Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakkeredmények

Az Országos Sakkszövetség a kéthelyi iskolának a 2008. évben elért országos diákolimpiai eredményeiért egy kupát adományozott.
Az utolsó negyedév főbb eseményei:

Keszthely Város Sakkbajnoksága, október 2-4. – 2009-ben hosszú évek óta először került megrendezésre rapid nyílt sakkverseny, ami nagyon jól díjazott, egy versenyző több díjat is kapott. Gyermek kategóriában Lengyel Péter III., amatőr kategóriában Hamrik Bianka II., serdülőben III. helyezést ért el. Legjobban Tóth Dánielnek sikerült teljesíteni: ifjúsági kategóriában III., serdülőben II. lett. A háromnapos verseny alatt Danit leigazolták a keszthelyi NB II-es csapat vendégjátékosának. Azóta már három partit játszott, kettőt nyert, egyet vesztett.

Zalaszentgrót, október 10. – Havanecz Bianka az ifjúságiak között első lett, és egy újabb képpel gazdagította gyűjteményét. Tóth Dani a 15 éven aluliaknál bizonyult legjobbnak, így ő is egy értékes festménnyel térhetett haza.

Közben elkezdődött az NB I. B csoportos küzdelem is, ahol Nagykanizsa színeiben Havanecz Bianka két döntetlennel és egy vereséggel kezdte a bajnokságot. Az egyik döntetlent a 18 éves női korcsoportos országos bajnok ellen sikerült elérnie.

Keszthelyi Géniusz Gyermek és Ifjúsági Sakkverseny, november 21. – Huszár Nóra I. helyezést ért el, a fiúk között pedig IV. lett. Tóth Dániel I., Hamrik Bianka III., Mika Dorina II.

Zalaegerszeg, november 28. – Havanecz Bianka megnyerte a Zala megyei egyéni diákolimpiát.

Marcali, Mikszáth Sakk Kupa, november 28. – „A” csoportban Fekete Ákos III. helyezett. „C” csoportban Tóth Dániel II., Szerpák Anita szintén II., „D” csoport: Hamrik Bianka I. helyezést ért el. Az „E” csoportban Huszár Nóra II. lett.

Szombathely, Dunántúl Sakkbajnoksága, december 12. – Idén is több országból erős mezőny jött össze, ezt bizonyítja, hogy Havanecz Bianka is csak negyedik helyezést ért el, Huszár Nóra ötödikként fejezte be a versenyt. Igaz, a kéthelyi lányok a 18 évesekkel egy csoportban indultak. Szerpák Anita ügyesen a harmadik helyre küzdötte fel magát, Lengyel Péter a legnehezebb csoportban kilencedik lett.

Elkezdődött a Somogy Megyei Sakkbajnokság, az első fordulóban kikapott a balatonberényi csapat Balatonszemestől 6-4-re. A berényi két győztes parti Havanecz Bianka és Tóth Dániel nevéhez fűződik, összesen négy kéthelyi versenyző ült asztalhoz. Sajnos az új somogy megyei vezetőség egész évben egyetlen versenyt sem szervezett, remélhetőleg a jövőben javulni fog a helyzet.

Horváth József
(2009. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthelyi sorsok
(2020. I.szám Tavasz)
·Játék és tanulás az óvodában
(2018. II.szám Nyár)
·Nova Raca-n jártak rajzosaink
(2016. I-II.szám Nyár)
·Bódis Józsefné Varga Ibolya
(2014. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2013. IV.szám Tél)
·Kitüntették Balla Mária főkönyvtárost
(2012. III.szám Ősz)
·Versenyek és kiemelkedő eredmények a 2009/2010. tanévben (válogatás)
(2010. II.szám Nyár)
·Hétköznapok szépségei
(2007. II.szám Nyár)
·Robotskip
(2007. I.szám Tavasz)
·MEGKÉRDEZTÜK:
Ön szerint melyek községünk, Kéthely legnagyobb értékei?
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc