Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Fedett kerékpártároló az iskolában

Kéthely Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a KEOP-6.2.0/A pályázat keretében célként tűzte ki, hogy a helyi iskola részére kerékpártárolót építtet, mely lehetőséget teremt hogy a diákok és az iskola dolgozói napi szinten közlekedjenek az iskolába kerékpárral. Az önkormányzat felmérte, hogy napjainkban mennyire fontos a környezettudatosság, és ennek megfelelően kívánja a község lakóinak szemléletét is formálni. Ennek egyik lépéseként építtette meg az 50 férőhelyes fedett kerékpártárolót, továbbá a pályázati forrásból lettek felújítva az öltözők és zuhanyzók is. Az iskolába a helyi tanulók egyre nagyobb része jár kerékpárral, de a környező településekről bejáróknak is lehetőségük nyílt, hogy autó vagy busz helyett a kerékpárjukat használják. E pályázat megvalósítása lehetőséget teremt, hogy a kerékpározás népszerűsítésén túl felhívja a figyelmet annak megelőző környezetvédelemben betöltött szerepére is.

Az elkészült beruházás átadására 2010. szeptember 3-án ünnepélyes keretek között került sor, melyen az iskola tanulóin, dolgozóin kívül számos vendég vett részt.
A „Kerékpáros Nap” keretében először Dr. Gonda Péter, az önkormányzat ügyrendi bizottságának elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd hivatalosan is átadta a fedett kerékpártárolót.
A program következő részében három rövid előadás következett. Az elsőt a fenntartható fejlődésről és annak a környezetre gyakorolt hatásáról én tartottam.
A második előadás a fenntartható közlekedésről és a kerékpározás egészségre gyakorolt pozitív hatásáról szólt, melyet Dr. Gonda Péter háziorvos (iskolaorvos) tartott.
Amit a kerékpárral közlekedőknek tudnia kell, azt Fábos Edit a Marcali Rendőrkapitányság főhadnagya foglalta össze a harmadik előadás keretében.

A három előadást követően a kerékpározással, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos témakörökben rajzverseny és kvíz zajlott, ezzel egy időben a kézilabda pályán folyt a legnépszerűbb vetélkedő, a kerékpáros ügyességi verseny.
Az eredmények összesítésének ideje alatt látványos BMX flatland bemutatót láthatott a gyereksereg. Ezután a legjobban szereplőket díjazták, oklevelet és serlegeket kaptak a győztesek.
A zsúfolásig megtelt kerékpártároló az eredményhirdetés után lassan kiürült.
Szerencsére a következő tanítási napokon azóta is alig van szabad hely a tárolóban.

A Kéthelyen következő, téli számában részletet közlünk a Fenntartható fejlődés című előadás anyagából.

Nagy Gábor
(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Bartis László Imre
(2019. III.szám Ősz)
·Megyei értékek
(2018. IV.szám Tél)
·Májusi programjaink, nyári terveink
(2016. I-II.szám Nyár)
·Rózsi néni visszaemlékezése a II. világháború idején, Kéthelyen történtekről
(2015. II.szám Nyár)
·Jázmin bemutatkozik
(2012. IV.szám Tél)
·A művelődési ház nyári programjai
(2011. III.szám Ősz)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. II.szám Nyár)
·A Művelődési ház tervezett programjai
(2009. II.szám Nyár)
·Köszönet a támogatásért
(2006. I.szám Tavasz)
·Erős kezekkel, de szépen
(Módosul az iskolai házirend)
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc