Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Nyári tábor 2010.

Táborozók a Bakonyban

Idén július 13-án indult összeszokott kis csapatunk – a társaság több mint fele már harmadszor együtt – a nyári táborba.

A szálláshelyünk Halimbán, az Ezüstfenyő Turistaházban volt. Halimba Veszprém megyében, a Déli-Bakony lábánál fekvő helyes kis falu. A vendéglátók figyelmességét dicséri, hogy a szállásra belépve egy faliújságon Farkas Peti verse volt kifüggesztve, amit két évvel ezelőtti Dráva-menti táborunkról írt... Öröm volt újra olvasni a sorait, melyekből párat a Dráva parti sarat taposva együtt fogalmaztunk meg.

Miután elfoglaltuk helyünket, szusszantunk egy kicsit, majd délután nekivágtunk a Bakonynak.

Túráinkat egy fiatal geo-túravezető tanár, Milán irányította, akivel hamar összebarátkoztunk. Az időjárás alaposan próbára tett bennünket – kb. 30 C volt a napi átlag – ezért Milánnal úgy döntöttünk, hogy a túrák nagyját délelőttre tesszük. Így jártuk végig a Bakony hegység szebbnél szebb túraútvonalait, megismerve sok érdekes növényt, különféle kőzeteket. Délutánonként – a nagy hőség miatt – más jellegű programjaink voltak, úgymint: üveggyári látogatás, helyi kovácsműhely, kovácsmesterség megismerése, kézműves foglalkozások, íjászat, horgászás a közeli halastónál, helyi bányászati emlékház meglátogatása. A harmadik napon, késő délután jutottunk el Halimba egykori esperesének, Szalai Miklósnak (1902-1990.) emlékházába. Ő arról volt híres, hogy kiváló ismerője, szakértője volt a gyógynövényeknek, a velük való gyógyításnak. Munkáját neves orvosok ismerték és ismerik el ma is. Rengeteg embert kezelt és gyógyított meg gyógynövényekkel.

Nyáron még csak készült a gyógynövénytankert, azóta már megnyílt és látogatható. Érdemes megnézni, ha arra járunk. Mi kóstolhattunk is többféle gyógyteát, sőt kemencében sütöttek nekünk nagyon finom kenyeret.

Utolsó napon úgy igazából lemoshattuk a bakonyi utak porát, beutaztunk ugyanis a közeli ajkai élményfürdőbe. Ott töltöttük a délutánt, igazi élményekkel gazdagodva.

17-én délelőtt indultunk haza, de sokan szívesen visszafordultunk volna, maradni még néhány napig. Azt hiszem, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, s szívesen megyünk táborozni jövőre is!

Halimbán táboroztak az iskolások
Hegedüs Anna
6. o.
(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Falunap
(2019. II.szám Nyár)
·1%
(2017. IV.szám Tél)
·Tájékoztatás a 2016-2017-es tankönyvrendelésről
(2016. I-II.szám Nyár)
·A Kéthely SE hírei
(2015. II.szám Nyár)
·Köszönet a fotókért…
(2012. IV.szám Tél)
·Nyári sakkesemények
(2011. III.szám Ősz)
·Versenyek és kiemelkedő eredmények a 2008/2009. tanévben (válogatás)
(2009. II.szám Nyár)
·Eredményesen versenyeztünk
(2007. II.szám Nyár)
·Németverseny - Deutschwettbewerb
(2007. I.szám Tavasz)
·Tűz van! Tűz van!
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc