Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Dr. Bánkuty József polgármester-jelölt bemutatkozása

Dr. Bánkuty József polgármester-jelölt

Tisztelt Választó Polgárok!

Dr. Bánkuty József vagyok, 54 éves, állatorvos. 1985-ben költöztem Kéthelyre. Jelenleg Marcaliban a kerületi főállatorvosi teendőket látom el. Két felnőtt korú gyermekem van: Orsi főiskolai hallgató, Tamás közgazdász, a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozik.

A választáson – az Önök ajánlása alapján – polgármester-jelöltként indulok.

1990-től, a rendszerváltás óta, öt cikluson keresztül voltam önkormányzati képviselő, amiből 16 évet alpolgármesterként dolgoztam a képviselőtestületben. Az elmúlt húsz évben sokat fejlődött Kéthely. Voltak olyan beruházások, felújítások, amit úgy sikerült megvalósítanom, hogy a községnek nem került pénzébe. Például: a kápolnához vezető út, a több km-nyi hegyi út kő terítése, a Vár utcai horhó feltöltése, a Május 1. és Rákóczi utcák aszfaltozása, a Hegyalja utcában közmű építése. Ez több tíz millió forint, amit nem a falu költségvetéséből kellett kigazdálkodni. Ezeket a munkákat én mindig szívesen és örömmel csináltam a köz érdekében, és ha Önök alkalmasnak találnak rá, polgármesterként szeretném folytatni.

A jövőben a legfontosabb az önkormányzati törvény által előírt feladatok ellátása és finanszírozása, az intézmények működése, a dolgozók munkahelyének biztosítása, a kiegyensúlyozott gazdálkodás. Fontos lenne új munkahelyek teremtése, vállalkozók Kéthelyre csábítása, vállalkozásbarát környezet kialakítása /adókedvezmény/. A mezőgazdasági kistermelőknek termékeik /lekvár, szörp, befőtt, savanyúság, pálinka/ előállításához és értékesítéséhez kamatmentes hitelt és biopiac kialakítását javasolnám. Továbbá kapcsolatfelvételt az új fővárosi vezetéssel a Sári kastély hasznosítása érdekében /szálloda, rehabilitációs központ, 30-40 munkahely lehetne/. A DRV jövőbeni átalakításánál az önkormányzatnak valós /rész/tulajdonosnak kellene lenni, ami reményeim szerint csökkentené az arcpirítóan magas víz- és csatornadíjakat. A körjegyzőséget fenntartanám, támogatással jár, így nekünk megtakarítást jelent. Szorgalmazom kerékpárút kiépítését a Balaton - Kéthely - Marcali között, valamint sport-, szabadidő- és kulturális centrum kialakítását a művelődési házból.

Nyitott vagyok minden ötletre, elképzelésre és megoldásra, ami továbbviszi a falu fejlődését és segíti az itt élő emberek boldogulását, visszaadja a jövőbe vetett hitüket.

Emberileg és szakmailag felkészültnek érzem magam, hogy a polgármesterük legyek.

Ha Önök is így gondolják, kérem tiszteljenek meg a bizalmukkal és szavazzanak rám!

(2010. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Bódis Józsefné
(2019. III.szám Ősz)
·2017 a sikeres pályázatok éve volt (kivonat a 2017. évi közmeghallgatás anyagából)
(2017. IV.szám Tél)
·Horvát kapcsolataink további kiszélesítése
(2016. III.szám Ősz)
·Húsz éve áll a könyvtár élén Kovács Lajosné könyvtáros
(2013. IV.szám Tél)
·Művelődési hírek
(2013. I.szám Tavasz)
·A megyei II. osztály második helyéről várja a tavaszi rajtot a futball csapatunk
(2010. IV.szám Tél)
·Köszönet
(2009. III.szám Ősz)
·Játszóházi képek
(2007. IV.szám Tél)
·A gesztenyegyűjtés jutalma
(2005. III.szám Ősz)
·Őszi évfordulók
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc