Kórushírek

Nagyon kevés, hozzánk hasonló falu van, ahol két különböző korosztályú kórus működik egymástól függetlenül, de azonos műfajban. Olyan meg az országban is alig, ahol az a két kórus minősített lenne. De hogy a két kórus mindegyike Arany páva díjas lenne, olyan sehol nincs. Azaz van, Kéthelyen.

Asszonykórus Középiskolások Kórusa

Kórusaink jubiláltak, a Kéthelyi Asszonykórus TIZENÖT, a Kéthelyi Középiskolások Kórusa TÍZ éves lett.
Ebből az alkalomból sikerült egy közös CD-t készíteni, melyen a kórusok - mondhatjuk úgy -kedvenc dalai, dalcsokrai hangzanak el. Ezzel párhuzamosan elkészült egy DVD is, mely Kéthely község szépségét hivatott bemutatni, a teljesség igénye nélkül, s alatta a már említett CD anyagából szólalnak meg részletek. A DVD-n láthatóak még a CD-felvétel legemlékezetesebb pillanatai, a dalok képi megjelenítésben is.
Május 23-án, a Művelődési házban tartottuk jubileumi kórustalálkozónkat.
Meghívásunkat a közös ünneplésre a táskai, a balatonfenyvesi, a kőröshegyi és a gadányi népdalkör tagjai fogadták el. Egymás tiszteletére és örömére magas színvonalú előadásban dalok, dalcsokrok hangzottak el, melyet a jelenlévő nézők nagy tapssal jutalmaztak. A műsor színvonalát emelték iskolánk két néptánccsoportjának táncosai is.
A felvételek elkészítésében és az ünnepség lebonyolításában nyújtott segítségért köszönetünket fejezzük ki a község Képviselő-testületének, a Kéthelyért Egyesületnek, a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának. Valamint személy szerint Németh Lajos polgármesternek, Dr. Bánkuty József alpolgármesternek, Dávid Tamás egyesületi elnöknek, Szalai Lilla múzeumi főmunkatársnak, valamint Peti Grétának, Horváth Sándornénak, Dávid László családjának, az iskola konyhai dolgozóinak az erkölcsi és az anyagi támogatásukért, a munkájukért valamennyi kórustag nevében.

Személy szerint külön köszönöm a kórusok minden egyes tagjának az együtt töltött éveket s a munkájukat, áldozatkészségüket, s azt hogy kibírtak engem, ennyi ideig!
További sikereket, kitartást, erőt és egészséget kívánok mindenkinek!

Hurja Lajos, kórusvezető