Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kirándulás az erdei kisvasúttal

A közös tevékenységek, a közös élmények a gyermek fejlődésének serkentői. Törekszünk arra, hogy nagyon sok közös óvodai és óvodán kívüli élményt biztosítsunk a gyermekeknek.

A 2009/2010-es nevelési év első közös programja a kakpusztai kirándulás volt, ahol a gyermekek gyakorolhatták a buszon és a vonaton való utazás szabályait, és gyönyörködhettek az őszbe hajló természet szépségeiben. A kirándulást a Szülői Szervezet támogatta, az erdei vasút bérlését pedig a Játék-Világ Közalapítvány.

Kakpusztára kirándultak az ovisok
Pont méretes volt nekünk ez a vonat

Egy hétfői napon a nagycsoporttal és a kis-középső csoporttal 8 órakor indultunk, Mesztegnyőig autóbusszal utaztunk, onnan az erdei kisvasúttal mentünk tovább. A gyerekek nagyon élvezték a kb. fél órás utat. Reggel még elég hűvös volt, de mire megérkeztünk, már szépen sütött a nap. Kiszállás után leültünk az asztalokhoz és tízóraiztunk. Majd előkerültek a hátizsákokból a különböző ropogtatnivalók és üdítők. Volt ott egy kisház, kijelölt tűzrakó hely, asztalok padokkal és egy vasútállomást jelző házikó. Tízórai után a gyerekek szabadon szaladgálhattak, játszhattak. Visszamehettek a vonatra is, megnézhették a mozdonyt. Vittünk plédeket, labdákat, mindenki kedve szerint játszhatott.

Jutka óvónéni és a nagyobb fiúk elmentek fát és ágakat gyűjteni, hogy tudjunk tüzet rakni. Ez nagyon tetszett a gyermekeknek. Megbeszéltük közben a tűzrakás lépéseit, és persze a veszélyeit is. Utána folytatódhatott a játék, bújócskáztak, fogócskáztak a gyerekek. Voltak, akik a plédeken piknikeztek, voltak, akik labdáztak. Ezután futóversenyt is rendeztünk, amin nagyon sokan részt vettek.

Kriszta óvó nénivel sétálni mentek páran az erdőbe, ahol őszi „kincseket” gyűjtöttek. Ezekből fogunk majd a szüreti vásárra barkácsolni. Miután visszaértek, nekiálltunk összepakolni, eközben a tűz is kialudt. (Azért még vízzel lelocsoltuk a biztonság kedvéért.) A kisvasúton hazafelé nagyon jó volt a hangulat, énekeltünk, tapsoltunk. Mesztegnyőn már vártak minket az autóbuszok. Beszállás után indultunk vissza az óvodába, ebédre érkeztünk meg. Nagyon jól éreztük magunkat, az idő is nagyon kedvező volt a kiránduláshoz. Reméljük, jövőre a mostani kiscsoportosoknak is megmutathatjuk ezt a természeti szépséget.

Szeptember 30-án a sármelléki repülőtérre megyünk kirándulni, egy repülőgép le- és felszállást nézünk meg a gyermekekkel. A kirándulás után készülünk az októberi szüreti rendezvényünkre. Az idei évben új programmal színesítettük a délelőttünket, őszi vásárt rendezünk az óvodásoknak, ahol egymás munkáját megvásárolhatják 1-2 dióért. Délutánra, a gyermekek legnagyobb örömére ugrálóvárat hívtunk.

Piknik Kakpusztán
A tűz érdekes és veszélyes játék
Hajdu Kinga
óvodapedagógus
(2009. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthelyi sorsok
(2020. I.szám Tavasz)
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
2. rész
(2019. II.szám Nyár)
·Sakk
(2017. II.szám Nyár)
·Trunkó Bálint jól fújta…
(2014. III.szám Ősz)
·Váratlan meglepetés karácsonyra
(2012. IV.szám Tél)
·A Kéthelyért Egyesület 2010. évi tevékenységéről
(2011. I.szám Tavasz)
·Sakkeredményeink az elmúlt negyedévben
(2009. III.szám Ősz)
·Egy különleges élmény – katasztrófa károk nélkül
(2008. II.szám Nyár)
·Mikulás az iskolában
(2006. IV.szám Tél)
·„Ép testben ép lélek”
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.02 msodperc