Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Az idő kereke…

Legutóbb azzal kezdtem írásomat, hogy félelmetes, milyen gyorsan forog az idő kereke. Ez a véleményem azóta sem változott. A tanári szobában beszélgetve gyakran felelevenítjük, nem is olyan régen voltak a karácsonyi ünnepségek, volt szilveszteri buli, köszöntöttük az új évet, s íme már márciust írunk.

Az idő múlását nem töltöttük haszontalanul: az iskolában folytattuk a szeptemberben megkezdett munkát, színvonalas karácsonyi műsorokat adtunk. Azért használok többes számot, mert a „hazai” karácsonyi ünnepségen kívül iskolánk tanulói a balatonújlaki lakosságnak is bemutatták műsorukat, nagy tetszést aratva. A Marcali Kórházban is megpróbáltak karácsonyi hangulatot lopni azoknak a betegeknek a szívébe, akik nem tölthették családjukkal, szeretteikkel az ünnepet. Köszönet érte a felkészítő nevelőknek, s természetesen a műsor szereplőinek!

Január 3-án folytatódott a tanév. Két hét után osztottuk a félévi bizonyítványt, volt akinek értesítő, volt akinek mérgesítő jutott. Beiskoláztuk a nyolcadikosokat, remélhetőleg mindenkit a legmegfelelőbb helyre.

Közben lázasan készült minden tanulónk a farsangra. Február 7-én végre mindenki színre léphetett a művelődési házban. Számos nagyon ötletes egyéni jelmezt láthattunk, de az est (a délután) fénypontja az osztályok produkciója volt. Zsűritagként közvetlen közelről élveztem a bemutatókat, ezért bátran állíthatom, nagyon magas volt a színvonal. Ötletes jelmezek, gyönyörű díszletek, jól kiválasztott zenék szem- és fültanúi lehettünk. Nem is tudtuk eldönteni a helyezéseket, ezért minden csoportos produkciót egy finom tortával jutalmaztunk. Ezúton szeretnék köszönetet mondani az iskola Szülői Szervezetének a farsangi szervezésben és kivitelezésben nyújtott sokrétű támogatásáért. A jó hangulatú mulatság a szokásostól eltérően nem diszkóval, hanem táncházzal zárult, mely méltán aratott nagy sikert a gyerekek körében.

Kungfupandák tánca
Micimackó a mézescsuporral
Fergeteges iskolai farsang
Pillanatkép a táncházból

De nemcsak szórakoztunk februárban, megfontoltan elterveztük közel kétmillió forint pályázaton nyert összeg hasznos célokra fordítását, s már van olyan eszköz, ami meg is érkezett. Nyelvi tablókat, interaktív táblát, 14 új padot, hozzá székeket, interaktív tananyagot tartalmazó CD-ket, DVD-ket, audiovizuális eszközöket, komplett számítógépeket és egyéb olyan eszközöket vásároltunk, melyek segítik, színvonalasabbá teszik az iskolai nevelő-oktató munkánkat.

Az összes alsó tagozatos osztály ősztől fogva felváltva, 8 héten át heti 3 testnevelés óra keretében úszásoktatásban részesült. Talán senkinek sem kell magyarázni, mennyire egészséges, fontos, biztonságos, ha gyermekeink megtanulnak úszni. Jelenleg a felsősökön van a sor, a 8. és a 6. osztály kezdte, a többiek is folytatják majd a marcali tanuszodában.

A bőség zavarával küzdve, a legfontosabb eseményeket próbáltam felsorolni, de a lényeg kiolvasható a sorokból: teljen bármilyen gyorsan az idő, az iskolában minden másodpercét kihasználjuk. Fontos minden másodperc, amit gyermekeink oktatására, fejlesztésére fordíthatunk. Ennek szellemében dolgozva tovább kívánok minden olvasónak erőt, egészséget, az iskola tanulóinak szorgalmat, kitartást, hiszen nemsokára itt a nyár…

Táncosaink nyitották meg a Szülők bálját
Hurja Lajos
iskolaigazgató
(2009. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthelyi sorsok
(2020. I.szám Tavasz)
·Felújítások a településen
(2017. III.szám Ősz)
·Múltidéző – Fehérlaposok
(2017. I.szám Tavasz)
·Civil szervezetek által elnyert pályázatok
(2015. III.szám Ősz)
·Öregfiúk télen
(2014. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2011. II.szám Nyár)
·Tavaszi sakkeredmények – Havanecz Bianka országos aranyérmes!
(2010. II.szám Nyár)
·Képviselőtestületi ülés
(2008. III.szám Ősz)
·Kompetenciaalapú és integrációs oktatás
(2006. III.szám Ősz)
·Emlékezzünk...
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc