Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Önkormányzati hírek

Bölcsőde - Megoldódik az önkormányzat bölcsődei ellátást biztosító gondja, mert a Marcali Többcélú Kistérségi Társulás pályázaton támogatást nyert a Belügyminisztériumtól. Várhatóan Kéthely 5 férőhelyet kap a marcali székhelyű intézményben a község bölcsődés korú gyermekei részére.

Hulladékgazdálkodás - A képviselőtestület 2004. szeptember 22-én tartott rendkívüli ülésén elfogadta a község helyi hulladékgazdálkodási tervét. A tervkészítést központi jogszabály tette kötelezővé a települési önkormányzatoknak. Ennek célja, hogy meghatározza a 2008-ra elérendő hulladékkezelés csökkentési célkitűzéseket a községben, hulladékfajtánként.

Óvodavilágítás - A Somogy megyei Területfejlesztési Tanács pályázatán nyert támogatást az önkormányzat a napközi otthonos óvoda belső világításának korszerűsítéséhez. A felújítás keretében 2 csoportszobát és 8 kiszolgáló helyiséget - összesen 197 m2 alapterületen - szerelnek fel korszerű, energiatakarékos lámpatestekkel, rejtettbordás álmennyezet kialakításával és új kábelcsatorna kiépítésével.
A beruházás összköltsége 1.444 e (ezer) Ft, melyhez 1.011 e Ft támogatást kapunk 433 e Ft önkormányzati önerő biztosítása mellett.

Kézilabdapálya - Ugyancsak pályázott a testület a helyi általános iskolában lévő szabadtéri kézilabda pálya új aszfaltbetonnal történő felújításához a megyei területfejlesztési tanácshoz, a területi kiegyenlítést szolgáló fejlesztési célú támogatási keret terhére.
A beruházás bekerülési költsége 3.200 e Ft, melyhez 2.240 e Ft támogatást kértünk, 960 e Ft önerővállalással. A pályázat elbírálása folyamatban van.

Útfelújítás - Elbírálás alatt van önkormányzatunknak az a pályázata is, melyben a testület az Ady E. utca, valamint a Baglas hegyi út felújítását határozta el. E beruházás - számításaink szerint - 9.351 e Ft-ba kerül, melyhez 6.546 e Ft megyei területfejlesztési támogatást várunk, 2.805 e Ft saját erő biztosítása mellett. A felújítás során fenti közútjaink új aszfalt-kopó réteget kapnának.

Anyagbánya - Átadásra vár a volt téglagyári, felhagyott anyagbánya területén végzett tájrendezési munka. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásával, mintegy 12,5 millió Ft értékben elkészült tájrehabilitáció keretében feltöltésre kerültek az anyagbánya vizenyős területrészei, a fás növényzet átválogatásra került annak érdekében, hogy az így kialakult terület a legoptimálisabban illeszkedjék a környezetbe. A rendezett területet gyepesítették. A beruházást a helyi szövetkezet végezte.

Garzonházak - Októbertől lakói lehetnek az újonnan épített garzonháznak. A 6 lakásra egyenlőre 4 helyi fiatal pár nyújtotta be lakásigényét. A bérlők személyéről a testület dönt.
A fennmaradó 2 lakás nem fog üresen maradni. Ha a közeljövőben sem lesznek újabb pályázók, akkor a vonatkozó helyi rendelet előírása értelmében költségelvű lakbér mellett bérbe adhatók ezek az új lakások.

Szociális bérlakások - Jó ütemben halad a Sugár u. 4. alatti szociális bérlakások építése. A műszaki készültségi fok eléri a 80 %-ot. A kivitelezővel kötött szerződés értelmében 2004. október 25-ig kell átadni a 4 lakást magában foglaló lakóházat.

Bursa Hungarica - A képviselőtestület augusztus havi ülésén döntött a Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2005. évi fordulójához való csatlakozásról.
Pályázni 2004. október 22-ig lehet központi formanyomtatványon, mely a polgármesteri hivatalban beszerezhető.

Katasztrófavédelmi gyakorlat - 2004. október 21-én katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlat lesz községünkben, melynek során vélelmeznek egy közúti balesetet a szakemberek. A község főútján veszélyes anyagot szállító járműből kiömlő veszélyes anyag miatti kárelhárítás lesz a feladat.

Nagy Gáborné
jegyző
(2004. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Könyvtári hírek, DJP pont a községi könyvtárban
(2018. IV.szám Tél)
·Sikeres tűzoltóink
(2017. II.szám Nyár)
·Adventi ünnepi vásár
(2015. IV.szám Tél)
·Idén 10 éves a Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·Az iskolai Szülői Szervezet működése
(2013. IV.szám Tél)
·A tornaterem felújítása
(2011. IV.szám Tél)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. I.szám Tavasz)
·Katasztrófavédelem
(2007. II.szám Nyár)
·Karácsony Ünnepén (részlet)
(2005. IV.szám Tél)
·Pedagógusnap 2005.
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc