Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Búcsú 40 év után

Községünk fogorvosa volt négy évtizeden át Dr. Berényi Sándorné, vagy ahogyan még ismerhetjük, lánykori nevén: Dr. Gelencsér Zsuzsanna. Érdemes lenne statisztikát készíteni arról, hányféle fogazatot látott, mennyit kezelt az évek során. Szerkesztőségünk ezúttal kíván a hálás páciensek nevében a doktornőnek tartalmas, derűs, nyugalmas, pihentető nyugdíjas éveket, jó erőt, egészséget, hosszú életet!

Doktornő virágokkal

Vas megyei vagyok, Szombathelyen születtem. A középiskola elvégzése után Pesten, a fogorvosi egyetemen diplomáztam.
Egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg férjemmel, aki már Somogyban dolgozott, mint állatorvos. Miután összeházasodtunk, én is ide költöztem.
Másfél évig Marcaliban dolgoztam a gyermekfogászaton. Akkor még hetente vittek ki autóval bennünket asszisztensnőmmel együtt az iskolákba.
Alig két évvel második lányom születése után kerültem Kéthelyre, és itt dolgoztam több, mint 40 évig mint a falu első fogorvosa.
A rendelés ugyanott folyt, ahol jelenleg is van a rendelő. Természetesen a felszereltség nem volt olyan, mint a jelenlegi, az évek során fokozatosan modernizálódott és szépült.
Öt asszisztensnőm volt a hosszú idő alatt, legtovább Horváthné Deák Margit /25 évig/, aki jelenleg is a kéthelyi rendelőben dolgozik.
Szerettem a munkámat, az itt élő embereket, mindig a legjobb tudásom szerint igyekeztem dolgozni. A család mellett - három lányom van - a rendelő volt a második otthonom, pedig nem volt mindig könnyű feladat helytállni.
Végül is elérkezett a nyugdíj ideje. Még nem rázódtam bele igazán. Meg kell szoknom az állandó otthonlétet, ami Somogyszentpálon, mivel ott lakom, nem olyan egyszerű. Behatároltak a lehetőségek. Sokat olvasok és kézimunkázom. Nagyon várom már a tavaszt, hogy kimehessek a kertbe, hiszen a kertészkedés mindig is kedvelt elfoglaltságom volt.
Hiányzik a rendelői munka, a munkatársak, az emberekkel való foglalkozás, a beszélgetések. Jó érzés, hogy Kéthelyen járva mindig örömmel fogadnak.

Dr. Berényi Sándorné
Dr. Berényi Sándorné
(2010. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Új tűzoltóautó átadása
(2019. I.szám Tavasz)
·Zumba®életérzés nem csak 20 éveseknek!
(2018. I.szám Tavasz)
·„Mi történt Virággal a közelmúltban?”
(2017. I.szám Tavasz)
·Sipos Balázs
(2014. III.szám Ősz)
·Zumba
(2012. II.szám Nyár)
·Mozogj Falu!
(2011. III.szám Ősz)
·Véradás
(2010. II.szám Nyár)
·A doktor bácsi. Emlékezés dr. Batáry Károlyra
(2008. IV.szám Tél)
·Kéthely 2006. évi költségvetéséről
(2006. I.szám Tavasz)
·Változások az egészségügyi alapellátásban
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc