Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Minőségbiztosítás az iskolában

Mint minden közintézményben, a mi iskolánkban is az ellenőrzés, visszacsatolás egyik módja a rendszeresen ismétlődő mérés. Nálunk ezt egy háromfős minőségbiztosítási team koordinálja. Évente mérjük kérdőívekkel közvetlen partnereink közül a tanulók, a szülők, az iskolánk dolgozói reprezentatív (véletlenszerűen kiválasztott) csoportjának elégedettségét. Kétévente pedig minden partnerünk (fenntartó, óvoda, középiskolák), valamint a velünk közvetett kapcsolatban állók (nevelési tanácsadó, lakásotthon, egészségügyi szolgálat, Hóvirág Közalapítvány, művelődési ház, katolikus egyház, sportegyesület) véleményét is kikérjük. Az idei mérés tapasztalatairól, eredményeiről számolnak be olvasóinknak a team vezetők. (szerk.)

Ebben az évben a közvetett és közvetlen partnereket is mértük.
A kérdőívek kiosztásánál változtatást végeztünk ahhoz, hogy nagyobb közösséget fedjünk le. Figyeltünk arra, hogy a fiúk és a lányok aránya viszonylag egyenlő legyen, illetve a hátrányos és jó háttérrel rendelkező tanulók arányát is szem előtt tartottuk.
Változás volt még az is, hogy a tanulókkal itt írattuk meg, a szülőknek hazaküldött kérdőíveket pedig rövid határidő után kellett visszahozni. Ezek következménye az lett, hogy valamennyi tanulói kérdőívet visszakaptuk és a szülőktől is csak 3 nem érkezett meg. A dolgozói kérdőívek 100%-ban visszakerültek. Ez nagyon jó eredmény, érdemes volt változtatni.
A kérdőívek feldolgozása, kiértékelése után felállítottunk egy rangsort a %-os eredmények között. Örömmel láttuk, hogy legtöbb állításunk legalább 75%-os egyetértést kapott. Természetesen volt 1-2 olyan, ami nem érte el ezt az eredményt. A feladatunk az, hogy erre intézkedési tervet készítsünk, mely elősegíti a hiányosságok pótlását, javítását.
Mennyire tájékozott az iskolában végbement változásokról, a minőségfejlesztési eredményekről? – hangzott a kérdés. A szülőknél ez kapta a leggyengébb eredményt, ezért erre kell lépéseket tennünk. Ebben a cikkben is olvashatnak már apróbb dolgokról, illetve a tavaszi szülői értekezleteken hallhatnak bővebb tájékoztatót az osztályfőnököktől.
Elégedett vagyok az iskolai mosdók tisztaságával. – volt az egyik állítás a gyerekek kérdőívében. Hát ez visszatérő probléma. De szeretném leszögezni, ez nem a takarítószemélyzet hibája. Sajnos sok tanulónk nem használja rendeltetésszerűen a mellékhelyiségeket. A kulturált, higiéniás környezet megteremtése érdekében az intézkedési terv részeként a vizesblokkokban kihelyezésre kerültek a helyes használatra vonatkozó szabályokat jelző „plakátok”.
Reméljük, rövid időn belül változást tapasztalhatunk!

Pandur Timea, Vörös Zsolt
Minőségi team vezetők
(2010. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·In memoriam dr. Fejes István
(2019. III.szám Ősz)
·Sakk
(2019. II.szám Nyár)
·Gyereknap, ahogy mi láttuk
(2016. I-II.szám Nyár)
·Civil szervezetek által elnyert pályázatok
(2015. III.szám Ősz)
·Bajnok Eszter országos bajnok
(2013. II.szám Nyár)
·Aranyos bábrabló
(2011. I.szám Tavasz)
·Ez a nap más, mint a többi!
(2010. II.szám Nyár)
·Farsang az óvodában
(2009. I.szám Tavasz)
·„Hívogat az iskola…”
(2006. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc