Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Ismét becsengettek…

Véget ért a nyári szünet, szeptember 1-jén újabb szakasz kezdődött iskolánk életében.
Ez a tanév 2011. június 15-ig tart. Az első félév vége 2011. január 14. A szünetek időpontjáról és időtartamáról a tanulók és szüleik az osztályfőnökök által mindig időben értesülnek.
Ebben a tanévben is méltón szeretnénk megemlékezni nemzeti ünnepeinkről: okt. 6-ról, okt. 23-ról, március 15-ről. Hagyományainknak megfelelően készülünk a jeles napokra: mikulásra, karácsonyra, húsvétra, anyák napjára. Tervezzük a gyerekfarsang, a gyereknap, a tanulmányi kirándulások, a művészeti bemutató megrendezését.
Szeretnénk lehetőséget biztosítani tanulóink számára, hogy minél több tanulmányi- és sportversenyen vegyenek részt, minél eredményesebben. Szeretnénk minél több pályázat adta lehetőséget kihasználni annak érdekében, hogy az iskola eszközállományát tovább bővítsük.
A nyári szünetben lezajlott egy nagy volumenű bővítés és felújítás, melynek keretében elkészült a kerékpártároló, a tornaterem fűtésének korszerűsítése, az öltözői vizesblokkok felújítása, az udvar sorakozó részének térkövezése, vízelvezetése. Ezeknek az elkészült létesítményeknek az ünnepélyes átadására szeptember 3-án került sor egy nagyobb rendezvény keretében, melynek részleteiről a médiából, a sajtóból ill. szórólapokon keresztül mindenki értesülhetett.
Az iskola egész épülete tisztasági festést kapott. Ezek a munkák sok pénzbe kerültek, de úgy gondolom, ahhoz, hogy gyermekeink tiszta, biztonságos és rendezett környezetben tanulhassanak és tölthessék el idejük jelentős részét, ezekre feltétlen szükség volt. Reméljük, hogy iskolánk tanulói vigyáznak a rendre, a tisztaságra, megóvják ezeket az értékeket. Kérjük a szülőket, hogy legyenek ebben partnerek, erre kérjék otthon is a gyerekeket! Kerüljük el a rongálásokat, károkozást!

Az utóbbi hetekben, napokban sokat hallhattunk arról, hogy több pontban változott az Oktatási Törvény. A leglényegesebbekre szeretném most felhívni a figyelmet, ami bennünket is érint. Ettől a tanévtől választhat az iskola, hogy 1. és 4. osztály félév között megtartja-e továbbra is a szöveges értékelést, vagy áttér az érdemjegyekre, vagy párhuzamosan használja mindkettőt.
A második lényeges változás a magasabb évfolyamba lépéshez kapcsolódik. 2. osztálytól szülői beleegyezés és hozzájárulás nélkül évfolyamismétlésre kötelezhető az a tanuló, aki a tantervi követelményeket három vagy több tantárgyból nem teljesíti.
A harmadik lényeges változás a rendszeres iskolába járásról, a hiányzásokról szól. Amennyiben a tanuló igazolatlan hiányzása az 50 órát meghaladja, az illetékes önkormányzat jegyzője intézkedik. A rendszertelen iskolába járás családi pótlék és egyéb szociális juttatások megvonásával jár.
A törvényi változásoknak megfelelően 2010. december 31-ig az iskolák Pedagógiai Programját az érintett vonatkozásokban módosítani kell.
Kérjük a szülőket, hogy rendszeres kapcsolatot tartsanak az osztályfőnökökkel, szükség szerint a szaktanárokkal, csoportvezetőkkel, vegyenek részt a szülői értekezleteken, látogassák a fogadó órákat annak érdekében, hogy információik minél pontosabbak legyenek. A jó együttműködéssel sok probléma és kellemetlenség megelőzhető és elkerülhető.

Tanulólétszámunk 158 fő, ebből 24 az elsős kisdiák. Az alsó tagozaton folytatódik az iskolaotthonos oktatás. Az 5-6. évfolyamon igény szerint napközi otthonos, a 7-8. évfolyamon tanulószobai ellátást biztosítunk a gyerekeknek. A művészeti iskola három tanszakán összesen 141 tanuló dolgozik, zenei tanszakon 11, rajzon 56, néptáncon 74. Személyi változások is történtek a tanév elején. A 4. osztályban Dóber Horváth Anikó GYES-ről visszatérve ismét munkába állt. A német nyelvet Tibolyné Hajdu Aliz helyett szerződéses munkaviszonyban, helyettesítőként Németh Bernadett, német nyelvszakos kolléganő tanítja. Az ének tantárgy tanítását és az énekkar vezetését Illésné Bene Judit énektanárnő, kórusvezető látja el.

Iskolánk tantestülete szeretné ebben a tanévben is minél jobban és eredményesebben nevelni, tanítani a diákjainkat. Bízom benne, hogy sikerül. Ehhez kérem minden szülő és tanuló segítségét, bizalmát. Egy iskola sikeressége és eredményessége nemcsak a pedagógusok, az ott dolgozók munkáján és az iskola tárgyi feltételein, annak felszereltségén múlik. Nagyban múlik diákjaink hozzáállásán, teljesítményén is. A Tisztelt Szülőket arra kérem, hogy gyermekük munkájának figyelemmel kísérésével segítsék és támogassák munkánkat!

Sümegi Tamásné
mb. ig.
(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Új tűzoltóautó átadása
(2019. I.szám Tavasz)
·Vadgesztenyefáink története
(2017. II.szám Nyár)
·A Herman Ottó tanösvényen jártunk
(2016. I-II.szám Nyár)
·Sipos László
(2014. III.szám Ősz)
·Sakk-hírek
(2013. IV.szám Tél)
·Hosszúné Tóth Rita képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Élményeim
7. osztályos tanulmányi kirándulás
(2010. II.szám Nyár)
·Élménygyűjtés nagycsoportosoknak
(2008. II.szám Nyár)
·Kiállítás a kézműves szakkörösök munkáiból
(2006. II.szám Nyár)
·A kéthelyi művelődési ház tavaszi programja
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc