Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Az elmúlt időszak tapasztalatai

Sipos Balázs polgármester

Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani a választásokon elért eredményért, a kapott szavazatokért, bizalomért, amellyel élni és nem visszaélni szeretnék. Az eltelt 2 hónap alatt egy cél lebegett előttem, minél hamarabb belerázódni a közszolgálati életbe. Hivatalba lépésem óta folyamatosan tekintettem át a naponta felmerülő, és az általam fontosnak talált kérdéseket.
Arra a megállapításra jutottam, hogy önkormányzatunk bevételei és kiadásai az adott időszaknak megfelelően, időarányosan teljesültek, Kéthely pénzügyi helyzete több ismert somogyi település viszonylatában jónak mondható.

Rövid látogatást tettem közintézményeinkbe (iskola, óvoda, idősek klubja) ismeretszerzés, személyes tapasztalat gyűjtése és a jövőre vonatkozó elképzelések egyeztetése céljából. Ezen intézmények felszereltsége jó, kisebb hiányosságoktól eltekintve.

Annak ellenére, hogy önkormányzatunk pénzügyi helyzete stabil, óvatos, ésszerű és takarékos gazdálkodásra lesz szükségünk ahhoz, hogy a jövőre vonatkozó elképzeléseinket megvalósíthassuk, hisz az állami támogatás mértéke nem növekszik, sőt kisebb mértékben csökken, ami az elmúlt 8 év gazdaságpolitikájával magyarázható.

Az önkormányzat jelenlegi megtakarítása fedezetül szolgál a képviselő testület által már támogatott, Marcali városával közösen elindított külterületi kerékpárút pályázat megvalósításához, ami legjobb esetben 2012-2013-ra tehető. További terveink, fejlesztési céljaink megvalósításához pályázatok felkutatására lesz szükségünk.
Ígéretet kaptam a központi kastély épület (volt TSZ iroda) rendezésére, ugyanezen vállalkozó elkezdte a Marcali felé eső faluvégen egy szőlőfeldolgozó építését, melyet a 2011. év második felére szeretne megvalósítani.
További beruházások is felmerültek, melyek elé a jelenleg életben lévő településrendezési tervünk gördít akadályt, ennek módosítása szintén nagy költséggel és hosszú idővel jár, amit csak a vállalkozók és pályázati pénzek bevonásával valósíthatunk meg.

Fenti tájékoztatómat a személyes tapasztalatok alapján állítottam össze, terveimet a kampány során ismertettem, melyet szeretnék a lehetőségekhez mérten minél hamarabb megvalósítani.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag, Békés Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Sipos Balázs
(2010. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Kéthelyi Általános Iskola szülői szervezetének működése a 2018-2019-es tanévben
(2019. II.szám Nyár)
·A kéthelyi iskolában az EFOP 3.1.8-17-2017 „Együtt testvérként” c. pályázat zajlik jelenleg
(2018. I.szám Tavasz)
·Szita Kitti versei
(2016. IV.szám Tél)
·Nikula András Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Sakk
(2013. III.szám Ősz)
·„Kéthely-város”
A jövő ígérete, vagy fantazmagória?
(2011. II.szám Nyár)
·Köszönet
(2010. II.szám Nyár)
·Egy különleges élmény – katasztrófa károk nélkül
(2008. II.szám Nyár)
·Március 15.
(2006. I.szám Tavasz)
·Képriport a farsangról
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.17 msodperc