Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Már a 4. Arany Páva!

Világotjárt „erdélyszakértő” fuvarozónk, Tanai István – vagy ahogy a gyerekek hívják - „Pistabá” hívta fel a figyelmemet a Kéthelyi Középiskolások Kórusának újabb sikerére.

Ő szokta ugyanis vinni a kórust különböző fellépésekre, versenyekre. Azt mondta, feltétlenül írjuk meg, milyen ügyesek ezek a lányok, hogy büszke lehessen rájuk a falu.

Kozma Lívia, iskolánk konyhájának dolgozója – első tanítványaim egyike – kezdettől tagja a kórusnak, amit drága Hurja Lajos tanár úr alapított 1999-ben. Lívit kerestem meg, meséljen magukról.

Először 2004-ben vettek részt országos minősítő versenyen, s már akkor megkapták a legjobbaknak járó Arany Páva díjat. Azóta ezt kétévenként megismételték. Idén május 29-én Gellénházán volt a XV. Országos Népzenei Minősítő Verseny. A felkészítést még Hurja Lajos tanár úr kezdte el a lányokkal, tavaly ősszel. Aztán decemberben valami megszakadt... Lajos bácsi elment... Sokan azt mondták, nem tudják, nem akarják nélküle folytatni az éneklést.

Lívi volt az, aki biztatta és összeszedte a lányokat, mondván, Tanár úr is azt szerette volna, ha újra megmérettetnek. Segítségül hívták Strohmajer Miklóst, templomunk kántorát, hogy irányítsa őket a felkészülésben.

És újra sikerült! Rádiófelvétel, CD is készült a kórusról. A díjazottak vehettek részt augusztus végén a XVII. Egri Népzenei Gálán. A lányoknak – a szép sikerek után – ez már ismerős helyszín... S ott előjöttek a régi szép emlékek: a törzshely, ahol finom a pizza, az élményfürdő, a Lajos-napi ünneplések... Mindez most már sajnos Lajos nélkül...

Biztosan Ő is örül(ne) a sikereknek!... S hogy lesz-e folytatás? Hajrá lányok! Csak így tovább! Öregbítsétek Ti is tovább falunk hírnevét!

Udvari Mária
(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
(2019. III.szám Ősz)
·Dudás Virág 2018-as éve
(2018. IV.szám Tél)
·A szüreti borkorcsolya-versenyekről
(2016. III.szám Ősz)
·„Én nem a győztest éneklem”
(2015. II.szám Nyár)
·Sakkhírek
(2014. I.szám Tavasz)
·A Művelődési ház hírei
(2011. I.szám Tavasz)
·Felújítások és kiállítás a plébánián
(2009. IV.szám Tél)
·A doktor bácsi. Emlékezés dr. Batáry Károlyra
(2008. IV.szám Tél)
·Színházban jártunk
(2006. I.szám Tavasz)
·Versenyeredmények a 2003-2004. tanévben
(2004. II.szám Nyár)




PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc