Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kórus

Folytatódott a megmérettetések sora onnan, hogy az Általános Iskolások Kórusa az országos döntőbe jutott. Ezt 2008. 04. 05-én, Budapesten, a Néprajzi Múzeumban rendezték. Szerénytelenség nélkül mondhatom, helytálltunk: ezüst fokozatot kaptunk.

Örömre azonban nem sok idő maradt, mert a lányok - kiegészítve a középiskolásokat - az Asszonykórussal egyetemben már másnap Görgetegre utaztak, hogy a KÓTA országos minősítőjén bizonyíthassák tehetségüket. A zsűri névsorát megismerve – Olsvai Imre, Birinyi József, Budai Ilona -, az egyik szemünk sírt, a másik nevetett. Sírt, mert nagyon szigorú, s nevetett, mert nagyon igazságos bírálókat fogtunk ki. Aki itt bármilyen eredményt ér el, biztos nem érdemtelen arra. S hogy a verseny még izgalmasabbá váljon, elmondhatjuk, a szereplőgárda sem hétköznapi volt: Látrány, Szabadi, Kaposvár, Görgeteg, Zselicszentpál…

Először a fiatalok léptek színpadra, s nyújtották a tőlük elvárható, nagyon magas színvonalú teljesítményüket, egy domaházi és egy somogyi dalcsokrot énekelve. Kicsivel később az Asszonykórus adta elő mezőföldi és a Balaton környéki (kicsit hazai) csokrétáját.

A felnőttek ilyen összeállításban (tagok mentek, újak jöttek) először vettek részt minősítésen. Ez azonban nem látszott a produkción, s életük egyik legegyenletesebb, kiegyensúlyozott teljesítményét nyújtva énekeltek, s aztán vártuk a nagyérdemű döntését. Nem is hiába…

A Kéthelyi Asszonykórus három arany minősítés után végre megkapta az oly régóta áhított arany páva díjat, s a Kéthelyi Középiskolások Kórusa is hasonlóképpen, de immár harmadszor kapta meg e rangos elismerést. Örömünk határtalan, s csak halkan jegyezzük meg, hogy hazánkban nincs egyetlen olyan falu, sőt város sem, ahol két „aranypávás” kórus énekelne egymás mellett, de két, külön korosztályban a felnőttek között. S nincs egy helység sem, ahol két – ilyen magas elismeréssel bíró, népdalt éneklő kórust tartana fenn az önkormányzat.

Nagy köszönet a lányoknak, asszonyoknak, és köszönet az Önkormányzatnak is! Én nagyon büszke vagyok rájuk.

Hurja Lajos
(2008. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthelyi sorsok
(2019. IV.szám Tél)
·Télbúcsúztató, tavaszköszöntő események az óvodában
(2018. I.szám Tavasz)
·Dudás Virág újabb eredményei
(2016. III.szám Ősz)
·Országos bajnokaink „születtek”
(2014. II.szám Nyár)
·Öregfiúk csapata Kéthelyen
(2013. IV.szám Tél)
·„Kéthely-város”
A jövő ígérete, vagy fantazmagória?
(2011. II.szám Nyár)
·Néptánc az óvodában
(2009. IV.szám Tél)
·Képviselőtestületi ülés
(2008. III.szám Ősz)
·Kéthely 2006. évi költségvetéséről
(2006. I.szám Tavasz)
·Hej, madárka...
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc