Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Kéthelyi leány a Sakk Világbajnokságon

Nem telt eseménytelenül sakkozó fiataljainknak az idei nyár: kilencen vettek részt különböző helyszíneken – Marcaliban, Keszthelyen, Balatonlellén – szervezett sakktáborokban. Volt olyan szerencsés, aki mindhármat élvezhette.

Tapolcai versenyekről mindig nehéz volt érmet elhozni. Idén is kemény mezőnyben, budapesti és tapolcai sakkozókkal vívott küzdelemben „csak” 5 bronzérem jutott a kéthelyi csapatnak. Ezeket Hamrik Bianka, Lengyel Péter, Pálfi Gergő, Szerpák Anita, Tóth Dániel szerezte.

Hagyományainkhoz híven Noszlopon is versenyeztünk ebben az évben. Huszár Nóra arany-, Hamrik Bianka, Lengyel Péter ezüst-, Szerpák Anita bronzérmet harcolt ki.

Augusztus 20-án Nagybajomban, villámversenyen 47 sakkozó ült asztalhoz. A túlnyomórészt felnőtt mezőnyben Havanecz Bianka 4., Tóth Dani 6. helyezett lett. Rutinos versenyzőket előztek meg ígéretes tehetségű fiataljaink.

Az Országos Magyar Korcsoportos Bajnokságon, Budapesten Huszár Nóra 8., Havanecz Bianka aranyérmes lett, ezzel jogot szerzett az EB-n (Grúziában) vagy a VB-n (Görögországban) való indulásra. Bianka a Világbajnokságot választotta, így október 19-én 14 napra Athénba utazik. 2010-ben Biankánk a három legerősebbnek számító országos sakkversenyből kettőt – az előbb említetten kívül a Nyílt Korcsoportos Rapid Egyéni bajnokságot – megnyert, a Diákolimpián pedig egyéniben és csapatban is ezüstérmes lett.

Ősztől Huszár Nóra és Tóth Dani a keszthelyi NB II-es csapatban versenyez, Havanecz Bianka kanizsai csapatban, az NB I/B-ben úgy kezdett, hogy legyőzött egy mesterjelöltet.

Büszkék lehetünk Biankára, gondoljunk rá október végén és szurkoljunk neki!

Horváth József, Balázs Andorné
(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sakk
(2019. II.szám Nyár)
·Kerámia szakkör
(2018. III.szám Ősz)
·Rendhagyó technikaóra
(2016. IV.szám Tél)
·Hosszúné Tóth Rita
(2014. III.szám Ősz)
·Tankönyvellátás Kéthelyen a 2013/14-es tanévben
(2013. I.szám Tavasz)
·Sakkozóink eredményei megyeszerte
(2011. I.szám Tavasz)
·Gyermeki örömök
(2009. II.szám Nyár)
·Élménygyűjtés nagycsoportosoknak
(2008. II.szám Nyár)
·Találkozásom Illés Tiborral
(2005. IV.szám Tél)
·„A Nagy Könyv” Kéthelyen
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc