Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Nyári tábor 2010.

Táborozók a Bakonyban

Idén július 13-án indult összeszokott kis csapatunk – a társaság több mint fele már harmadszor együtt – a nyári táborba.

A szálláshelyünk Halimbán, az Ezüstfenyő Turistaházban volt. Halimba Veszprém megyében, a Déli-Bakony lábánál fekvő helyes kis falu. A vendéglátók figyelmességét dicséri, hogy a szállásra belépve egy faliújságon Farkas Peti verse volt kifüggesztve, amit két évvel ezelőtti Dráva-menti táborunkról írt... Öröm volt újra olvasni a sorait, melyekből párat a Dráva parti sarat taposva együtt fogalmaztunk meg.

Miután elfoglaltuk helyünket, szusszantunk egy kicsit, majd délután nekivágtunk a Bakonynak.

Túráinkat egy fiatal geo-túravezető tanár, Milán irányította, akivel hamar összebarátkoztunk. Az időjárás alaposan próbára tett bennünket – kb. 30 C volt a napi átlag – ezért Milánnal úgy döntöttünk, hogy a túrák nagyját délelőttre tesszük. Így jártuk végig a Bakony hegység szebbnél szebb túraútvonalait, megismerve sok érdekes növényt, különféle kőzeteket. Délutánonként – a nagy hőség miatt – más jellegű programjaink voltak, úgymint: üveggyári látogatás, helyi kovácsműhely, kovácsmesterség megismerése, kézműves foglalkozások, íjászat, horgászás a közeli halastónál, helyi bányászati emlékház meglátogatása. A harmadik napon, késő délután jutottunk el Halimba egykori esperesének, Szalai Miklósnak (1902-1990.) emlékházába. Ő arról volt híres, hogy kiváló ismerője, szakértője volt a gyógynövényeknek, a velük való gyógyításnak. Munkáját neves orvosok ismerték és ismerik el ma is. Rengeteg embert kezelt és gyógyított meg gyógynövényekkel.

Nyáron még csak készült a gyógynövénytankert, azóta már megnyílt és látogatható. Érdemes megnézni, ha arra járunk. Mi kóstolhattunk is többféle gyógyteát, sőt kemencében sütöttek nekünk nagyon finom kenyeret.

Utolsó napon úgy igazából lemoshattuk a bakonyi utak porát, beutaztunk ugyanis a közeli ajkai élményfürdőbe. Ott töltöttük a délutánt, igazi élményekkel gazdagodva.

17-én délelőtt indultunk haza, de sokan szívesen visszafordultunk volna, maradni még néhány napig. Azt hiszem, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, s szívesen megyünk táborozni jövőre is!

Halimbán táboroztak az iskolások
Hegedüs Anna
6. o.
(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Téli ünnepek és hétköznapok az óvodában
(2018. IV.szám Tél)
·Alakuló testvér-települési kapcsolat
(2017. IV.szám Tél)
·Dudás Virág újabb eredményei
(2016. III.szám Ősz)
·Friss tavaszi sporteredmények
(2014. I.szám Tavasz)
·Horgászverseny a Bányatónál
(2013. III.szám Ősz)
·A művelődési ház nyári programjai
(2011. III.szám Ősz)
·A régi disznóölések
(2009. IV.szám Tél)
·Egy különleges élmény – katasztrófa károk nélkül
(2008. II.szám Nyár)
·Németverseny - Deutschwettbewerb
(2007. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc