Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Egyszerűen félelmetes

Ne tessék megijedni, nem horror történettel ijesztem meg a Tisztelt Olvasót! Arról beszélgetünk mostanában, hogy félelmetes, milyen gyorsan megy az idő. Nemrég volt, hogy arról számoltam be, elkezdődött a tanév, s kollégáim már a karácsonyi ünnepély műsorát készítik elő, próbálják a szerepeket, gyakoroljuk a verseket, énekeket.

Az eddig eltelt időszak történéseiről szeretném tájékoztatni a falu lakosságát. A tanév elkezdődött, fenntartónk jóvoltából minden tanuló ingyen jutott tankönyvekhez. Fő feladatunk, a tanulás mellett – mint mindig – most is különböző versenyeken vettünk részt, kisebb-nagyobb sikerrel. Vers-, mese-, prózamondó versenyeken indultunk, énekeltünk, kézilabdáztunk. S bár volt, amikor nem értettünk egyet a zsűri véleményével, a tisztes, színvonalas helytállást, a felkészítések színvonalát nem lehet megkérdőjelezni. Ezt támasztja alá más iskolában tanító kollégák véleménye is.

A művészeti oktatásra fordítható 1 millió 20 ezer forintot nyert intézményünk. Ebből az összegből a néptáncosok dél-alföldi ruhákat, táncszőnyeget, tv-t, DVD- és videolejátszót, a hangszeresek új hangszereket, kottákat, modern zenehallgatási eszközöket, a képzőművészek a munkához szükséges kellékeket kaptak. De jutott még az alsó tagozat számára minden évfolyamnak CD-rádiós magnó, és a könyvtárba is vásároltunk televíziót, DVD- és videolejátszót.
A mindennapi munkánk segítésére az informatikai normatívából nagyon jó minőségű, modern nyomtatót vásároltunk. Tehát elmondhatjuk, eszközök dolgában szépen gyarapodtunk. Továbbá iskolánk minden tanulója lehetőséget kapott, hogy megtanuljon úszni, vagy tudását továbbfejlessze. Marcaliban elkészült az új fedett uszoda, s mi kihasználjuk a lehetőséget úgy, hogy az tanulóink szüleinek egyetlen forintjába sem kerül. Az oktatás költségeit az önkormányzatunk, az utaztatás költségeit a kistérségi társulás finanszírozza. Köszönet illeti a tisztelt képviselőtestületi tagokat érte.

Visszatérve a jelenhez, készülünk a karácsony méltó ünnepléséhez. Hagyományaink köteleznek bennünket, s biztos vagyok abban, hogy azok, akik 2008. dec. 19-én 10 órakor megtisztelnek bennünket, s megnézik műsorunkat, nem csalódnak, s reméljük, egy kicsit hozzájárulunk az ünnepi hangulat megteremtéséhez.
Megragadom az alkalmat, hogy iskolánk minden dolgozójának, tanulójának, szüleiknek, valamint Kéthely minden lakosának szeretetteljes karácsonyt és békés, boldog, sikerekben gazdag újévet kívánjak.

Hurja Lajos
igazgató
(2008. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Karácsonyi képek
(2019. IV.szám Tél)
·Megyei értékek
(2018. IV.szám Tél)
·Közelítettünk…
(2016. III.szám Ősz)
·Sipos Balázs
(2014. III.szám Ősz)
·Beérett a befektetett munka gyümölcse ifjúsági labdarúgóinknál
(2013. III.szám Ősz)
·Falunap
(2012. II.szám Nyár)
·Láma a Baglas hegyen
(2010. III.szám Ősz)
·Egy profi Kéthelyről
(2009. I.szám Tavasz)
·Március 15.
(2006. I.szám Tavasz)
·Felkészíteni az új kihívásokra
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc