Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Nyári tábor 2010.

Táborozók a Bakonyban

Idén július 13-án indult összeszokott kis csapatunk – a társaság több mint fele már harmadszor együtt – a nyári táborba.

A szálláshelyünk Halimbán, az Ezüstfenyő Turistaházban volt. Halimba Veszprém megyében, a Déli-Bakony lábánál fekvő helyes kis falu. A vendéglátók figyelmességét dicséri, hogy a szállásra belépve egy faliújságon Farkas Peti verse volt kifüggesztve, amit két évvel ezelőtti Dráva-menti táborunkról írt... Öröm volt újra olvasni a sorait, melyekből párat a Dráva parti sarat taposva együtt fogalmaztunk meg.

Miután elfoglaltuk helyünket, szusszantunk egy kicsit, majd délután nekivágtunk a Bakonynak.

Túráinkat egy fiatal geo-túravezető tanár, Milán irányította, akivel hamar összebarátkoztunk. Az időjárás alaposan próbára tett bennünket – kb. 30 C volt a napi átlag – ezért Milánnal úgy döntöttünk, hogy a túrák nagyját délelőttre tesszük. Így jártuk végig a Bakony hegység szebbnél szebb túraútvonalait, megismerve sok érdekes növényt, különféle kőzeteket. Délutánonként – a nagy hőség miatt – más jellegű programjaink voltak, úgymint: üveggyári látogatás, helyi kovácsműhely, kovácsmesterség megismerése, kézműves foglalkozások, íjászat, horgászás a közeli halastónál, helyi bányászati emlékház meglátogatása. A harmadik napon, késő délután jutottunk el Halimba egykori esperesének, Szalai Miklósnak (1902-1990.) emlékházába. Ő arról volt híres, hogy kiváló ismerője, szakértője volt a gyógynövényeknek, a velük való gyógyításnak. Munkáját neves orvosok ismerték és ismerik el ma is. Rengeteg embert kezelt és gyógyított meg gyógynövényekkel.

Nyáron még csak készült a gyógynövénytankert, azóta már megnyílt és látogatható. Érdemes megnézni, ha arra járunk. Mi kóstolhattunk is többféle gyógyteát, sőt kemencében sütöttek nekünk nagyon finom kenyeret.

Utolsó napon úgy igazából lemoshattuk a bakonyi utak porát, beutaztunk ugyanis a közeli ajkai élményfürdőbe. Ott töltöttük a délutánt, igazi élményekkel gazdagodva.

17-én délelőtt indultunk haza, de sokan szívesen visszafordultunk volna, maradni még néhány napig. Azt hiszem, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, s szívesen megyünk táborozni jövőre is!

Halimbán táboroztak az iskolások
Hegedüs Anna
6. o.
(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Németh Lajos
(2019. III.szám Ősz)
·Legyen a szeretet mindennapunk része…
(2017. IV.szám Tél)
·Települési értékeinkről
(2017. I.szám Tavasz)
·Őszi német nyelvi versenyek
(2014. IV.szám Tél)
·Öregfiúk csapata Kéthelyen
(2013. IV.szám Tél)
·Fény és árnyék
Emlékezés Barna Árpádra
(2011. I.szám Tavasz)
·Művelődési hírek
(2010. II.szám Nyár)
·Iskolaérettségi mérés az óvodában
(2009. I.szám Tavasz)
·Megemlékezés
(2006. II.szám Nyár)
·Emlékezés egy régi márciusra
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc