Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel

Szeptembertől új program az óvodában

A törvény értelmében új óvodai nevelési programmal indítottuk a tanévet. Összeállításakor figyelembe vettük eddigi nevelési gyakorlatunkat, személyi- és tárgyi feltételeinket, helyi adottságainkat, hagyományainkat, helyi értékeinket, a tágabb és szűkebb környezet nyújtotta lehetőségeket, elvárásokat. Ezekből következően kiemelt szerepet kap óvodánkban a tanulási képességek fejlesztése, a differenciált nevelés, az egyéni bánásmód. A nyugodt, családias, biztonságot nyújtó légkörben a gyermeki játék elsődlegességét hangsúlyozzuk. Fontos számunkra, hogy a partneri elvárások között is a szülői, a gyermeki igényeket - nemcsak a program megfogalmazásakor, hanem folyamatosan - kiemelten kezeljük. A minőség és a minőségi munkavégzésre törekvés áll nevelésünk középpontjában. Érzelmileg gazdag, környezetében jól tájékozódó, nyitott, érdeklődő, önmagát értékelni tudó és másokat elfogadó, együttműködő személyiség megalapozására törekszünk.

Alapvető feladataink közé tartozik hagyományaink, környezetünk és környezeti értékeink ápolása, melyhez községünk elhelyezkedése és szépsége sok lehetőséget kínál. Adottságaink lehetővé teszik az állat- és növényvilág természetes, élő környezetben való megismerését, megszerettetését, védelmét. Az élményszerű tapasztalatszerzést szülői ötletekkel, segédlettel is igyekszünk gyarapítani. Kirándulunk helybéli nagyszülőkhöz, gyümölcsöt szüretelünk, lovaskocsira ülünk, a Balatonhoz megyünk köveket, kagylókat gyűjteni, meglátogatjuk a környező falvak nevezetességeit.

Kirándulnak az óvisok
Kirándulnak az óvisok

2004. szeptember 14-én a nagycsoportosok az óvónők és két anyuka kíséretében hajókirándulásra utaztak. Reggel a menetrend szerint közlekedő autóbusszal indultak Keszthelyre, ott a városnéző kisvonattal bejárták a várost, végállomás a hajókikötő volt. A Csobánc nevű sétahajóról egy órán keresztül gyönyörködhettek a gyerekek a Balaton szépségeiben. Hazafelé vonattal jöttek, a vasútállomásról fáradtan, de élményekkel telve sétáltak vissza az óvodába. A jókedvről a fotók is árulkodnak.

Az idei tanévben több kirándulást is szervezünk a kicsiknek. Folytatjuk a tavaly elkezdett oviaerobic játékos tornát és alkalmanként kézműves délutánokat szervezünk, ahol bővebben megismerkedhetnek az érdeklődő óvodások az agyagozás, nemezelés, papírmerítés technikájával. Havonta mesedélutánt, színházlátogatást, zenés műsort szervezünk igény szerint a gyerekeknek és a szüleiknek is.

Magyar Tiborné
(2004. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sport- és egészségnap
(2019. IV.szám Tél)
·Újabb értékekkel gazdagodott a települési értéktár
(2018. III.szám Ősz)
·Kéthely SE hírei
(2016. I-II.szám Nyár)
·Fekete Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Tóth Imre tanító, igazgatóhelyettes életútja (1903-1967)
(2013. III.szám Ősz)
·Mozogj Falu!
(2011. III.szám Ősz)
·Művelődési hírek
(2010. II.szám Nyár)
·Tavaszvárás az óvodában
(2008. I.szám Tavasz)
·„Hívogat az iskola…”
(2006. I.szám Tavasz)
·Királynő, vezér, bástya, huszár…
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc