Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Dr. Bánkuty József polgármester-jelölt bemutatkozása

Dr. Bánkuty József polgármester-jelölt

Tisztelt Választó Polgárok!

Dr. Bánkuty József vagyok, 54 éves, állatorvos. 1985-ben költöztem Kéthelyre. Jelenleg Marcaliban a kerületi főállatorvosi teendőket látom el. Két felnőtt korú gyermekem van: Orsi főiskolai hallgató, Tamás közgazdász, a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozik.

A választáson – az Önök ajánlása alapján – polgármester-jelöltként indulok.

1990-től, a rendszerváltás óta, öt cikluson keresztül voltam önkormányzati képviselő, amiből 16 évet alpolgármesterként dolgoztam a képviselőtestületben. Az elmúlt húsz évben sokat fejlődött Kéthely. Voltak olyan beruházások, felújítások, amit úgy sikerült megvalósítanom, hogy a községnek nem került pénzébe. Például: a kápolnához vezető út, a több km-nyi hegyi út kő terítése, a Vár utcai horhó feltöltése, a Május 1. és Rákóczi utcák aszfaltozása, a Hegyalja utcában közmű építése. Ez több tíz millió forint, amit nem a falu költségvetéséből kellett kigazdálkodni. Ezeket a munkákat én mindig szívesen és örömmel csináltam a köz érdekében, és ha Önök alkalmasnak találnak rá, polgármesterként szeretném folytatni.

A jövőben a legfontosabb az önkormányzati törvény által előírt feladatok ellátása és finanszírozása, az intézmények működése, a dolgozók munkahelyének biztosítása, a kiegyensúlyozott gazdálkodás. Fontos lenne új munkahelyek teremtése, vállalkozók Kéthelyre csábítása, vállalkozásbarát környezet kialakítása /adókedvezmény/. A mezőgazdasági kistermelőknek termékeik /lekvár, szörp, befőtt, savanyúság, pálinka/ előállításához és értékesítéséhez kamatmentes hitelt és biopiac kialakítását javasolnám. Továbbá kapcsolatfelvételt az új fővárosi vezetéssel a Sári kastély hasznosítása érdekében /szálloda, rehabilitációs központ, 30-40 munkahely lehetne/. A DRV jövőbeni átalakításánál az önkormányzatnak valós /rész/tulajdonosnak kellene lenni, ami reményeim szerint csökkentené az arcpirítóan magas víz- és csatornadíjakat. A körjegyzőséget fenntartanám, támogatással jár, így nekünk megtakarítást jelent. Szorgalmazom kerékpárút kiépítését a Balaton - Kéthely - Marcali között, valamint sport-, szabadidő- és kulturális centrum kialakítását a művelődési házból.

Nyitott vagyok minden ötletre, elképzelésre és megoldásra, ami továbbviszi a falu fejlődését és segíti az itt élő emberek boldogulását, visszaadja a jövőbe vetett hitüket.

Emberileg és szakmailag felkészültnek érzem magam, hogy a polgármesterük legyek.

Ha Önök is így gondolják, kérem tiszteljenek meg a bizalmukkal és szavazzanak rám!

(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
(2021. I.szám Tavasz)
·1%
(2017. IV.szám Tél)
·Programterv júliustól szeptemberig
(2017. II.szám Nyár)
·Farsangi szezonban az ovisokkal
(2015. I.szám Tavasz)
·Sakkhírek
(2013. I.szám Tavasz)
·London – Párizs 2012
(2012. II.szám Nyár)
·Kedves Adófizető Olvasónk!
(2010. I.szám Tavasz)
·Jó érzés…
(2008. IV.szám Tél)
·Tisztelet a véradóknak
(2006. II.szám Nyár)
·Önkormányzati hírek
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc