Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Már a 4. Arany Páva!

Világotjárt „erdélyszakértő” fuvarozónk, Tanai István – vagy ahogy a gyerekek hívják - „Pistabá” hívta fel a figyelmemet a Kéthelyi Középiskolások Kórusának újabb sikerére.

Ő szokta ugyanis vinni a kórust különböző fellépésekre, versenyekre. Azt mondta, feltétlenül írjuk meg, milyen ügyesek ezek a lányok, hogy büszke lehessen rájuk a falu.

Kozma Lívia, iskolánk konyhájának dolgozója – első tanítványaim egyike – kezdettől tagja a kórusnak, amit drága Hurja Lajos tanár úr alapított 1999-ben. Lívit kerestem meg, meséljen magukról.

Először 2004-ben vettek részt országos minősítő versenyen, s már akkor megkapták a legjobbaknak járó Arany Páva díjat. Azóta ezt kétévenként megismételték. Idén május 29-én Gellénházán volt a XV. Országos Népzenei Minősítő Verseny. A felkészítést még Hurja Lajos tanár úr kezdte el a lányokkal, tavaly ősszel. Aztán decemberben valami megszakadt... Lajos bácsi elment... Sokan azt mondták, nem tudják, nem akarják nélküle folytatni az éneklést.

Lívi volt az, aki biztatta és összeszedte a lányokat, mondván, Tanár úr is azt szerette volna, ha újra megmérettetnek. Segítségül hívták Strohmajer Miklóst, templomunk kántorát, hogy irányítsa őket a felkészülésben.

És újra sikerült! Rádiófelvétel, CD is készült a kórusról. A díjazottak vehettek részt augusztus végén a XVII. Egri Népzenei Gálán. A lányoknak – a szép sikerek után – ez már ismerős helyszín... S ott előjöttek a régi szép emlékek: a törzshely, ahol finom a pizza, az élményfürdő, a Lajos-napi ünneplések... Mindez most már sajnos Lajos nélkül...

Biztosan Ő is örül(ne) a sikereknek!... S hogy lesz-e folytatás? Hajrá lányok! Csak így tovább! Öregbítsétek Ti is tovább falunk hírnevét!

Udvari Mária
(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Kirándulás Zalaszabarra
(2019. III.szám Ősz)
·Sakk
(2017. IV.szám Tél)
·A Kéthely SE hírei
(2015. IV.szám Tél)
·Sakkhírek
(2015. II.szám Nyár)
·Futball élet Kéthelyen
(2012. II.szám Nyár)
·Ismét álmodtak egyet…, és kellemes volt az ébredés
(2011. III.szám Ősz)
·Nyitott Klub
(2010. II.szám Nyár)
·A Kéthelyért Egyesület rövidtávú tervei
(2007. II.szám Nyár)
·Jeles napok decemberben
(2006. IV.szám Tél)
·Őszi évfordulók
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc