként kézműves délutánokat szervezünk, ahol bővebben megismerkedhetnek az érdeklődő óvodások az agyagozás, nemezelés, papírmerítés technikájával. Havonta mesedélutánt, színházlátogatást, zenés műsort szervezünk igény szerint a gyerekeknek és a szüleiknek is.

Magyar Tiborné
(2004. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Betlehemes hagyományok Kéthelyen
(2018. IV.szám Tél)
·Dudás Virág újabb sikerei Ju-Jitsu sportágban
(2017. III.szám Ősz)
·Aktív működésbe kezdett a Polgárőr Egyesület
(2015. III.szám Ősz)
·Nagyok mennek, kicsik jönnek
(2014. II.szám Nyár)
·Kétirányú, 2x1 haladósávos kerékpárút épül
(2013. I.szám Tavasz)
·Új tanítónő az iskolában
(2011. III.szám Ősz)
·Fogathajtó verseny
(2009. II.szám Nyár)
·A Kéthelyért Egyesület rövidtávú tervei
(2007. II.szám Nyár)
·Kirándult a nagycsoport
(2006. II.szám Nyár)
·„Előkészítve áll a pálya…”
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc