Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Jeles napok óvodánkban

Farsang ünnepe vízkereszt után veszi kezdetét, s egészen hamvazó szerdáig tart. Vízkereszt ünnepén a három király alázatát ünnepelték, házról házra jártak a királyoknak utat mutató csillaggal. Ez a népszokás azonban már csak a múlt emléke.
Ma számtalan hagyomány és népszokás keveredéséből áll egy-egy ünnep, mindenhol másként ünneplik a tél elmúltát s a termékeny tavaszi időszak kezdetét.

A mi óvodánkban a nyílt napok után kezdődik a több napból álló farsangi ünnepkör, ami húshagyókedden, a kiszebáb elégetésével, a tél elűzésével zárul.

Január 26-án a nagycsoportos gyermekek szüleit hívtuk meg, hogy betekintést kapjanak egy környezet- és egy matematikafoglalkozásba. 27-én a középső csoportba hívtuk a szülőket, hogy lássák, a környező világ tevékeny megismerését milyen módszerekkel segíti elő óvodánk. A következő napon a kiscsoportosok anyukái, apukái szülői értekezleten láthatták gyermekük több napon át videóra felvett játékát, étkezését, tisztálkodását és a kezdeményezésben való részvételét.

Hagyományunk, hogy a csoportok vendégségbe mennek egymáshoz. Ilyenkor a csoportban dolgozó felnőttek egy kis műsorral, süteménnyel, nagy szeretettel várják az egész óvoda lakóit. Január 29-én a nagycsoportosok kezdték a vendégfogadást, a gyerekek szórakoztatására az óvónők és a dajka egy mesejelenetet adtak elő. Simi és Samu kutya: Jutka óvó nénik, Cirmos macska: Kati néni. Február 2-án a középső csoportosok is mesejelenettel várták a vendégeket. Micó cica: Kriszta óvó néni, Vándorló kutya: Kinga óvó néni, Peti: Rita néni, Nagymama: Margit néni. A kiscsoportosokhoz február 5-én mentünk, ahol bábjátékkal kedveskedtek nekünk. Kelekóla kiskakas: Kati óvó néni, Tyúkanyó: Éva óvó néni, Kandúrmacska: Klári néni. Mindhárom délelőttöt vidám zenés-táncos mulatozás zárta.

A következő hét minden napján a művelődési házba jártunk próbálni, hogy a február 13-án megrendezett farsangi nagy műsorunkra készüljünk. Nemcsak a műsor, a próbák is jó hangulatban teltek. Az idei évben sikerült még színvonalasabbá tenni rendezvényünket azzal, hogy a szülők is bekapcsolódtak a mulatságunkba. A gyermekek és a közönség szórakoztatására jelmezbe öltöztek és remek produkcióval kápráztattak el mindnyájunkat. Köszönet a fellépőknek, akik egész héten jöttek próbálni: Csonkáné Vincze Katalin, Dudásné Eckert Zsófia, Fekete Csaba, Ferencz Tünde, Giovanni Manuela, Kovács András, Matyi Zsuzsanna, Mika Szabolcsné, Nikula András Csaba, Nikuláné Kovács Orsolya, Páliné Pál Krisztina, Peti Gréta, Regina Stöhr, Takács Józsefné, Tanai Tímea, Vincze Istvánné. Előadásukkal olyan színfolttal gazdagítottak bennünket, amiről ezentúl már nem akarunk lemondani.

Köszönet mindazoknak, akik felajánlásukkal, munkájukkal hozzájárultak műsorunkhoz. Külön köszönet a Kéthelyért Egyesületnek az anyagi támogatásért.

Magyar Tiborné
(2010. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
(2020. III.szám Ősz)
·Beérett a kaktuszfüge
(2018. III.szám Ősz)
·Vecsernik Alexandra: Adventtől Karácsonyig
(2016. IV.szám Tél)
·Sipos László
(2014. III.szám Ősz)
·Könyvtárátadás és kiállítás-megnyitó
(2012. IV.szám Tél)
·London – Párizs 2012
(2012. II.szám Nyár)
·Fedett kerékpártároló az iskolában
(2010. III.szám Ősz)
·Bemutató tanítás az iskolában
(2008. I.szám Tavasz)
·Téli jeles napok az óvodában
(2005. IV.szám Tél)
·Aki felkötötte a kolompot, annak kolompolni kell!
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc