Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Pörög tovább az időkerék…

Korábban több cikkemet is azzal kezdtem, hogy az idő nagyon gyorsan szalad.
Most is csak ismételni tudom magam: nemrég volt évnyitó, az őszi szünet, karácsony, a téli szünet, újév, félévi bizonyítványok osztása, beiskolázás, tavaszi szünet, húsvét.
Lezajlottak a hagyományosan tavasszal rendezett különböző - tanulmányi, sport, ének - versenyek és az osztálykirándulások.
A napokban jól sikerült gyermeknapot tartottunk, pünkösd ünnepének örültünk, a nyolcadikosok túl vannak az év végi vizsgákon és készülnek a ballagásukra, a kisebbek a tanév zárására, az utolsó tanítási napokra, a művészeti bemutatókra, s persze a nyári szünetre.

A legfontosabb eseményeinken túl a szakmai munkát segítő fejlődésünkről is tájékoztatni szeretném a Tisztelt Olvasókat. A tanév során több mint kétmillió forintot költhettünk szakmai eszközökre, fejlesztésre. A pénz zöme sikeres pályázatok, illetve pályázati normatívák során kerülhetett az intézmény „kezébe”.
A vásárlásokhoz kikértem a kollégák véleményét, felmértem az igényeket, s ezek figyelembevételével történtek a megrendelések és a beszerzés.

Fontossági sorrend nélkül:

  • új ruhákat (15 db, délalföldi), ingeket, csizmanadrágokat, mellényeket, tv-t videó és DVD lejátszót, minőségi hangzóanyagokat, hangszereket, kottákat, festéket, fontos eszközöket kapott a művészeti tagozat minden ága, s a táncterem padlózata új borítást „vett magára”;
  • minden évfolyamnak van immár „saját” kazettás CD lejátszója;
  • minden szaktanterem vagy évfolyam kapott fali és nyelvi tablókat, térképeket, digitális taneszközöket, szemléltető eszközöket, s egy újabb terembe került nagyméretű interaktív tábla;
  • hét db komplett számítógép, egy nagyon profi nyomtató beszerzése történt a pedagógiai munka végzéséhez, segítéséhez;
  • egy tanterem lett felszerelve új tanulóasztalokkal (14 db) és székekkel (28 db), így már csak egy teremben szükségeltetik a csere;
  • a könyvtár is kapott - a régi, korszerűtlen gép helyére - új számítógépet, tv-t, DVD és videó lejátszót.

Volt két kisebb sikeres pályázatunk, melyek díját a hagyományosan iskolánkban rendezett térségi alsó tagozatos helyesírási és népdaléneklési verseny lebonyolítására, jutalmazására, a versenyzők és kísérőik, felkészítőik vendégül látására, valamint a DÖK által rendezett verseny díjazására fordítottuk, de jutott belőle az év végi jutalomkönyvekre is.
Megszépült külsővel várják a ballagást a konyhát és ebédlőt, valamint a rajz- és technikatermet magukba foglaló udvari épületek.
Jelenleg egy újabb kb. 4 millió Ft-os, fejlesztésre, művészeti eszközök vásárlására benyújtott pályázatunk elbírálására várunk.

Nem tudom, kinek mit jelentenek a felsoroltak, az biztos, mi – iskolánk tanulói, dolgozói – nagyon örültünk minden egyes új eszköznek, gépnek, tablónak, ruhának, csizmának, hiszen ezek nagyobb részt a gyermekek fejlődését szolgálják, s kicsivel sem kisebb részben a minőségi munka folytatását, mert az a jövőnk záloga.

Tanulóinknak sikeres tanévzárást, s minden érintettnek eseményekben bővelkedő, de balesetmentes nyarat, erőt, egészséget kívánok!

Hurja Lajos
igazgató
(2009. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
(2020. II.szám Nyár)
·Általános iskolai versenyeredmények 2017/2018. tanév
(2018. II.szám Nyár)
·A Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2016/2017. tanévének 1. félévéről
(2017. I.szám Tavasz)
·„Én nem a győztest éneklem”
(2015. II.szám Nyár)
·Országos bajnokaink „születtek”
(2014. II.szám Nyár)
·Országos fedett pályás bajnoki címet szerzett Bajnok Eszter távolugrásban!
(2011. I.szám Tavasz)
·Dr. Bánkuty József polgármester-jelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Eredményesen versenyeztünk
(2007. II.szám Nyár)
·Táncolunk…
(2005. III.szám Ősz)
·Régi karácsonyok Kéthelyen
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc