Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Tavaszvárás az óvodában

Idén nagyon korán beköszöntött a tavasz. Hagyományainkhoz híven most is sok programmal készültünk.

Február elsején tartottuk óvodánkban a farsangot. A csoportokban már 2 hete előfarsangoltunk. A vendéglátó csoport óvónői és dajkája bábműsorral, mesejelenetek eljátszásával és saját készítésű süteménnyel kedveskedtek a gyerekeknek. E napokkal ráhangolódtunk az igazi, nagy farsangi mulatságunkra, amelyre a szülőket, nagyszülőket is meghívtuk. Minden óvodás jelmezbe öltözött, az ötletes és szép kosztümök sokszínűsége a szülők kreativitását tükrözte.
A szokásokhoz híven az idén is volt tombola és zsákbamacska minden csoportban. Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát!

Farsangol a nagycsoport

Február 5-én hangos énekszóval, dobokkal, cintányérokkal, csörgőkkel búcsúztattuk a telet. A gyermekek örömére a szalmából készült kiszebabánkat is elégettük az udvar közepén.

Síppal-dobbal búcsúztatjuk a telet

A Kölyökidő Alapítvány képviselője keresett fel minket, hogy február 28-án egy bűvészműsorral és arcfestéssel kedveskednének óvodásainknak. Örültünk a lehetőségnek, izgalommal várták a gyerekek a műsor napját. Érdekes, élménydús előadást láttunk. A bűvészhölgy produkciója után minden óvodás arcát az általa kért figurára festették. Voltak kutyák, cicák, oroszlánok, medvék, sárkányok, pillangók és tavasztündérek. Az elkészült „műveket” lefényképezték, a képeket a szülők megvásárolhatták.

Arcfestés után megszeppenve

Március 3-án immár másodszor látogatott el hozzánk Dékány Ágnes bábművész. Műsorának címe: Mese a Húsvétról, amikor a róka festette a hímes tojásokat. A művésznő szokásához híven gyönyörű díszletbe foglalt, színvonalas műsorral lepett meg bennünket, amit a gyermekek nagy átéléssel néztek végig. Az előadás díját a farsangi bevételből fizettük.

Dékány Ágnes előadását várjuk

Március 11-én a már szintén hagyományossá vált szülő-gyermek közös délutáni program keretében tojásfestés volt nálunk. Mint a korábbi években, most is meghívtuk Ivanicsné Szabó Gitta népi iparművészt, aki ismét elkápráztatott bennünket munkáival. Egész délután együtt festettük és díszítettük a szebbnél szebb tojásokat.

Tojásfestés Gitta nénivel
Ivanics Gitta néni alkotásai

Nemzeti ünnepünkre minden csoport szorgalmasan készülődött. Zászlókat, kokárdákat, huszárokat festettünk, csákókat hajtogattunk. Közös ünnepélyünket a feldíszített folyosón tartottuk.

Március 15-ei díszlet az óvodában
Dudás Eszter nagycsoportos óvodás rajza
A bohóc bűvészkedik, vagy a bűvész bohóckodik

A húsvéti ünnep előtti várakozást is sok tevékenységgel igyekszünk megtölteni. Népi játékokat, énekeket játszunk, gyurmából, agyagból készítünk a húsvétot szimbolizáló figurákat, mintázunk, vágunk és sokat festünk a gyermekek örömére.

Nyuszi fülét hegyezi,
Nagy bajuszát pödöri.
Répát eszik: ropp, ropp, ropp,
Nagyot ugrik: hopp, hopp, hopp.

Mika Lajosné
(2008. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Tűzoltóautóval gazdagodott településünk
(2018. IV.szám Tél)
·Dudás Virág újabb sikerei Ju-Jitsu sportágban
(2017. III.szám Ősz)
·Füleki Virág: Sötét erdő, fényes csillag
(2016. IV.szám Tél)
·Évfordulóink 2014-ben
(2014. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2012. I.szám Tavasz)
·Óvodánk eseménynaptára szeptember - október hónapra
(2010. III.szám Ősz)
·Erdélyben jártunk
(2009. III.szám Ősz)
·Készül a karácsonyi mézeskalács
(2008. IV.szám Tél)
·Mikulás járt az iskolában
(2005. IV.szám Tél)
·Játék – zene – hangszerek
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc