Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Szeptembertől új program az óvodában

A törvény értelmében új óvodai nevelési programmal indítottuk a tanévet. Összeállításakor figyelembe vettük eddigi nevelési gyakorlatunkat, személyi- és tárgyi feltételeinket, helyi adottságainkat, hagyományainkat, helyi értékeinket, a tágabb és szűkebb környezet nyújtotta lehetőségeket, elvárásokat. Ezekből következően kiemelt szerepet kap óvodánkban a tanulási képességek fejlesztése, a differenciált nevelés, az egyéni bánásmód. A nyugodt, családias, biztonságot nyújtó légkörben a gyermeki játék elsődlegességét hangsúlyozzuk. Fontos számunkra, hogy a partneri elvárások között is a szülői, a gyermeki igényeket - nemcsak a program megfogalmazásakor, hanem folyamatosan - kiemelten kezeljük. A minőség és a minőségi munkavégzésre törekvés áll nevelésünk középpontjában. Érzelmileg gazdag, környezetében jól tájékozódó, nyitott, érdeklődő, önmagát értékelni tudó és másokat elfogadó, együttműködő személyiség megalapozására törekszünk.

Alapvető feladataink közé tartozik hagyományaink, környezetünk és környezeti értékeink ápolása, melyhez községünk elhelyezkedése és szépsége sok lehetőséget kínál. Adottságaink lehetővé teszik az állat- és növényvilág természetes, élő környezetben való megismerését, megszerettetését, védelmét. Az élményszerű tapasztalatszerzést szülői ötletekkel, segédlettel is igyekszünk gyarapítani. Kirándulunk helybéli nagyszülőkhöz, gyümölcsöt szüretelünk, lovaskocsira ülünk, a Balatonhoz megyünk köveket, kagylókat gyűjteni, meglátogatjuk a környező falvak nevezetességeit.

Kirándulnak az óvisok
Kirándulnak az óvisok

2004. szeptember 14-én a nagycsoportosok az óvónők és két anyuka kíséretében hajókirándulásra utaztak. Reggel a menetrend szerint közlekedő autóbusszal indultak Keszthelyre, ott a városnéző kisvonattal bejárták a várost, végállomás a hajókikötő volt. A Csobánc nevű sétahajóról egy órán keresztül gyönyörködhettek a gyerekek a Balaton szépségeiben. Hazafelé vonattal jöttek, a vasútállomásról fáradtan, de élményekkel telve sétáltak vissza az óvodába. A jókedvről a fotók is árulkodnak.

Az idei tanévben több kirándulást is szervezünk a kicsiknek. Folytatjuk a tavaly elkezdett oviaerobic játékos tornát és alkalmanként kézműves délutánokat szervezünk, ahol bővebben megismerkedhetnek az érdeklődő óvodások az agyagozás, nemezelés, papírmerítés technikájával. Havonta mesedélutánt, színházlátogatást, zenés műsort szervezünk igény szerint a gyerekeknek és a szüleiknek is.

Magyar Tiborné
(2004. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sakk
(2019. IV.szám Tél)
·Szüreti felvonulás és bál Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·Tájékoztató a Települési Értéktár létrehozásáról
(2016. III.szám Ősz)
·Németh Lajos
(2014. III.szám Ősz)
·Művelődési hírek
(2013. I.szám Tavasz)
·Felhívás helytörténeti vetélkedőre
(2011. I.szám Tavasz)
·Hosszúné Tóth Rita képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Mesélő természet
(2007. III.szám Ősz)
·A 2005-2006. tanév versenyeredményeiből
(2006. II.szám Nyár)
·60 évvel ezelőtt történt
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc