Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kéthelyi Középiskolások Kórusa

1993-ban alakult a helyi általános iskola jó hangú, vállalkozó kedvű diákjaiból egy kamarakórus.

Csoportkép a kórusról

1994-ben az első megmérettetésen felnőtt mezőnyben bronz minősítést kaptak a KÓTA Népzenei Együttesek Országos Minősítőjén. Ezt a sikert többször megismételték. Közben kiöregedtek az általános iskolából és a környék középiskoláiba szóródtak szét.
2000-ben ezek a fiatalok alakították meg a Kéthelyi Középiskolások Kórusát. Még ebben az évben feljebb léptek a létrán ezüst minősítéssel, majd a "Kultúrával a Nyugat Kapujában" című versenyen III. díjat kaptak. Tették mindezt változatlanul a felnőttek között, mert máshol nem volt rá lehetőségük. Később írtak ki versenyt a korosztályukban is, de csak egyéni (szólista) népdalénekeseknek.
Az eredmények név- és minősítés szerint: Hurja Tímea, Hurja Viktória, Maczkó Nikoletta, Szabó Mercédesz, Tóth Éva: arany, ezüst és bronz fokozatok.
2002-ben a kórus elérte a KÓTA-NEOMI arany fokozatát, s az idén, hazai környezetben sikerült ezt a címet megvédeni, illetve az Aranypáva díjig fokozni.
A kórus ún. könnyű műfajú vokális ének kategóriában is jeleskedik, de itt elsősorban a szólisták sikeresek. Jelenleg szólisták: Hurja Viktória, Nagy Veronika, Szabó Mercédesz. Nagyon sokfelé adták jelét tehetségüknek, szép sikereket értek el.
- Mi egész más utakon járunk, mint a "nagyok" (az asszonykórus). Más stílust képviselünk, gyakran merítünk a határon túli magyarság gazdag dalkincséből és a könnyűzene gyöngyszemeiből. Ez "jól áll nekünk", szeretjük, örömmel énekeljük. Azt mondta a minősítőn az egyik zsűritag: jó úton járunk, csak így tovább. Kevés hasonló korú fiatal áldozza fel a szombat délutánjait próbákra. Nekünk megéri, mert jó együtt énekelni, főleg, ha így megy a szekér. - mondják a fiatalok.
Meg kell említeni, hogy több általános iskolás is énekel a kórusban, ezzel bizonyítják tehetségüket és biztosítják az utánpótlást. Éppen a napokban nyerték meg Székesfehérváron az Országos Népdaléneklési Verseny döntőjét a sok művészeti, dalos, városi általános iskola kórusai előtt. Gratulálunk gyerekek, gratulálunk Hurja tanár úr!

(2004. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·90 éves a Kéthelyi Sportegyesület
(2019. IV.szám Tél)
·Kéthelyi leány Amerikában
(2017. IV.szám Tél)
·A szüreti borkorcsolya-versenyekről
(2016. III.szám Ősz)
·Ötéves a Nyitott Klub
(2015. II.szám Nyár)
·Tóth Imre tanító, igazgatóhelyettes életútja (1903-1967)
(2013. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2012. III.szám Ősz)
·„Bezzeg az én időmben”
(2009. IV.szám Tél)
·Készül a karácsonyi mézeskalács
(2008. IV.szám Tél)
·Új óvodásaink vannak
(2006. III.szám Ősz)
·Művészeti szemlén mutatkoztak be gyermekeink
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc