Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Megnyitotta kapuit az iskola

Nagyon közhelyesnek tűnhet, de mint minden évben, az idén is véget ért egy remélhetőleg sokak számára szép nyár, s mint minden év szeptemberében, az idén is elkezdődött egy új tanév a kéthelyi iskolában.
Szeptember elsején nyolc órakor tanévnyitó ünnepélyen vártuk régi és új diákjainkat. A Himnusz hangjait követően rövid, frappáns műsor után, melyet felsős diákjaink adtak, Molnár Marianna, az elsősök tanító nénije, s jómagam köszöntöttem a jelenlévőket.
Az üdvözlő szavakat követően tájékoztató jellegű hírek hangzottak el, s a Szózat után megkezdődött az érdemi munka előkészítése.

Örömmel mondhatom, hogy a tanulói létszámunk nem csökkent, illetve néhány tanulóval többen is kezdtünk, mint ahányan az elmúlt évet zártuk. A tanári karban Németh Lajosné (Manci néni) nyugdíjba vonulásán kívül nem történt személyi változás. Az ő helyére - bár volt meghirdetve állás - új tanár nem érkezett, így a munkát 17 pedagógussal kezdtük. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy az elvégzésre váró feladatok száma csökkent, csak azokat már iskolánkban tanító kollégákkal fogjuk ellátni. A technikai személyzetnél nem történt változás.

A fenntartó jóvoltából minden, ami az elmúlt tanévben működött, az idén is működni fog: legyen az iskolaotthon, szakkör, korrepetálás, könyvtár, sportfoglalkozás vagy művészeti oktatás.
A megnövekedett feladatok miatt kicsit másképpen, de remélhetőleg hatékonyan, napközit és tanulószobát is működtetünk. Sokak örömére változatlan formában folytatódik az úszásoktatás is.
Az idei tanévben - intézményünkben először – a felsős SNI-s (sajátos nevelési igényű) gyerekek fejlesztése is létező programunkká válik, melyet belső humánerőforrással oldunk meg.

A tárgyi feltételek javítása érdekében a nyáron - figyelembe véve a szűkös anyagi helyzetet - a földszinti négy tanterem teljes meszelését végeztettük el, s az összes többi teremben is volt tisztasági meszelés. A többi helyiség, folyosók és a tornaterem teljes meszelését is tervezzük, csak idő és pénz kérdése, mikor készül el. Mi azon vagyunk, hogy minél hamarabb sor kerüljön a munkálatok elvégzésére.

Pályázati pénzek dolgában viszont ismét jól állunk.
Különböző források felhasználásával decemberig összesen valamivel több, mint 1.700.000 Ft-ot költhetünk új eszközökre, mely a közös munkát teheti majd eredményessé, sikeressé.
Gondolatban már el is költöttük, megterveztük, mire fordítsuk, csak arra várunk, hogy ez a pénz az iskola számláján megjelenjen.
Ha emlékeztethetem a kedves olvasót, a tanév végéig is jelentős pályázati összegeket fordítottunk fejlesztésre, melyről a lap korábbi számaiban részletesen beszámoltam.

Összegezve: a szokásos, kezdeti nehézségeket legyőzve problémamentesen indultunk, s minden adott ahhoz, hogy a tavalyihoz hasonló, nagyon sikeres tanévet végezzünk.
Kívánok mindenkinek: tanulóknak, pedagógusoknak, szülőknek és olvasóknak nyugodt, de sikeres munkával teli tanévet!

Hurja Lajos
igazgató
(2009. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Helyesen író kéthelyi lányok
(2020. I.szám Tavasz)
·Aranyköpések az iskolában
(2018. II.szám Nyár)
·Pályázatok, pályázatok, pályázatok…
(2017. II.szám Nyár)
·Egy gazdag életmű
(2014. IV.szám Tél)
·Friss tavaszi sporteredmények
(2014. I.szám Tavasz)
·A Kéthelyért Egyesület 2010. évi tevékenységéről
(2011. I.szám Tavasz)
·Havanecz Imre képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Pályázati felhívás - Általános igazgatási ügyintéző
(2008. III.szám Ősz)
·Egészségpolitika helyett tudomány…
(2006. III.szám Ősz)
·Élményeim a sítáborról
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc