Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Kéthelyi Középiskolások Kórusa

1993-ban alakult a helyi általános iskola jó hangú, vállalkozó kedvű diákjaiból egy kamarakórus.

Csoportkép a kórusról

1994-ben az első megmérettetésen felnőtt mezőnyben bronz minősítést kaptak a KÓTA Népzenei Együttesek Országos Minősítőjén. Ezt a sikert többször megismételték. Közben kiöregedtek az általános iskolából és a környék középiskoláiba szóródtak szét.
2000-ben ezek a fiatalok alakították meg a Kéthelyi Középiskolások Kórusát. Még ebben az évben feljebb léptek a létrán ezüst minősítéssel, majd a "Kultúrával a Nyugat Kapujában" című versenyen III. díjat kaptak. Tették mindezt változatlanul a felnőttek között, mert máshol nem volt rá lehetőségük. Később írtak ki versenyt a korosztályukban is, de csak egyéni (szólista) népdalénekeseknek.
Az eredmények név- és minősítés szerint: Hurja Tímea, Hurja Viktória, Maczkó Nikoletta, Szabó Mercédesz, Tóth Éva: arany, ezüst és bronz fokozatok.
2002-ben a kórus elérte a KÓTA-NEOMI arany fokozatát, s az idén, hazai környezetben sikerült ezt a címet megvédeni, illetve az Aranypáva díjig fokozni.
A kórus ún. könnyű műfajú vokális ének kategóriában is jeleskedik, de itt elsősorban a szólisták sikeresek. Jelenleg szólisták: Hurja Viktória, Nagy Veronika, Szabó Mercédesz. Nagyon sokfelé adták jelét tehetségüknek, szép sikereket értek el.
- Mi egész más utakon járunk, mint a "nagyok" (az asszonykórus). Más stílust képviselünk, gyakran merítünk a határon túli magyarság gazdag dalkincséből és a könnyűzene gyöngyszemeiből. Ez "jól áll nekünk", szeretjük, örömmel énekeljük. Azt mondta a minősítőn az egyik zsűritag: jó úton járunk, csak így tovább. Kevés hasonló korú fiatal áldozza fel a szombat délutánjait próbákra. Nekünk megéri, mert jó együtt énekelni, főleg, ha így megy a szekér. - mondják a fiatalok.
Meg kell említeni, hogy több általános iskolás is énekel a kórusban, ezzel bizonyítják tehetségüket és biztosítják az utánpótlást. Éppen a napokban nyerték meg Székesfehérváron az Országos Népdaléneklési Verseny döntőjét a sok művészeti, dalos, városi általános iskola kórusai előtt. Gratulálunk gyerekek, gratulálunk Hurja tanár úr!

(2004. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Télutó, tavaszelő az oviban
(2020. I.szám Tavasz)
·A Somogy Megyei Értéktárba felvett értékeink rövid leírása
(2018. IV.szám Tél)
·Nova Raca-n jártak rajzosaink
(2016. I-II.szám Nyár)
·Munka, fejlődés, nyugalom
(2015. I.szám Tavasz)
·Vége van ...
(2013. III.szám Ősz)
·Kiemelkedő versenyeredmények a 2011-12-es tanévben
(2012. II.szám Nyár)
·Véradás
(2010. II.szám Nyár)
·Sakkeredmények
(2009. I.szám Tavasz)
·Kiállítás a kézműves szakkörösök munkáiból
(2006. II.szám Nyár)
·Mit sütsz …
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc