Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Mi újság az iskolában?

Ha nagyon egyszerűen akarunk fogalmazni, semmi. Semmi különös.
De ez így nem igaz! Közeledik a tanév vége, s ha alaposan végiggondoljuk, nagyon sok minden történt velünk a tanévben.
Elkezdtük a tanévet, megünnepeltük október hatodikát, színvonalas műsort produkáltunk október 23-a tiszteletére, élveztük az őszi szünetet, jött a Télapó, s nem sokkal később a karácsony, ahol ismét remek műsort adtunk mind az iskolai ünnepségen, úgy a „Falu karácsonyán” is. S minősítették a művészeti tagozatot. Nem is akárhogyan, Kiváló Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola lettünk. Jött a várva várt téli szünet, s el is repült nagyon gyorsan. „Életmentő” tanulások következtek a jobb félévi bizonyítványért, főleg a nyolcadikosok számára, mert egyáltalán nem mindegy, mi kerül a továbbtanulási lapokra. Aztán megkaptuk az értesítőt, de volt, akinek bizony mérgesítő volt inkább.

Kompetenciamérés 6.o.

A második félév is elkezdődött. Beiskolázás, pompás farsang, finom tortanyereményekkel és remek tombolatárgyakkal, majd március tizenötödike, nemzeti ünnepünk, ahol ismét szép műsort adtunk elő, s az ovisok nagycsoportja is elismerően figyelte a prózásokat, érdeklődve hallgatta a kórust, s szájtátva nézte a táncosok lépéseit.
Rövid tavaszi szünet, jött a nyuszi, vele a húsvéti ünnepkör, locsolkodtunk, tojást kerestünk… S elkezdődött az év vége előtti hajrá.
Szinte minden héten voltunk valamilyen versenyen: énekeltünk, mesét, verset, prózát mondtunk, kézilabdáztunk, atlétikáztunk, matekoztunk, helyesírást gyakoroltunk, és hoztuk a szebbnél szebb, értékesnél értékesebb helyezéseket, díjakat, minősítéseket. Nem volt verseny, ahonnan nem hoztunk díjat. Májusban kirándultunk, ki-ki merre, az ország, a megye, a régió különböző szépségeit felfedezve. 4., 6., 8. osztályosaink megírták az országos kompetenciamérést, megnyílt a kiállítás a rajzosok munkáiból, lezajlott a művészeti bemutató, a nyolcadikosok vizsgái, itt a ballagás és évzáró. S aztán jöhet a várva várt nyári szünet.

A negyedikeseket is mérték

S a kérdésre felelve, mi újság? Semmi! Ezeket leszámítva, tényleg semmi, másnak. De nekünk nagyon mozgalmas volt a tanév, s bizony még nincs is vége. Egy utolsó hajrá, hogy szépre sikeredjen a bizonyítvány. Ha lehet, még szebbre, mint februárban, de legalább olyanra.
Egy mozgalmas, munkával teli, sikeres tanév zárására készülünk, s reméljük, a következő is szép, hasonlóan sikeres, munkával teli, s nem utolsó sorban nyugodt lesz! Reméljük. S hogy mi újság? Semmi különös.

Hurja Lajos
(2008. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Levélváltás Havanecz Biankával
(2019. III.szám Ősz)
·Sakk
(2017. II.szám Nyár)
·Kéthely SE hírei
(2016. III.szám Ősz)
·Megalakult a polgárőrség Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·Kirándulások...
(2013. II.szám Nyár)
·NB III-as női kézilabdában Kéthely csapata bajnoki címet nyert
(2011. II.szám Nyár)
·Képriport az óvodából
(2009. II.szám Nyár)
·Kórushírek
(2007. III.szám Ősz)
·Megemlékezés az iskolában
(2005. III.szám Ősz)
·Királynő, vezér, bástya, huszár…
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc