Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Lakossági tájékoztató

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy térségünkben 2008. május 13-14-15-én nemzetközi katasztrófa-elhárítási és együttműködési gyakorlat lesz. A gyakorlat a „Balaton 2008.” erdő-, tőzegtűz és veszélyes anyag baleset felszámolási (nemzetközi) és irányítói törzs felkészítő gyakorlás nevet viseli.

Tűzoltó repülő

Célja: a hivatásos és önkormányzati szakemberek, vezetők komplex gyakoroltatása, új technikák megismerése, az együttműködés vizsgálata, civil szervezetek bevonásával.

A gyakorlat kombinált, feltételezett eseményeken alapul. Kiterjedt erdőtűz következtében vegyi anyagot szállító gépkocsi balesetének bekövetkezését és tőzegtűz kialakulását feltételezzük. Az akcióban magyar és horvát hivatásos és önkéntes erők vesznek részt, kiegészítve önkormányzatok vezetőivel, munkatársaival és önkéntes szervezetekkel. Várhatóan mintegy 400 fő együttes részvételére, közel 70 gépjárműre, 2 tűzoltó repülőre és 2 tűzoltó helikopterre számítunk.

A gyakorlat Balatonszentgyörgy, Vörs, Balatonberény, Balatonkeresztúr, Balatonmária, Balatonújlak, Kéthely települések közigazgatási területeit érinti. Ezen a területen, illetve az áthaladó úthálózaton kell számítani - különösen 13-án és 14-én - az átlagosnál nagyobb számú gépjármű mozgására. A maximális biztonság miatt a begyakorláskor (13-án délután) és a valós gyakorlaton (14-én délelőtt) a térségben ideiglenesen több út kerül lezárásra. Ennek részleteiről a Kéthelyi Kábel Tv-n és szóróanyagokon később adunk tájékoztatást.

A települések lakossága – az útlezárással járó kellemetlenséget leszámítva - a gyakorlatban nem vesz részt. A lakossági védelmi intézkedések a települési polgári védelmi parancsnokságok működésén túl a kéthelyi általános iskolát érintik. Az iskola katasztrófa-megelőzési tervének begyakorlását tervezzük a pedagógusok, a gyerekek és polgári védelmi szakemberek részvételével. A gyakorlás 14-én délelőtt az iskola szervezett, tervek szerinti gyors elhagyásából áll. Minden osztályfőnök mellett polgári védelmi szakember lesz, aki segíti az iskola kiürítését. A gyerekeket szervezetten, busszal kiszállítjuk a gyakorlat körzetébe és megtekinthetik a gyakorlást. Ebédre visszatérnek az iskolába, majd a normál megszokott napirendjük szerint tevékenykednek.

A gyakorlattal kapcsolatban - érdeklődés esetén - további információval állunk szíves rendelkezésükre. Hivatali időben az alábbi telefonszámokon érdeklődhetnek:

  • Marcali polgári védelmi kirendeltség: 85-310-275
  • Siófoki polgári védelmi kirendeltség: 84-310-339
Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
(2008. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Betlehemes hagyományok Kéthelyen
(2018. IV.szám Tél)
·Törékeny szalmadíszek férfikézből
(2018. I.szám Tavasz)
·Rózsi néni visszaemlékezése a II. világháború idején, Kéthelyen történtekről
(2015. II.szám Nyár)
·Megalakult a polgárőrség Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·Köszönjük a támogatást, segítséget!
(2012. II.szám Nyár)
·Szecsődi Árpádra emlékezünk, aki idén lenne 80 éves
(2011. II.szám Nyár)
·Köszönet
(2009. III.szám Ősz)
·Szülők és óvoda
(2007. II.szám Nyár)
·30 éves a kéthelyi kézimunka szakkör
(2005. IV.szám Tél)
·Hűség egy faluhoz, hűség önmagunkhoz
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc