Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

A Művelődési Ház hírei

Október 7. „Nyelvet öltünk!” címmel a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó buszának kiállítását nézhettük meg az iskola udvarán, Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából. A buszon megtekinthető volt a magyar nyelvközösség aktuális és régi nyelvhasználata, nyelvtörténeti hagyományaink, nyelvemlékeink.

Október 8. A Művelődési Házba látogatott a Kéthelyi Szociális Otthon Integrált Színháza. Óz, a nagy varázsló c.zenés mesejátékukkal sokakat elkápráztattak, a műsor nagyon élvezhető és színvonalas volt. Ezúton is köszönjük a rendezőknek, színészeknek a kellemes délutánt.

Október 17. Kézművesek, kistermelők, őstermelők vásárát tartottuk. Látogatók, vásárlók a rossz idő ellenére szerencsére kellő számban akadtak. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokkal kedveskedtünk. Lehetett csuhézni, krumplinyomdát készíteni, amit nagy érdeklődéssel fogadtak.

Október 23. A „Kéthely életképekben” fotókiállítás megnyitójával kezdődött a délután. A Kéthelyért Egyesület szervezésében létrejött kiállítást Dávid Tamás nyitotta meg. A fotók által betekinthettünk az 1920-as évektől napjainkig községünk életébe.

Nemzeti ünnepünkre emlékezve és a kellő tiszteletet megadva 18 órától Szkítia koncertet hallhatott a közönség. Azt gondolom, újra kell értékelnünk a nagy kérdéseket, szavakat, hisz jelentésüket nem másban, máshol, hanem mindenkinek magában kellene keresnie, újra meg kell tanulnunk ünnepelni, és lehajtott fejjel emlékezni. Köszönjük a Szkítia zenekarnak, hogy barátságukkal megtiszteltek bennünket!

A koncert után fáklyás felvonulásra indultunk, minden emlékműnél leróttuk tiszteletünket, majd Polgármester Úr köszöntötte az egybegyűlteket.

November 21. Advent: a várakozás, bűnbánat időszaka, legfontosabb jelképe a fény, a remény érkezése, Jézus születése. Ez alkalomból saját koszorúkat készíthetett mindenki természetes anyagok felhasználásával. Emellett a gyertyamártás fortélyaiba is betekintést nyerhettek az érdeklődők. Mindannyinknak élmény volt ez az együtt töltött délután.

Gyertyamártás

November 22. „Pillanatképek a Kéthelyi Egyházközség múltjából” című kiállítás nyílt a Plébánia épületében. A Kéthelyért Egyesület és a Marcali Helytörténeti Múzeum dolgozóinak részvételével egy nagyon színvonalas, értékes ereklyékből álló tárlatot sikerült kialakítani.

December 3. D. Fazekas László kiállítását Karancz Gábor, a Marcali Múzeum igazgatója nyitotta meg. Képei változatos stílusúak és témájúak, keresi önmagát, irányvonalát, de bármihez nyúl - legyen az olaj, pasztell, grafit, tájkép, csendélet vagy portré -, az mind gondosan felépített munka. Olajjal festett, élethű állatokat ábrázoló képei mellé Mika Szabolcs preparátumai biztosítják a kellő hatást. Festményein visszatükröződik Barna Árpád festőművész hatása, ami még bensőségesebbé teszi a kiállítást. Árpi bácsi joggal lehet büszke tanítványára.

December 13. Luca napi vásárt szerveztünk a varroda udvarában. Az ünnepi hangulatot a szállingózó hó biztosította, emellett forralt borral, teával, sült gesztenyével vártuk a karácsonyi hangulatra vágyókat. Vásárfiából sem volt hiány, nagyon szép, igényes és mutatós ajándékok közül választhattak a látogatók. A gyerekek Luca székét festhettek és levendula zsákokat készíthettek kedvükre. Köszönöm minden vásározónak és látogatónak, hogy megtisztelt bennünket!

A Kéthelyért Egyesület segítségével szabadtéri Betlehemet sikerült állítani, mely szebbé, érdekesebbé teheti községünk életét. Legyen az ünnep mindenkié, nyíljanak meg a szívek és jusson el minél több helyre a bensőséges hangulat. Minél többen tudják megnézni és emlékezni, elmesélni gyermekeiknek, hogy a karácsony nemcsak a nagy színes ajándékdobozokról szól, hanem a születésről, szeretetről, együttlétről. Minden segítőnek köszönet a sok-sok munkáért!

A Baglas Baráti Kör szüreti műsorával sikeresen fellépett szeptember 11-én Nemesdéden, 12-én Balatonszentgyörgyön és október 3-án Csurgón. Minden helyszínen nagyon kedvesen és szívélyesen fogadták őket, büszkén viszik községünk hírnevét és ápolják a kapcsolatokat. Téli ünnepköröket felsorakoztató műsorukat december 19-én Somogysámsonban, 21-én Gyótán, 30-án Mesztegnyőn adják elő.

Baglas Baráti Kör táncosai

December 28-án (hétfőn) 13-tól 16 óráig VÉRADÁS lesz a Vöröskereszt szervezésében, a Művelődési Házban. Szeretettel várjuk az önkéntes véradókat!

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánnak a Művelődési Ház dolgozói, a Kéthelyért Egyesület tagjai és a Baglas Baráti Kör!

(2009. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Helyesen író kéthelyi lányok
(2020. I.szám Tavasz)
·Településképi Arculati Kézikönyv
(2017. IV.szám Tél)
·Tavaszvárás az óvodában
(2017. I.szám Tavasz)
·Hadifogságban a II. világháború után
(2015. III.szám Ősz)
·Bajnok Eszter országos bajnok
(2013. II.szám Nyár)
·Köszönet és tapasztalat
(2011. II.szám Nyár)
·Köszönetnyilvánítás
(2009. II.szám Nyár)
·Nem értem a kérdést, s nem tudom a választ
(2008. IV.szám Tél)
·Táncolunk…
(2005. III.szám Ősz)
·Nevezetes kéthelyiek
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.10 msodperc