Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Az elmúlt időszak tapasztalatai

Sipos Balázs polgármester

Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani a választásokon elért eredményért, a kapott szavazatokért, bizalomért, amellyel élni és nem visszaélni szeretnék. Az eltelt 2 hónap alatt egy cél lebegett előttem, minél hamarabb belerázódni a közszolgálati életbe. Hivatalba lépésem óta folyamatosan tekintettem át a naponta felmerülő, és az általam fontosnak talált kérdéseket.
Arra a megállapításra jutottam, hogy önkormányzatunk bevételei és kiadásai az adott időszaknak megfelelően, időarányosan teljesültek, Kéthely pénzügyi helyzete több ismert somogyi település viszonylatában jónak mondható.

Rövid látogatást tettem közintézményeinkbe (iskola, óvoda, idősek klubja) ismeretszerzés, személyes tapasztalat gyűjtése és a jövőre vonatkozó elképzelések egyeztetése céljából. Ezen intézmények felszereltsége jó, kisebb hiányosságoktól eltekintve.

Annak ellenére, hogy önkormányzatunk pénzügyi helyzete stabil, óvatos, ésszerű és takarékos gazdálkodásra lesz szükségünk ahhoz, hogy a jövőre vonatkozó elképzeléseinket megvalósíthassuk, hisz az állami támogatás mértéke nem növekszik, sőt kisebb mértékben csökken, ami az elmúlt 8 év gazdaságpolitikájával magyarázható.

Az önkormányzat jelenlegi megtakarítása fedezetül szolgál a képviselő testület által már támogatott, Marcali városával közösen elindított külterületi kerékpárút pályázat megvalósításához, ami legjobb esetben 2012-2013-ra tehető. További terveink, fejlesztési céljaink megvalósításához pályázatok felkutatására lesz szükségünk.
Ígéretet kaptam a központi kastély épület (volt TSZ iroda) rendezésére, ugyanezen vállalkozó elkezdte a Marcali felé eső faluvégen egy szőlőfeldolgozó építését, melyet a 2011. év második felére szeretne megvalósítani.
További beruházások is felmerültek, melyek elé a jelenleg életben lévő településrendezési tervünk gördít akadályt, ennek módosítása szintén nagy költséggel és hosszú idővel jár, amit csak a vállalkozók és pályázati pénzek bevonásával valósíthatunk meg.

Fenti tájékoztatómat a személyes tapasztalatok alapján állítottam össze, terveimet a kampány során ismertettem, melyet szeretnék a lehetőségekhez mérten minél hamarabb megvalósítani.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag, Békés Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Sipos Balázs
(2010. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Üzenet haza
(2020. III.szám Ősz)
·Betlehemes hagyományok Kéthelyen
(2018. IV.szám Tél)
·Kéthely SE hírei
(2016. III.szám Ősz)
·A Kéthely SE hírei
(2015. II.szám Nyár)
·Könyvtárátadás és kiállítás-megnyitó
(2012. IV.szám Tél)
·Horgász leszek
(2011. IV.szám Tél)
·Leltár és tervek
(2010. I.szám Tavasz)
·Koszorúzás
(2007. II.szám Nyár)
·Segítsünk!
(2007. II.szám Nyár)
·Szeptembertől új program az óvodában
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.21 msodperc