Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Békeidőben is tevékenyek a vöröskeresztesek

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy Kéthelyen is működik a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete. Titkára Gombai Lászlóné 18 aktivistát tart egységben. Tevékenységünk nemcsak az éves tagdíjak begyűjtéséből áll. Községünkben dicséretes módon szép számmal, több mint 200-an támogatják a tagbélyegek megvásárlásával az önkéntes egészségügyi szolgálatot. 200, 500, 1000 Ft-os díjak közül lehet választani. A bélyegek árának fele helyben marad, felhasználható – és fel is használjuk – kéthelyi rászorulók támogatására.

  • Évente kétszer megszervezzük az önkéntes véradók részvételét a véradásban, segítjük annak lebonyolítását, pl. most, december 17-én. Ezúton köszönjük mindenkinek a megjelenést, a segítséget.
  • Kétévente műsoros ünnepséget rendezünk, hogy megköszönjük a véradományokat, megjutalmazzuk a többszörös véradókat. November 29-én köszöntöttük azokat, akik 2007 januárja után is adtak vért.
  • Minden karácsonyra 40-50 csomagot osztunk szét nyugdíjasok között, tavaly hozzájárult ehhez a Kéthelyért Egyesület is. Ebben az évben együtt a Kéthelyért Egyesülettel az 1930-32 között születetteket lepjük meg főként tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomaggal.
  • Egyik évben az óvodásokat, másikban az iskolásokat támogatjuk kis ajándékkal, pl. gyermeknapon, húsvétkor.
  • Hogy szerény bevételünket – ami a tagbélyegek árából származik – kissé növeljük, minden év elején jótékonysági bált szervezünk.

Rendezvényeinkre mi aktivisták – nyugati jótékonysági nőmozgalmakhoz hasonlóan – magunk készítjük a süteményeket, harapnivalókat, gyűjtjük a támogatásokat, díszítünk, takarítunk, szervezünk. Mindenki a szabadidejének terhére. Reméljük, sokáig tehetjük még ezt békében.

Balázs Andorné
a Magyar Vöröskereszt Kéthelyi Szervezetének aktivistája
(2008. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Németh Lajos
(2019. III.szám Ősz)
·Kéthely SE hírei
(2018. II.szám Nyár)
·Ünnepek és hétköznapok az óvodában
(2016. I-II.szám Nyár)
·Sakkhírek
(2014. I.szám Tavasz)
·Hunyadi utcától a Magyari utcáig
Töredékek
(2013. III.szám Ősz)
·Irodalmi rendezvények augusztusban, a könyvtárban
(2011. III.szám Ősz)
·Bende Liza
A KŐKECSKE
(2009. II.szám Nyár)
·Élménygyűjtés nagycsoportosoknak
(2008. II.szám Nyár)
·Fáj a térdem…
(2005. III.szám Ősz)
·Házi szaloncukor
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc